Siirry sisältöön
Rahka-juustokakku

Rahka-juustokakku

Rahka-juustokakku on raikas pääsiäisaterian kruunaaja. Kakun pohjaan tuo makua hasselpähkinä.

Rahka-juustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl jauhettua hasselpähkinää
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 rasia (500 g)
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
    Valio Viola® kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 5 kananmunaa

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
  2. Pohjusta leivinpaperilla irtopohjavuoka (Ø 24 cm). Voitele vuoan reunat. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetulla kädellä. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Yhdistä kulhossa kaikki täytteen aineet. Vatkaa seosta n. 3 min sähkövatkaimella niin, että se on tasaista ja kuohkeaa. Kaada täyte vuokaan.
  4. Kypsennä 150 asteessa uunin alimmalla paistotasolla kypsäksi, n. 60 min. Peitä paiston puolivälissä leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
  5. Irrota Rahka-juustokakku jäähtyneenä vuoasta. Tarjoa esim. tuoreiden mansikoiden tai vadelmien kanssa.

Vinkki

Voit halutessasi paahtaa kaasupolttimella ruokokidesokeria tai tavallista sokeria Rahka-juustokakun pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 252 kcal
Proteiini 8,1 g
Hiilihydraatti 25,9 g
Rasva 12,3 g
Tyydyttynyt rasva 4,7 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search