Rahka-juustokakku

Rahka-juustokakku

1 h 30 min
keskitaso
252 kcal / 100g
15
21

Rahka-juustokakku on raikas pääsiäisaterian kruunaaja. Kakun pohjaan tuo makua hasselpähkinä.

Ainekset

10 annosta

Pohja

100 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
2 ½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
jauhettua hasselpähkinää
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

2 prk (à 250 g)
2 rasiaa (à 200 g )
2 tl
sitruunamehua
2 ½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 dl
perunajauhoja
5
kananmunaa

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
  2. Pohjusta leivinpaperilla irtopohjavuoka (Ø 24 cm). Voitele vuoan reunat. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetulla kädellä. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Yhdistä kulhossa kaikki täytteen aineet. Vatkaa seosta n. 3 min sähkövatkaimella niin, että se on tasaista ja kuohkeaa. Kaada täyte vuokaan.
  4. Kypsennä 150 asteessa uunin alimmalla paistotasolla kypsäksi, n. 60 min. Peitä paiston puolivälissä leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
  5. Irrota Rahka-juustokakku jäähtyneenä vuoasta. Tarjoa esim. tuoreiden mansikoiden tai vadelmien kanssa.

Vinkki

* Voit halutessasi paahtaa kaasupolttimella ruokokidesokeria tai tavallista sokeria Rahka-juustokakun pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
252 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
12 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
42 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)