Uutta makua ruokakermoilla

Ruokakermat ovat kiireisen kokin pelastus. Kun samasta purkista löytyvät sekä kerma että mausteet, saat ruokiin täyteläisyyttä ja makua yhdellä kaadolla. Tai käytä maustamatonta ruokakermaa ja rakenna mieleisesi makumaailma. Olemme kehittäneet inspiraatioksi satoja reseptejä! Katso reseptit erilaisille ruokakermoille tai jatka lukemista, niin löydät lisää vinkkejä ruokakermojen käyttöön.

Vinkit maustettujen ruokakermojen käyttöön

1. Käytä kastikkeissa

Yksinkertaisimmillaan hyvä ruoka syntyy näin: laita perunat tai pasta kiehumaan, ruskista pannulla sipulia ja jauhelihaa tai nakkeja ja lorauta mukaan maustettua ruokakermaa. Nopean nakkikastikkeen ja tomaattisen jauhelihakastikkeen maun salaisuus on Valio ruokakerma Mustapekka®.

Jos haluat kokeilla jotain erilaista, maista helppoa avokado-sitruunapastaa, jonka maun viimeistelee sitruunan ja pippurin makuinen ruokakerma tai kokkaa Mifu kastiketta, jossa vähistä aineksista valmistuu vartissa hyvää.

Enpä olisi uskonut noin vähistä aineista tulevan niin tosi hyvää. Ei ollut riisiä, eikä broccoliineja siihen hätään, ihan vaan perunoiden kanssa.
- Kotikokkaajan kommentti

2. Lisää uuniruokiin ja -vuokiin

Simppelit uuniruoat ja -vuoat ovat monen suosikkeja, sillä ne eivät vaadi paljon esivalmisteluja ja herkullinen maku syntyy uunin lämmössä kuin itsestään. Tee helppo kinkkukiusaus valmiista peruna-sipulisekoituksesta, kinkkusuikaleista ja savunmakuisesta Valio Kippari® ruokakermasta tai tuo uunilohesta uusia puolia esille ruokakermaa vaihtamalla. Kokeilemisen arvoisia arkiruokia ovat myös pippurinen lasagnette sekä juustoisen ruokakerman viimeistelemä jauheliha-juustopasta.

3. Kokeile keitoissa

Kasvissosekeitto on yksi arjen luottoresepteistä. Kun ruoan pitää valmistua nopeasti, ota avuksi yksinkertaiset raaka-aineet ja anna juustoisen ruokakerman huolehtia maustamisesta, kuten tässä kukkakaalikeitossa. Kokeile myös vain muutamasta raaka-aineesta valmistuvaa kermaista tomaattikeittoa.

Inspiroidu ruokakermojen makumaailmoista myös muissa keittoresepteissä, ja valmista esimerkiksi lohikeitto uudella tavalla; perinteinenkin lohikeitto saa uutta makua, kun vaihdat tavallisen ruokakerman juustoiseen versioon. Myös jauhelihakeitto saa variaatiota eri kermakokeiluista.

4. Tuo makua leivontaan

Maustetut ruokakermat sopivat myös leivontaan! Maukkaan suolaisen piirakan leipominen on entistä helpompaa, kun otat avuksi maustetun ruokakerman. Mukavasti tulisessa chorizopiiraassa maistuu mustapippuri, parsakaalipiiraassa kolme sipulia. Valio Pippuripekka ruokakerman avulla valmistuu myös herkullinen suolainen bostonleipä. Helppo yrtticiabatta saa makua Valio kolme yrttiä ruokakermasta.

Monta herkullista makua

Maustetuissa ruokakermoissa hyvin kuumennusta kestävä kerma yhdistyy herkullisiin mausteisiin. Maustetut ruokakermat sisältävät myös hieman suolaa, joten sitäkään ei välttämättä tarvitse lisätä ruokaan. Kaikki tuotteet ovat laktoosittomia ja suomalaisesta maidosta tehtyjä.

  • Kolme juustoa sisältää kerman lisäksi Valion juustoja: emmentalia, goudaa ja cheddaria.
  • Kolme sipulia tuo ruokaan sipulin maun ilman kyyneleitä.
  • Kolme yrttiä ruokakermassa maistuvat basilika, ruohosipuli ja oregano.
  • Sitruuna & pippuri on raikas valinta esimerkiksi kala- ja kasvisruokiin.
  • Valio Mustapekka® kermassa maistuvat mustapippuri ja juusto.
  • Valio Kippari® ruokakerman lempeän savuinen maku sopii moneen.

Helpot arkiruoat

Valio Koekeittiön valmis viikon ruokalista on kiireisen kokkaajan pelastus! Laadimme sinua varten viikoittain vaihtuvan ruokalistan, josta löydät tuttuja suosikkeja ja maukasta vaihtelua koko viikoksi. Voit tilata ruokalistan myös suoraan sähköpostiisi!

Valmis viikon ruokalista