Uutta makua ruokiin maustetuilla ruokakermoilla

10. lokakuuta 2018

Valmiiksi maustetut ruokakermat ovat kiireisen kokin pelastus. Kun samasta purkista löytyvät sekä kerma että mausteet, saat ruokiin täyteläisyyttä ja makua yhdellä kaadolla. Valion maustetut ruokakermat on suunniteltu helpottamaan ruoanlaittoa pakkausta myöten: kierrekorkin ansiosta voit käyttää kerman myös vähän kerrallaan. Laajasta makuvalikoimasta löydät sopivan vaihtoehdon ruokaan kuin ruokaan.

Monta herkullista makua

Maustetuissa ruokakermoissa hyvin kuumennusta kestävä kerma yhdistyy herkullisiin mausteisiin. Maustetut ruokakermat sisältävät myös hieman suolaa, joten sitäkään ei välttämättä tarvitse lisätä ruokaan. Kaikki tuotteet ovat laktoosittomia ja suomalaisesta maidosta tehtyjä.

intialainen kanakorma mehevä uunilohi

Vinkit maustettujen ruokakermojen käyttöön

1. Käytä kastikkeissa

Yksinkertaisimmillaan hyvä ruoka syntyy näin: laita perunat tai pasta kiehumaan, ruskista pannulla sipulia ja jauhelihaa tai nakkeja ja lorauta mukaan maustettua ruokakermaa. Vartin nakkikastikkeessa makua antaa kolmen sipulin ruokakerma, pippurisen jauhelihakastikkeen maun salaisuus on Valio ruokakerma Mustapekka®.

Jos haluat kokeilla jotain erilaista, maista helppoa avokado-sitruunapastaa, jonka maun viimeistelee sitruunan ja pippurin makuinen ruokakerma tai kokkaa intialaista kanakastiketta, jossa maistuu kermainen kookos.

2. Lisää uuniruokiin ja -vuokiin

Simppelit uuniruoat ja -vuoat ovat monen suosikkeja, sillä ne eivät vaadi paljon esivalmisteluja ja herkullinen maku syntyy uunin lämmössä kuin itsestään. Tee helppo kinkkukiusaus valmiista peruna-sipulisekoituksesta, kinkkusuikaleista ja savunmakuisesta Valio Kippari® ruokakermasta tai tuo uunilohesta uusia puolia esille ruokakermaa vaihtamalla. Kokeilemisen arvoisia arkiruokia ovat myös pippurinen lasagnette sekä juustoisen ruokakerman viimeistelemä jauheliha-juustolaatikko.

kermainen tomaattikeitto bostonleipä

3. Kokeile keitoissa

Kasvissosekeitto on yksi arjen luottoresepteistä. Kun ruoan pitää valmistua erityisen nopeasti, ota avuksi pakastekasvikset ja anna yrttisen ruokakerman huolehtia maustamisesta, kuten tässä porkkana-kesäkurpitsakeitossa. Kokeile myös vain muutamasta raaka-aineesta valmistuvaa kermaista tomaattikeittoa.

Inspiroidu ruokakermojen makumaailmoista myös muissa keittoresepteissä, ja valmista esimerkiksi lohikeitto kolmella eri tavalla. Punaisessa lohikeitossa maistuvat tomaatti ja yrtit, nopeassa lohilaksassa kookos ja perinteinenkin lohikeitto saa uutta makua, kun vaihdat tavallisen ruokakerman juustoiseen versioon.

4. Tuo makua leivontaan

Maustetut ruokakermat sopivat myös leivontaan! Maukkaan suolaisen piirakan leipominen on entistä helpompaa, kun otat avuksi maustetun ruokakerman. Mukavasti tulisessa chorizopiiraassa maistuu mustapippuri, parsakaalipiiraassa kolme sipulia. Valio Mustapekka® ruokakerman avulla valmistuu myös herkullinen suolainen bostonleipä.

Lisää aiheesta

Valio Koekeittiön valmis viikon ruokalista ›

Reseptikokoelma

Helpot arkiruoat ›

Ruoka Lue lisää ihmisistä ja ilmiöistä ruokapöydän ympäriltä ›

Energiatarpeesi