Siirry sisältöön
Muutaman raaka-aineen helpot arkireseptit
Sesonki

Muutaman raaka-aineen helpot arkireseptit

Ruoanlaitto on parhaimmillaan yksinkertaista ja vaivatonta, eikä vaadi kuin pari toimivaa raaka-ainetta. Tässä nopeat vinkit helpottamaan jokaisen arkea keittiössä.

Helppo pasta

Parhaat asiat ovat monesti yksinkertaisia, ja italialaiset tietävät tämän. Herkullinen pasta syntyy parhaimmillaan vain viidestä aineksesta, keitinvesi mukaan luettuna! Jos pastaa tekee mieli, sen kaveriksi tarvitaan yksinkertaisimmillaan vain hyvä juusto, oliiviöljy, pestokastike tai voi. Nyrkkisääntö onkin tämä: mitä vähemmän aineksia käytät, sitä enemmän niiden laatuun kannattaa satsata.Aamu- ja välipalat käden käänteessä

Jos pakastimessa on marjoja ja jääkaapissa rahkaa tai jogurttia, siinä on jo kaikki, mitä hyvään väli- tai aamupalaan tarvitaan. Vaihtelua makuihin voi tuoda esimerkiksi hunajalla tai pähkinöillä. Toinen yhtä takuuvarma yhdistelmä on paahtoleipä ja juusto, tai vaikkapa tonnikala. Yön yli tekeytyvä sämpylätaikina mahdollistaa kiireisenkin aamun tuoreet sämpylät


Pakastaminen pelastaa monta ruokahetkeä

Harva jaksaa tai ehtii valmistaa ruokaa joka päivä. Kannattaakin muistaa pakastin: isoja laatikkoruokia tai patoja voi valmistaa runsaan satsin ja pakastaa yhden tai kahden hengen annoksina. Pakastimessa kannattaa pitää myös muutamia puolivalmisteita, joista syntyy helppoa ruokaa hetkessä. Tällaisia ovat esimerkiksi peruna-sipulisekoitus, peruna-purjosekoitus, keittojuurekset, kasvissuikaleet tai pakasteperunamuusi. Lisäksi monet leivät ja sämpylät voi pakastaa viipaleina tai pienissä erissä ja sulattaa tarvittava määrä käyttöön aterialle tai välipalalle. Valmis paahtoleipäpaketti pakastimessa toimii hyvin: sieltä voi napata pari viipaletta kerrallaan suoraan paahtimeen. Esimerkiksi nämä reseptit syntyvät vähistä aineksista nopeasti, ja sopivat hyvin pakastettaviksi:


Tip icon

Joka kokin luottopakit

Näitä perustarpeita kannattaa pitää aina kaapissa, sillä helpoimmillaan hyvä ruoka ei vaadi kuin kaksi täydellistä raaka-ainetta.

  • Perusmausteet: suola ja erilaiset pippurit ja kuivatut yritit, kuten rosmariini, timjami, oregano.
  • Ruokaöljy tai oliiviöljy ja voi
  • Kuivattu pasta
  • Tölkkipavut, tonnikala, tomaattimurska
  • Riisi
  • Liemikuutiot
  • Jauhot
  • Maitojauhe

Search