Unohda helppo ja nopea – näiden haastavien leivonnaisten valmistuksessa ei pistetä mutkia suoriksi

Oletko valmis haastamaan itsesi ja kokeilemaan uutta? Hyvä, sillä tällä kertaa tärkeintä ei ole maali vaan matka. Opi uutta, ylitä itsesi ja löydä leivonnan ilo. Me tarjoamme reseptit ja vinkit onnistumiseen.

Helppoja ja nopeita reseptejä on tarjolla paljon, mutta mitä leipoisi silloin, kun aikaa on enemmän? Silloin, kun lopputulosta ei odoteta kello kaulassa tai vieraat jo kahvipöydässä. Nämä haastavat leivonnaiset sopivat hetkiin, kun on aikaa kokeilla uutta ja nauttia leivonnasta tunti, ehkä parikin. Täydellistä leivonnan harrastajalle sekä kokeneemmalle leipojalle, jolle eivät mokkapalat riitä.

Haastavia kakkuja

Kakkuihin saa haastetta erilaisilla täytteillä, pursotuksilla sekä sokerimassakoristeilla. Jos rakastat pehmoista moussea, kokeile suklaista kuningatarkakkua, josta löytyy sisältä sekä kuningatar- että suklaamoussea. Pursotustaitoja puolestaan pääsee testaamaan suklaa-kinuskikreemikakussa. Lastenjuhliin voi leipoa upean, sokerimassakoristelulla viimeistellyn eläinkakun.

Eikö vieläkään riitä? Jos kaipaat todellista haastetta, kokeile leipomokonsultti Mika Parviaisen MasterChef-kisaajille suunnittelemaa kakkua, joka pistää tiukkaan paikkaan useimmat ammattilaisetkin.

Pienempiä haastavia leivonnaisia

Joko olet kokeillut tuulihattuja, madeleine-leivoksia, macaronseja ja tuhatlehtistä eli mille feuillea? Useat klassikkoleivonnaiset ovat varsin simppelejä, mutta onnistuminen vaatii tarkkuutta. Jos kaipaat vaihtelua perinteisille pullille, leivo briosseja, joiden taikina sisältää reilusti voita ja munaa sekä tavallista pullaa enemmän hiivaa. Näpertelystä nauttivalle sopivat sitruunaiset lusikkaleivät.

Keittiössä nyt
Reseptit tosikokkaajille
Keittiössä nyt
Klassikkoleivonnaiset kruunaavat juhlan
Ruokavinkit
Näin koristelet kakun näyttävillä pursotuksilla