Avokado-limettisalaatti

Avokado-limettisalaatti
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Avokado-limettisalaatti

Avokado-limettisalaatti

Kesäisen kirpeään avokado-limettisalaattiin ruokaisuutta tuo katkaravut. Salaatti maistuu yhdessä paahtoleivän kanssa.

Valmistusaika

Työaika
35 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 pussi (180 g)
isoja katkarapuja, MSC-sertifioitu
( 1 rkl
2
kypsää avokadoa
n. 1/2 dl
limettimehua
mustapippuria myllystä
ripaus
gourmet-suolahiutaleita
1 - 2 lajia
salaatinlehtiä , esim. tammenlehtisalaattia ja vuonankaalia

Kastike

1 prk (150 g)
2 rkl
makeaa, mietoa chilikastiketta
yhden
limetin kuori ja mehu

Tarjoiluun

100 g
parmesaania lastuina

Ohje

  1. Jos käytät salaattiin katkarapuja,sulata ja valuta ne ja pyöräytä nopeasti kuumalla pannulla valkosipulivoissa. Siirrä pannu levyltä, etteivät katkaravut sitkisty. Jos käytät kypsiä broilerin sisäfileepaloja, leikkaa ne vinottain viipaleiksi.
  2. Halkaise kypsät avokadot. Poista siemenet. Koverra hedelmäliha kuoresta isolla lusikalla ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Siirrä palat pieneen kulhoon ja kaada päälle limettimehu tummumisen estämiseksi. Jauha mausteeksi mustapippuria ja ripota vähän suolaa.
  3. Huuhdo ja kuivaa / linkoa salaatti. Revi salaatti laakealle vadille. Lisää sen päälle muut ainekset.
  4. Lisää crème fraîchen joukkoon chilikastike. Pese limetti kuumalla vedellä. Raasta ohut pintakuori ja lisää kastikkeeseen mehun kanssa. Tarjoa kastike eri kulhosta tai valuta salaatin päälle raitoina.
  5. Tarjoa lisänä parmesaanilastuja ja paahtoleipää.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
155 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.