Siirry sisältöön
Avokado-limettisalaatti

Avokado-limettisalaatti

Kesäisen kirpeään avokado-limettisalaattiin ruokaisuutta tuo katkaravut. Salaatti maistuu yhdessä paahtoleivän kanssa.

Avokado-limettisalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 180 g isoja katkarapuja, MSC-sertifioitu
  • + 1 valkosipulin kynsi viipaleina (15 g)
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 kypsää avokadoa
  • ½ dl limettimehua
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ripaus gourmet-suolahiutaleita
  • 1-2 lajia (300 g) salaatinlehtiä

Kastike

  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 2 rkl makeaa, mietoa chilikastiketta
  • 30 g limetin kuori ja mehu

Tarjoiluun

  • 100 g parmesaania lastuina

Ohje

  1. Jos käytät salaattiin katkarapuja,sulata ja valuta ne ja pyöräytä nopeasti kuumalla pannulla valkosipulivoissa. Siirrä pannu levyltä, etteivät katkaravut sitkisty. Jos käytät kypsiä broilerin sisäfileepaloja, leikkaa ne vinottain viipaleiksi.
  2. Halkaise kypsät avokadot. Poista siemenet. Koverra hedelmäliha kuoresta isolla lusikalla ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Siirrä palat pieneen kulhoon ja kaada päälle limettimehu tummumisen estämiseksi. Jauha mausteeksi mustapippuria ja ripota vähän suolaa.
  3. Huuhdo ja kuivaa / linkoa salaatti. Revi salaatti laakealle vadille. Lisää sen päälle muut ainekset.
  4. Lisää crème fraîchen joukkoon chilikastike. Pese limetti kuumalla vedellä. Raasta ohut pintakuori ja lisää kastikkeeseen mehun kanssa. Tarjoa kastike eri kulhosta tai valuta salaatin päälle raitoina.
  5. Tarjoa lisänä parmesaanilastuja ja paahtoleipää.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 126 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 1,9 g
Rasva 10,6 g
Tyydyttynyt rasva 4,2 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • gourmet-suolahiutaleita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search