Juusto-kaalisalaatti

Juusto-kaalisalaatti

Emmental sopii coleslaw-salaattiin kaalin ja porkkanan joukkoon mainiosti. Rouskuva lisuke maistuu erinomaisesti grilliruokien lisänä.

Ainekset6 annosta

6 annosta
500 g
keräkaalia
½ tl
suolaa
2 (200 g)
porkkanaa
1 tlk (227/145 g)
ananasmurskaa valutettuna
1 pussi (150 g)
Valio Emmental raastetta

tai 1 prkValio raejuustoa

Kastike

1 prk (200 g)
Valio kermaviiliä

tai 2 dlValio turkkilaista jogurttia
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
sinappia
1 rkl
sokeria
¼ tl
mustapippuria

Ohje

  1. Suikaloi kaali ohueksi. Lisää joukkoon suola. Anna seistä huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Valuta irronnut neste pois.
  2. Raasta kuoritut porkkanat karkeaksi raasteeksi. Lisää porkkanaraaste, ananasmurska ja juustoraaste tai raejuusto kaalin joukkoon.
  3. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja yhdistä salaattiin. Anna makujen tasaantua jääkaapissa.
  4. Tarjoa grillatun lihan, nakkien, bratwurstin tai lihapullien kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
103 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
173 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)