Keväinen parsa-juustokeitto

Keväinen parsa-juustokeitto

25 min
helppo
42 kcal / 100g
0
0

Parsa on kevään merkki keittiön puolella. Tuoreesta parsasta ja yrtti tuorejuustosta valmistuu heleän vihreä ja maultaan pehmeä sosekeitto.

Ainekset

4 annosta
½ nippu
tuoretta parsaa
1
sipuli
1
valkosipulin kynsi
8 dl
kasvislientä
1 rkl
vehnäjauhoja
1 rasia (à 200 g)
mustapippuria myllystä
suolaa

Tarjoiluun

1 prk (150 g)

Ohje

  1. Huuhtele parsat ja leikkaa kova tyvi pois. Paloittele parsat ja hienonna sipulit. Keitä parsat sipuleiden kanssa kypsiksi pienessä määrässä kasvislientä.
  2. Soseuta ainekset keitinliemeen sauvasekoittimella. Lisää loput kasvisliemestä.
  3. Suurusta keitto vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla ja anna kiehua kannen alla hiljalleen muutama min. Lisää lopuksi tuorejuusto, sekoita ja kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Tarjoa keiton kanssa crème fraîchea. Keitto sopii aterian alkuruoaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
42 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
3 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
11 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)