Mehevä varhaiskaalisalaatti

Mehevä varhaiskaalisalaatti

2 h 30 min
helppo
60 kcal / 100g
2
3

Tuoreen rouskuvasta varhaiskaalista valmistuu ihana salaatti lisäkkeeksi liha- ja kalaruoille tai sellaisenaan leivän kanssa syötäväksi.

Ainekset

4 annosta
pala (450 g)
varhaiskaalia
2 (200 g)
avomaan kurkkua
nippu (n. 150 g)
retiisejä tai 2 porkkanaa
1 ½ dl
sinappista kurkkusalaattia
1 prk (200 g)
Valio raejuustoa
2 dl

Ohje

  1. Raasta kaali aivan ohuiksi suikaleiksi tai leikkaa se veitsellä. Raasta kurkut, voit käyttää niiden tilalla myös tavallista tuoretta kurkkua. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi tai raasta porkkanat. Yhdistä kaikki aineet.
  2. Anna maustua kylmässä mielellään useita tunteja, jotta salaatti mehevöityy ja maut tasoittuvat.
  3. Tarjoa sellaisenaan ruisleivän kanssa tai grilliruokien lisäkkeenä, makkaran, savukalan tai lihapullien kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
60 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
2 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
42 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)