Raaka-aine
Herkulliset herukat
Sopivan mehukkaat, kirpeät ja happamat viinimarjat sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Katso vinkit eri herukkalajikkeiden käyttöön ja inspiroidu maukkaista herukkaresepteistä.
Kirpeän makeat herukkaleivonnaiset
Herukat tuovat leivonnaisiin kaivattua kirpeyttä ja happamuutta. Täytä herukoilla piirakka, koriste kakku tai yhdistä herukat lempeän herkulliseen vaniljaan. Viinimarjoja löytyy kaupan pakastealtaasta ympäri vuoden, joten satokautta ei tarvitse odotella, kun leipomisinto yllättää.
Tiesitkö tätä herukoista?
- Rakkaalla marjalla on monta nimeä. Yksille marja on herukka, toisille viinimarja.
- Herukat ovat erittäin monikäyttöisiä marjoja. Ne sopivat hyvin paitsi leivontaan, myös hilloksi, hyytelöksi, mehuihin ja kiisseleihin.
- Myös herukoiden lehtiä voi hyödyntää. Hauduta punaherukan lehdistä teetä ja lisää mustaherukan lehtiä mukaan antamaan lisämakua, kun säilöt kurkkuja.
Herukoiden makua vaivatta
Herukoiden herkullisesta mausta pääsee nauttimaan myös kaupan antimien avulla. Kun herukoiden kaipuu iskee, poimi ostoskoriin Valio sokeroimatonta mustaherukkakeittoa.