
Monipuolinen broileri
Broileri ja kana ovat monen kotikeittiön arjen sekä juhlan sankareita. Helposti valmistuvasta broilerista on moneksi, joten reseptejä löytyy jokaiseen hetkeen.
Helpot ja nopeat kanapastat
Broileri on mainio raaka-aine erilaisiin pastoihin. Kanalla höystetty Pasta Alfredo saa makua juustosta. Kiireisenä arki-iltana nopea broileripasta valmistuu vain vartissa. Yhden pannun broileripasta sekä one pot tacopasta ovat maistuvia arki-illan ruokia, joka valmistuu nimensä mukaisesti vähällä vaivalla tiskejä säästäen. Tacokana valmistuu aivan yhtä yksinkertaisesti, ja sen lisukkeeksi sopii pastan lisäksi myös riisi.
Broileriruoat uunissa
Uuni on arkikokin paras kaveri, eikä suotta. Parhaimmillaan uuniruokien valmistelu hoituu vartissa, minkä jälkeen uuni hoitaa loput. Kokkaa tällä kertaa makaronilaatikko tai lasagne broilerin jauhelihasta, tai valmista helppo ja edullinen hunajabroilerivuoka Koko perheen suosikki, rapea hot honey -kana, valmistuu niin uunissa kuin air fryerissakin.
herkulliset kanapadat
Täyteläinen kanapata maistuu niin arkena kuin viikonloppunakin. Mikä parasta, valmista tulee parhaimmillaan alle puolessa tunnissa. Mausta kanapata tomaateilla, kesäkurpitsalla, chorizolla tai vaikkapa Koskenlaskija® viherpippuri-sulatejuustolla. Viikonlopun illallispöydässä maistuu ranskalainen klassikko, Lyonin kanapata.
Sormiruoan aatelisto
Kun suunnittelet illanistujaisia tai rentoa leffailtaa, broilerista teet maistuvat naposteltavat. Loihdi herkullinen siipi- ja kukkakaalipelti viikonlopun alkajaisiksi. Tai kokeile valmistaa rapea broileriherkku, fried chicken, jossa maistuu ihanasti Koskenlaskija® Ruoka & Dippi jalapeno-cheddar. Dippinä toimii raikas crème fraîche.
Nachopelti on illanistujaisten klassikkoruoka. Kokeile jauhelihaversion sijaan broileripeltiä, joka on nopea koota ja vielä nopeampi paistaa. Alle kymmenessä minuutissa valmistuva pelti saa rapeuden nachoista ja maun tomaattisalsasta sekä paprikasta. Viimeistele pelti tuoreella korianterilla ja tarjoile kastikkeiden kera.
Tiesitkö tämän kanasta ja broilerista?
Arkikielessä kana ja broileri tarkoittavat samaa, mutta ne ovat eri kanarotuja. Broileri on lihantuotantoon jalostettu kanarotu, kun taas kana on jalostettu tuottamaan kananmunia.
Sekä kanaa että broileria voi syödä, mutta niissä on hieman eroja. Broilerin liha on mureaa ja pehmeää, kana puolestaan vahvemman makuista ja väritykseltään tummempaa.