Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Marenkinen mansikkakakku

Höyhenen kevyt marenkihuntu on hyvä vaihtoehto kakun kuorruttamiseen kesähelteillä.

Marenkinen mansikkakakku
Marenkinen mansikkakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
  • 1 tl leivinjauhetta

Mehustettu mansikkasalaatti

  • 250 g tuoreita mansikoita
  • 1 rkl vaaleaa siirappia
  • 2 rkl limemehua tai sitruslikööriä
  • 0 kg tuoretta sitruunamelissaa

Vaniljarahkavaahto

Italialainen marenki

  • 3 munaa (100 g) valkuaista
  • ½ dl vettä
  • 1½ dl sokeria

Koristeeksi

  • 0 kg pistaasipähkinöitä

Ohje

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
  3. Kaada kakkutaikina Ø 20 - 22 cm:n korppujauhotettuun irtopohja- tai rengasvuokaan.
  4. Paista uunissa 175 asteessa kypsäksi, 30-35 min kakun koosta riippuen. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min.
  5. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  6. Viipaloi tai kuutioi mansikat. Sekoita joukkoon siirappi ja limemehu ja hienonnettu sitruunamelissa. Anna maustua jääkaapissa.
  7. Vaahdota kerma. Sekoita rahka vaahdon joukkoon.
  8. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen yhtä paksuun osaan. Kostuta pohja mansikoiden marinointiliemeen yhdistetyllä vaniljasokerilla maustetulla maidolla (1 1/2 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria) tai sokeri-vesiliemellä. Laita pohjalle vaniljarahkavaahtoa ja sen päälle mansikkasalaattia. Täytä toinen täyteväli samoin kuin ensimmäinen. Kostuta ylin sokerikakkukerros erityisen hyvin. Peitä kakku tuorekelmulla ja laita jääkaappiin vetäytymään.
  9. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes seoksen lämpötila on 113 astetta. Käytä apuna lämpömittaria. Jätä kattila edelleen liedelle.
  10. Aloita vatkaamaan valkuaisia täydellä teholla. Kun sokeri on 121 asteista, kaada se leveänä nauhanan kulhon reunaa pitkin valkuaisvaahdon joukkoon. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto kädenlämpöistä. Valmis vaahto on kiiltävää ja pehmeää, ei kokkareista.
  11. Levitä lusikalla tai metallilastalla marenki kakun pintaan. Pinta saa jäädä aaltoilevaksi. Koristele kakku rouhituilla pistaasipähkinöillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 198 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 27,9 g
Rasva 7,1 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta sitruunamelissaa
  • pistaasipähkinöitä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search