Marenkinen mansikkakakku

Marenkinen mansikkakakku

Höyhenen kevyt marenkihuntu on hyvä vaihtoehto kakun kuorruttamiseen kesähelteillä.

3 h 45 min
haastava
200 kcal / 100g
0
0

Ainekset12 annosta

12 annosta

Kakkupohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja tai ohratärkkelystä
1 tl
leivinjauhetta

Mehustettu mansikkasalaatti

250 g
tuoreita mansikoita
1 rkl
vaaleaa siirappia
2 rkl
limemehua tai sitruslikööriä
tuoretta sitruunamelissaa

Vaniljarahkavaahto

2 dl
2 prk (à 200 g)

Italialainen marenki

100 g (3 munaa)
valkuaista
½ dl
vettä
1 ½ dl
sokeria

Koristeeksi

pistaasipähkinöitä

Ohje

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
  3. Kaada kakkutaikina Ø 20 - 22 cm:n korppujauhotettuun irtopohja- tai rengasvuokaan.
  4. Paista uunissa 175 asteessa kypsäksi, 30-35 min kakun koosta riippuen. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min.
  5. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  6. Viipaloi tai kuutioi mansikat. Sekoita joukkoon siirappi ja limemehu ja hienonnettu sitruunamelissa. Anna maustua jääkaapissa.
  7. Vaahdota kerma. Sekoita rahka vaahdon joukkoon.
  8. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen yhtä paksuun osaan. Kostuta pohja mansikoiden marinointiliemeen yhdistetyllä vaniljasokerilla maustetulla maidolla (1 1/2 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria) tai sokeri-vesiliemellä. Laita pohjalle vaniljarahkavaahtoa ja sen päälle mansikkasalaattia. Täytä toinen täyteväli samoin kuin ensimmäinen. Kostuta ylin sokerikakkukerros erityisen hyvin. Peitä kakku tuorekelmulla ja laita jääkaappiin vetäytymään.
  9. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes seoksen lämpötila on 113 astetta. Käytä apuna lämpömittaria. Jätä kattila edelleen liedelle.
  10. Aloita vatkaamaan valkuaisia täydellä teholla. Kun sokeri on 121 asteista, kaada se leveänä nauhanan kulhon reunaa pitkin valkuaisvaahdon joukkoon. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto kädenlämpöistä. Valmis vaahto on kiiltävää ja pehmeää, ei kokkareista.
  11. Levitä lusikalla tai metallilastalla marenki kakun pintaan. Pinta saa jäädä aaltoilevaksi. Koristele kakku rouhituilla pistaasipähkinöillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
200 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
48 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›