Raaka-aine
Valkosipuli tuo makua ruoanlaittoon
Valkosipuli eli kynsilaukka on sipuleista voimakkaimman makuinen. Se sopii mausteeksi erilaisiin liha- ja kasvisruokiin. Katso vinkit ja maukkaat reseptit valkosipuliruokiin.
Tiesitkö tämän valkosipulista?
-
Kansainvälistä valkosipulipäivää vietetään 19.4.
-
Valkosipulia on käytetty (ja käytetään edelleen) rohtona.
-
Valkosipuli sisältää allisiinia, joka on antibakteerinen yhdiste. Tästä syystä valkosipulin uskotaan vähentävän flunssariskiä.
-
Valkosipuli sisältää C-vitamiinia ja kaliumia sekä monia aminohappoja.
-
Valkosipulin aiheuttamaa pahanhajuista hengitystä voi vähentää pureskelemalla esimerkiksi persiljaa.
-
Valkosipuli kukkii heinä-elokuussa.
-
Valkosipulin sato korjataan syyskuussa, minkä jälkeen se kuivataan.
-
Säilytä valkosipuli kuorineen kuivassa ja viileässä.