Siirry sisältöön
Valkosipuli tuo makua ruoanlaittoon
Raaka-aine

Valkosipuli tuo makua ruoanlaittoon

Valkosipuli eli kynsilaukka on sipuleista voimakkaimman makuinen. Se sopii mausteeksi erilaisiin liha- ja kasvisruokiin. Katso vinkit ja maukkaat reseptit valkosipuliruokiin.

Tip icon

Tiesitkö tämän valkosipulista?

  • Kansainvälistä valkosipulipäivää vietetään 19.4.

  • Valkosipulia on käytetty (ja käytetään edelleen) rohtona.

  • Valkosipuli sisältää allisiinia, joka on antibakteerinen yhdiste. Tästä syystä valkosipulin uskotaan vähentävän flunssariskiä.

  • Valkosipuli sisältää C-vitamiinia ja kaliumia sekä monia aminohappoja.

  • Valkosipulin aiheuttamaa pahanhajuista hengitystä voi vähentää pureskelemalla esimerkiksi persiljaa.

  • Valkosipuli kukkii heinä-elokuussa.

  • Valkosipulin sato korjataan syyskuussa, minkä jälkeen se kuivataan.

  • Säilytä valkosipuli kuorineen kuivassa ja viileässä.


Search