Siirry sisältöön
Texmex-hodarivuoka

Raaka-aine

Näin käytät chiliä ruoanlaitossa ja leivonnassa

Tuliset chilit tuovat lempeää lisäpotkua niin suolaisiin kuin makeisiin ruokiin. Nappaa tästä herkulliset chilireseptit ja lue, millä tasapainotat chilin poltetta.

Lempeää potkua ruokiin

Tunnetuin chiliruoka lienee varmasti chili con carne, mutta tuore chili maustaa loistavasti myös klassikoita. Miltä kuulostaisi esimerkiksi chilillä terästetty lihapullapasta, lempeän tulinen kermainen tomaattikeitto tai pikantti hollandaise? Chili maustaa myös monet suosikkinaposteltavat: nachot, ranskalaiset ja siivet saavat mukavasti lisäpotkua tuoreesta chilistä.

Chilihiutaleet, lempeän tulinen sweet chili ruokakerma ja Koskenlaskija® ruoka & dippi chili-juustokastike tuovat näppärästi makua ruokiin läpi vuoden. Aateloi turkkilaiset uppomunat pikantilla chilivoilla ja viimeistele raikkaat brunssipiirakat chilihiutaleilla. Tai lorauta chilillä maustettua ruokakermaa sämpylätaikinaan ja kastikkeen joukkoon. Lämmittävä makuelämys on taattu!


Tip icon

Muistilista: chili ruoanlaitossa

  • Käsittele tuoretta chiliä varoen ja pese kädet huolellisesti käsittelyn jälkeen. Silmien ja muiden herkkien limakalvojen koskemista kannattaa välttää vielä pari tuntia chilin käsittelyn jälkeen.
  • Chilin tulisuuteen tottuu vähitellen. Jos chili on sinulle uusi tuttavuus, aloita lisäämällä sitä ruokiin pieni määrä kerrallaan.
  • Chiliä voi käyttää tuoreena, kuivattuna ja jauheena. Valmiit kastikkeet ja muut chiliä sisältävät ruoanvalmistustuotteet ovat helppo tapa lisätä tulisuutta ruokaan.
  • Jos chiliä sisältävä ruoka maistuu suuhun liian tuliselta, poltetta kannattaa lievittää rasvaisilla maitotuotteilla, leivällä tai riisillä. Veden juominen usein vain pahentaa tilannetta, sillä se levittää kapsaisiinia laajemmalle suuhun.
Search