Hurjat halloween-herkut

Halloweenina on lupa herkutella ja hullutella! Noidat, hämähäkit, haamut, möröt ja muut hirvitykset saavat näkyä juhlien tarjoiluissa. Uskallatko haukata?

Halloweenin juhlintaan kuuluvat kurpitsat, hauskat halloween-herkut, kepposet ja naamiaisasut. Noidat, hämähäkit, haamut ja muut hirvitykset saavat näkyä juhlien tarjoiluissa. Valmista ohjeillamme esimerkiksi pääkallopizzoja, mörkömuffinsseja, hyytävää red velvet -juustokakkua tai sokeriseitillä koristeltua halloween-kakkua.

Halloweenin pelottavan herkulliset leivonnaiset

Kurpitsaa, hämähäkkejä, hampaita, kummituksia, toukkia, pääkalloja, silmiä... Niistä on kammottavan hyvät halloween-leivonnaiset tehty! Halloweenin värit oranssi, musta ja verenpunainen toistuvat niin leivonnaisissa kuin koristeluissakin.

Lisää kamalan ihania leivonnaisia

Suolaiset halloween-herkut

Vaikka halloweenin juhlinnassa ovat pääosassa karkit ja muut makeat herkut, kannattaa juhliin valmistaa myös suolaista syötävää. Vinkeillämme teet suosituista pikkusuolaisista helposti halloweeniin sopivat versiot. Nakkipiilot muuttuvat muumioiksi, kun kierittelet rahkavoitaikinan kapeina suikaleina nakkien ympärille ja tuikkaat muumioille silmiksi kokonaiset mausteneilikat. Pizzan voi tehdä pääkallon muotoiseksi ja hodarit saavat halloweenin kunniaksi täytteekseen nakeista tehdyt noidan sormet. Jos kaipaat tukevampaa halloween-ruokaa, kokeile lonkeropastaa tai etikkapunajuurella pinkiksi värjättyä riisivermiselliä.

lisää hurjia reseptejä

Hehkuvan oranssit kurpitsareseptit

Kurpitsa on tärkeä osa halloweenin juhlintaa. Kaiverra kurpitsa lyhdyksi ja käytä sisus ruoanlaittoon. Parhaiten kaiverrettavaksi sopii jättikurpitsa, mutta myös hokkaidokurpitsasta voi tehdä pienemmän kurpitsalyhdyn. Kurpitsasta voi valmistaa esimerkiksi sosekeittoa tai kurpitsapastaa. Makea ja mieto kurpitsa sopii myös piirakan täytteeksi. Valmista sose itse uunissa paahdetuista kurpitsoista tai osta se valmiina. Sesongissa olevaa kurpitsaa kannattaa käyttää loppuvuoden ruoanlaitossa myös halloweenin jälkeen.

Lisää reseptejä kurpitsasta

Halloween juomat

Halloweenin juomat koettelevat rohkeutta. Halloween booli on jännittävästi kuin sammakon kutua. Vai uskallatko kokeilla mustaa boolia? Löydät ohjeen boolikimaran reseptistä! Jos halloween-juhla kaipaa kreisin makeaa pläjäystä, valmista friikkipirtelö, jossa enemmän on todellakin enemmän.

Halloween-herkut, jotka eivät jätä kylmäksi

Parhaat halloween-herkut nostattavat ihokarvat pystyyn ja makuelämykset tuovat hymyn - tai irvistyksen - juhlijoiden huulille.

katso reseptit halloween juhliin

Halloween-leivonnaiset

Halloweenina leivonnaiset saavat näyttää hurjilta. Keksit koristellaan silmillä, kakku hämähäkinseitillä ja leivonnaiset limalla ja toukilla. Päästä mielikuvituksesi valloilleen ja kokeile, kuinka karmivia herkkuja uskallat valmistaa!

klikkaa jos uskallat

Halloween Suomessa - milloin halloweenia juhlitaan?

Yhdysvalloissa halloweenia vietetään aina lokakuun viimeisenä päivänä, mutta Suomessa juhlinta painottuu vapaammin lokakuun viimeisille viikonlopuille.  Vuonna 2019  virallinen halloween-päivä on torstaina 31.10. Toinen pimeän vuodenajan ruokajuhlista, pyhäinpäivä, osuu tänä vuonna 2.11. kohdalle, joten  päiviä juhlitaan monissa kodeissa jopa samaan aikaan.

Halloween-juhlien järjestäminen

Milloin on oikea aika järjestää halloween-juhlat? Mikäli lokakuun viimeinen päivä osuu keskelle viikkoa, kuten tänä vuonna, järjestä juhlat lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Muut juhlat, kuten lasten syntymäpäivät, voi järjestää halloween-teemalla vaikka koko lokakuun ajan. Käytännössä halloweenia juhlitaankin läpi lokakuun niin Suomessa kuin Yhdysvalloissa.

Koristeet ja hassunhauskat halloween-asut  luovat tunnelman

Halloween-juhliin kuuluu karmivien herkkujen lisäksi naamiaisasuihin pukeutuminen ja halloween-koristeet.  Helppo halloween-asu on vanhaan lakanaan vain silmän- ja  suunreiät leikkaamalla syntyvä haamuasu.

Halloweenin perinteisin koriste on kurpitsalyhty, mutta tunnelmaa voi luoda myös paperista leikatuilla lepakoilla ja aaveilla sekä leikkihämähäkeillä ja -seitillä. Äläkä unohda karmivia juomia, joiden joukosta voi löytyä yllätyksiä!

Pyhäinpäivä vai Halloween? Mikä on juhlien ero?

Pyhäinpäivää on vietetty Suomessa jo pitkään. Se on kristillinen juhlapyhä, jolloin muistetaan pyhimyksiä, marttyyreja ja vainajia. Pyhäinpäivän ajankohta vaihtelee, sillä sitä vietetään aina lauantaina. Niinpä pyhäinpäivä voi olla vuodesta riippuen mikä tahansa päivä 31.10. ja 6.11. välillä. Tänä syksynä pyhäinpäivää vietetään 2.11.2019.

Halloweenin juhlinta on puolestaan rantautunut Suomeen Yhdysvalloista 1980- ja 1990-luvuilla. Yhdysvaltoihin juhla on aikoinaan kulkeutunut Euroopasta irlantilaisten ja skotlantilaisten siirtolaisten mukana. Alkujaan juhla on ollut kelttiläisten talven alkamisen päivä, jolloin vainajahenkien uskottiin liikkuvan. Ajan saatossa juhlaan on sekoittunut myös perinteisiä sadonkorjuu- eli kekriperinteitä ja siitä on muodostunut nykyisenlainen karnevaalijuhla kurpistoineen kaikkineen.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›