Hurjat halloween-herkut

Minikurpitsoilla koristeltua kurpitsapiirakkaa, halloween-mokkapaloja, muumioiksi naamioituneita nakkipiiloja ja paholaisen kakkua. Halloweenina on lupa hullutella! Uskallatko haukata?

Halloweenin juhlintaan kuuluvat kurpitsat, hauskat halloween-herkut, kepposet ja naamiaisasut. Myös noidat, hämähäkit, haamut ja muut hirvitykset saavat näkyä juhlien tarjoiluissa. Valmista ohjeillamme kurpitsamuffinsseja, pääkallopizzoja, hyytävää red velvet -juustokakkua tai leivo sokeriseitillä koristeltu halloween-kakku.

Milloin on halloween 2022?

Yhdysvalloissa halloweenia vietetään aina lokakuun viimeisenä päivänä, mutta Suomessa juhlinta painottuu vapaammin lokakuun viimeisille viikonlopuille. Vuonna 2022 lokakuun viimeinen päivä sattuu maanantaille 31.10. Halloweenin aikoihin vietetään myös pyhäinpäivää, joka sijoittuu tänä vuonna lauantaille 5.11.

Halloweenin pelottavan herkulliset leivonnaiset

Kurpitsaa, hämähäkkejä, hampaita, kummituksia, toukkia, pääkalloja, silmiä... Niistä on kammottavan hyvät halloween-leivonnaiset tehty! Halloweenin värit oranssi, musta ja verenpunainen toistuvat niin leivonnaisissa kuin koristeluissakin.

Lisää kamalan ihania leivonnaisia

Suolaiset halloween-herkut

Vaikka halloweenin juhlinnassa ovat pääosassa karkit ja muut makeat herkut, kannattaa juhliin valmistaa myös suolaista syötävää. Vinkeillämme teet suosituista pikkusuolaisista helposti halloweeniin sopivat versiot.

Nakkipiilot muuttuvat muumioiksi, kun kierittelet rahkavoitaikinan kapeina suikaleina nakkien ympärille ja tuikkaat muumioille silmiksi kokonaiset mausteneilikat. Pizzat voi tehdä pääkallon tai mustekalan muotoiseksi ja hodarit saavat halloweenin kunniaksi täytteekseen nakeista tehdyt noidan sormet. Jos kaipaat tukevampaa halloween-ruokaa, kokeile lonkeropastaa tai etikkapunajuurella pinkiksi värjättyä riisivermiselliä.

lisää hurjia reseptejä

Halloween-juomat koettelevat rohkeutta

Halloween on oiva tilaisuus leikitellä myös juomilla. Kokeile sammakonkutua muistuttavaa boolia, värjää juoma sysimustaksi tai kokoa friikkipirtelö, jossa enemmän on todellakin enemmän. Kippis!

Halloween-herkkuja kurpitsasta

Kurpitsat eri muodoissaan ovat tärkeä osa halloweenin juhlintaa. Kaiverra kurpitsa lyhdyksi ja käytä sisus ruoanlaittoon. Perinteinen kurpitsalyhty syntyy jättikurpitsasta, pienempi versio puolestaan hokkaidokurpitsasta.

Ruoanlaitossa makeat ja miedot kurpitsat sopivat mainiosti piirakoiden täytteiksi, kurpitsahilloksi sekä uunissa paahdettaviksi. Äläkä unohda herkullista kurpitsapastaa, joka vie kielen mennessään!

Lisää reseptejä kurpitsasta

Pyhäinpäivä vai Halloween? Mikä on juhlien ero?

Pyhäinpäivää on vietetty Suomessa jo pitkään. Se on kristillinen juhlapyhä, jolloin muistetaan pyhimyksiä, marttyyreja ja vainajia. Pyhäinpäivän ajankohta vaihtelee, sillä sitä vietetään aina lauantaina. Niinpä pyhäinpäivä voi olla vuodesta riippuen mikä tahansa päivä 31.10. ja 6.11. välillä. Tänä syksynä pyhäinpäivää vietetään 5.11.2022.

Halloweenin juhlinta on puolestaan rantautunut Suomeen Yhdysvalloista 1980- ja 1990-luvuilla. Yhdysvaltoihin juhla on aikoinaan kulkeutunut Euroopasta irlantilaisten ja skotlantilaisten siirtolaisten mukana. Alkujaan juhla on ollut kelttiläisten talven alkamisen päivä, jolloin vainajahenkien uskottiin liikkuvan. Ajan saatossa juhlaan on sekoittunut myös perinteisiä sadonkorjuu- eli kekriperinteitä ja siitä on muodostunut nykyisenlainen karnevaalijuhla kurpistoineen kaikkineen.

Kauhean herkulliset halloween-leivonnaiset

Halloweenina leivonnaiset saavat näyttää hurjilta. Keksit koristellaan silmillä, kakku hämähäkinseitillä ja leivonnaiset limalla ja toukilla. Päästä mielikuvituksesi valloilleen ja kokeile, kuinka karmivia herkkuja uskallat valmistaa!

klikkaa, jos uskallat