Crème brûlée -piirakka

Crème brûlée -piirakka
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Crème brûlée -piirakka

Crème brûlée -piirakka

Crème brûlée on klassinen ranskalainen jälkiruoka. Jouluna tämä herkku leivotaan piiraaksi ja pohjaan kaulitaan piparkakkutaikinaa. Tarjoa Crème brûlée-piirakka jälkiruokana marjojen kanssa.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
50 min
jäähdytys
12 h
Yhteensä
13 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
250 g
piparkakkutaikinaa , laktoositon
2 prk (à 2,5 dl)
2 dl
5
keltuaista

Pinnalle

2 rkl
sokeria
2 dl
marjoja

Ohje

  1. Kauli piparkakkutaikina ja nosta piirasvuokaan (n. 30 x 20 cm). Painele tiiviisti pohjalle ja reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa n. 15 min (näin piirakan reunat eivät valu esipaiston aikana). Esipaista pohja uunin alatasolla 250 asteessa 8 min.
  2. Sekoita kerma, maito ja keltuaiset tasaiseksi. Kaada seos vuokaan esipaistetun pohjan päälle.
  3. Jatka paistamista uunin keskitasolla 150 asteessa n. 40 min. Täyte saa olla keskeltä hyllyvää.
  4. Anna jäähtyä viileässä yön yli. Ripottele kylmän piirakan pinnalle sokeria ja kuumenna sokeri kaasupolttimella rapeaksi. Tarjoile marjojen kanssa.
Vinkki

Vinkki

Mikäli sinulla ei ole käytettävissä kaasupoltinta, voit tehdä rapean sokeripinnan näin: Sulata 1 dl sokeria paksupohjaisessa teräskattilassa keskilämmöllä, kunnes kullanruskeaa. Kaada sula sokeri leivinpaperille, levitä se teräslastalla ohueksi levyksi. Anna jäähtyä ja kovettua. Murskaa kovettunut sokerilevy. Ripottele jälkiruoan pinnalle ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
258 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.