Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Crème brûlée -piirakka

Crème brûlée on klassinen ranskalainen jälkiruoka. Jouluna tämä herkku leivotaan piiraaksi ja pohjaan kaulitaan piparkakkutaikinaa. Tarjoa Crème brûlée-piirakka jälkiruokana marjojen kanssa.

Crème brûlée -piirakka
Crème brûlée -piirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 250 g piparkakkutaikinaa, laktoositon
  • 2 prk (à 2.5 dl)
    Valio kinuskikermaa
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon
  • 2 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 5 keltuaista

Pinnalle

  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl marjoja

Ohje

  1. Kauli piparkakkutaikina ja nosta piirasvuokaan (n. 30 x 20 cm). Painele tiiviisti pohjalle ja reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa n. 15 min (näin piirakan reunat eivät valu esipaiston aikana). Esipaista pohja uunin alatasolla 250 asteessa 8 min.
  2. Sekoita kerma, maito ja keltuaiset tasaiseksi. Kaada seos vuokaan esipaistetun pohjan päälle.
  3. Jatka paistamista uunin keskitasolla 150 asteessa n. 40 min. Täyte saa olla keskeltä hyllyvää.
  4. Anna jäähtyä viileässä yön yli. Ripottele kylmän piirakan pinnalle sokeria ja kuumenna sokeri kaasupolttimella rapeaksi. Tarjoile marjojen kanssa.

Vinkki

Mikäli sinulla ei ole käytettävissä kaasupoltinta, voit tehdä rapean sokeripinnan näin: Sulata 1 dl sokeria paksupohjaisessa teräskattilassa keskilämmöllä, kunnes kullanruskeaa. Kaada sula sokeri leivinpaperille, levitä se teräslastalla ohueksi levyksi. Anna jäähtyä ja kovettua. Murskaa kovettunut sokerilevy. Ripottele jälkiruoan pinnalle ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 257 kcal
Proteiini 3,5 g
Hiilihydraatti 25,8 g
Rasva 15,4 g
Tyydyttynyt rasva 7,7 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search