31 reseptiä kasvisruoalle

Kategoriat:

Lokakuu on hyvää aikaa kasvisruoista nauttimiseen. Valmista näillä resepteillä proteiinipitoista kasvisruokaa, joka maistuu myös sekasyöjille. Kokosimme yhteen 31 toimivaksi testattua ohjetta, yhden kuukauden jokaiselle päivälle. Mukana on helppoja arkiruokasuosikkeja, maailman makuja ja herkkuja, joissa kotimaiset kasvikset ovat pääroolissa. Resepteissä on käytetty kananmunia ja maitotuotteita, kuten juustoa ja maitoproteiinista valmistettua Mifua. Etene viikko kerrallaan tai valitse listasta reseptejä oman makusi mukaan.

Viikko 1: Aloita kevyesti arkiruokasuosikeilla

Kasvisruokakokeilut on helppo aloittaa tutuista arkiruoista. Kokeile jauhelihan tilalla pasta bolognesessa ja makaronilaatikossa Valio MiFU® jauhista, täytä kaalikääryleet kvinoalla ja kantarelleilla ja mehevöitä kasvispastavuoka Valio AURA® juustolla. Jos Mifu ei ole entuudestaan tuttu, kurkkaa ensin vinkit sen käyttöön.

Viikko 2: Nauti syksyn sadosta

Ota kotimaisesta sadosta kaikki irti! Kurpitsaa kannattaa paahtaa kerralla isompi määrä, jolloin voit tehdä siitä ensimmäisenä päivänä pastan ja seuraavana lämpimiä kurpitsaleipiä. Käytä ruoanlaitossa myös erilaisia kaaleja sekä syksyn sienisatoa.

Viikko 3: Maistele maailman makuja

Maailman keittiöistä löytyy monia kokeilemisen arvoisia kasvisruokia. Eksoottisilla mausteilla, kastikkeilla ja yrteillä tuot tutuistakin kasviksista aivan uusia puolia esille. Italialainen munakoisovuoka, kasviscurryt ja -tacot sekä falafelit ovat täynnä herkullista makua.

Viikko 4: Runsaita makuja kasvislautasella

Kasvisten lisääminen lautaselle on hyvä tapa keventää ruokavaliota, mutta kasvisruoankaan ei tarvitse aina olla kevyttä. Näissä tuhdimmissa resepteissä kasvikset saavat seurakseen juustoa, smetanaa ja mausteita. Kun mukana on vielä sopivasti proteiinia Mifu suikaleista ja jauhiksesta, pavuista sekä linsseistä, saa raavaampikin mies vatsansa varmasti täyteen.

Viikko 5: Vegaaninen lasagne lokakuun lopuksi

Kokeile lokakuun lopuksi kokonaan vegaanista lasagnea, jossa valkokastike tehdään maidon sijaan Valio Oddlygood® kaurajuomaan. Nappaa talteen myös kasvispannun ja paistettujen Mifu perunoiden reseptit. Niihin on helppo upottaa jääkaapin vihanneslokeroon jääneet yksittäiset kasvikset ja juurekset.