Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Koululaisten lomalla liikutaan ja syödään hyvin

Koululaisten lomalla liikutaan ja syödään hyvin
Anna Jalas-Karjalainen
Copywriter Toimituspäällikkö

Valio Oy

Koulujen syyslomalla ja hiihtolomalla vedetään henkeä töiden ja harrastusten sävyttämästä kiireisestä arjesta. Ulkoillaan, liikutaan ja nautitaan yhdessäolosta. Lomalla on myös helpompi löytää aikaa yhteiselle kokkailulle. Ulkoilun jälkeen maistuvat erityisen hyvin höyryävät padat ja keitot.

Lomaruokaa käden käänteessä tai pitkään hauduttaen

Syyslomalla ja hiihtolomalla on mukava nauttia yhteisestä ajasta ja ulkoilla koko perheen voimin. Kun pihalla on saatu posket punaisiksi, nälkä on usein sen mukainen. Ulkoilupäivän ruoka saa olla tuhtia, lämmittävää ja täyttävää.

Yksin ei kannata keittiössä hääriä, jos koko perhe lomailee. Ota koululaiset mukaan ruoan valmistukseen apukäsiksi ja anna lomailevan porukan pienemmillekin mahdollisuus osallistua yhteisen aterian valmistamiseen. Ruoanlaitto on yhdessäoloa ja tekemistä  parhaimmillaan!

Nappaa vinkit nopeisiin alle puolessa tunnissa syntyviin ruokiin kuin pidemmän kaavan kokkailuihin!

Ruoanlaitto on hauskaa puuhaa lasten kanssa, vaikka kaikki ei aina menisikään suunnitelmien mukaan!

Tip icon

Lomakokkailijan vinkit

  • Pataruokien aktiivinen valmistuaika on usein varsin lyhyt. Padan muhiessa uunissa voi nauttia vaikka raikkaasta ulkoilmasta!
  • Monet padat ja keitot kestävät useamman lämmityskerran ja maut vain syvenevät seuraavaan päivään. Valmista siis kerralla isompi satsi!
  • Jatkojalosta ruokaa ja pääset vähemmällä. Esimerkiksi pulled pork sopii niin hodarien kuin tortillojen kaveriksi lisukkeita vaihtamalla.
  • Onko ohjelmassa vauhtia ja vaarallisia tilanteita, vai rentoa oleilua kotosalla? Valitse päivän aikatauluun ja tunnelmaan sopiva resepti.
  • Kuka kattaa, kuka pilkkoo juurekset, kuka hoitaa tiskit? Keittiössä on hyvä olla työnjako, jotta loma olisi kaikille lomaa.

Mitä ruokia lomalla teetkin, muista nauttia yhdessäolosta.

Search