Joulukinkku

Joulukinkku on perinteisesti suomalaisten joulupöytien kuningas. Kinkun kanssa maistuvat keitetyt herneet ja luumut, joulukinkun kastike sekä joululaatikot. Jos kokonainen kinkku tuntuu omaan joulupöytään turhan isolta, löytyy sille myös vaihtoehtoja.

Monen mielestä paras joulukinkku syntyy laadukkaista, tuoreista raaka-aineista: tuoreesta luomukinkusta, laadukkaasta sinapista ja tuoreista korppujauhoista. Valmiiksi suolattu pakastekinkkukaan ei ole hullumpi vaihtoehto, kun kinkun paistaa oikein, eikä tingi muiden raaka-aineiden laadusta. Muista varata kinkun valmisteluun riittävästi aikaa, sillä jokainen kilo kinkkua tarvitsee tunnin paistoaikaa. Paiston loppuvaiheessa joulukinkku saa ylleen sinappihunnun ja korppujauhokuorrutuksen. Tarjoa sinappia kinkun kanssa myös joulupöydässä.

Jos kokonainen joulukinkku tuntuu omaan joulupöytään liian isolta, kokeile yhden–kahden hengen aterialle sopivaa sinkun joulukinkkua, joka tehdään porsaan potkasta. Myös karpaloilla ja tuorejuustolla täytetty possurulla sopii pienemmälle jouluseurueelle: reseptistä riittää syötävää kuudelle hengelle. Jos et ole kinkun ystävä, kokeile valmistaa joulupöytään näyttävä kokonainen kalkkuna tai kasvissyöjille sopiva pähkinäpatee.

Energiatarpeesi