Siirry sisältöön
Puolukka

Raaka-aine

Punaposkinen puolukka

Kirpeä puolukka tuo ryhtiä niin makeisiin leivonnaisiin kuin suomalaisiin perinneruokiinkin. Näillä resepteillä kesytät runsaammankin puolukkasaaliin.

Puolukka seuralaisena

Puolukka on suomalaisen ruoan varma seuralainen, joka maistuu paitsi sellaisenaan, myös survoksena tai hilloksi keitettynä. Kuuluvathan puolukat niin perinteisen kaalilaatikon kuin poronkäristyksenkin kylkeen. Eikä unohdeta herkullisen täyteläisiä juustoja, joita puolukan kirpeys tasapainottaa juuri sopivasti. Uusien ideoiden ystävä kokeilee puolukkaa porolla täytetyn pizzan päällä.

Puolukka loistaa jälkkäreissä

Puolukka ja kinuski ovat makupari, jota voisi klassikoksikin kutsua. Kokeile banoffeesta innoituksensa saanutta puoloffeeta tai puoloffee-pannacottaa, joissa kinuskinen makeus kesyttää kirpsakat puolukat vastustamattomaksi herkuksi. Suussasulava jälkiruoka on myös valkosuklainen puolukkapannacotta, joka hurmaa yksinkertaisuudellaan. Jos kaipaat perinteisiä makuja, vispipuuro tuo hymyn huulille kerta toisensa jälkeen.

Tip icon

Tiesitkö tätä puolukoista?

  • Ensimmäiset puolukat kypsyvät tavallisesti syyskuun alussa ja satokausi jatkuu lokakuun puoleen väliin. Varmimmin puolukoita löytää kangasmetsistä, mutta paikoittain marjoja kasvaa myös rämeillä ja korpimetsissä.
  • Ruokien ja hillojen lisäksi puolukoiden makumaailma sopii mainiosti myös juomiin. Kokeile esimerkiksi puolukkamehusta valmistettua raikasta puolukkamojitoa, alkoholitonta puolukka-vadelmamocktailia tai nopeaa puolukkasimaa.
  • Yleisin tapa säilöä puolukoita on puolukoiden pakastus, joko sellaisenaan tai survoksena. Lisäksi puolukoita voi säilöä hillona tai vaikkapa mehuna.

Search