Mutakakku – täydellistä arkeen, juhlaan ja yllättävän makeanhimoon

Mutakakut hurmaavat monipuolisuudellaan. Kakkujen herkullinen maku ja yksinkertaisen kaunis ulkonäkö ihastuttavat juhlissa, nopeus ja vaivattomuus arkena.

Mutakakku eli mud cake on tuhti kakku, joka saa jäädä keskeltä ihanan valuvaksi. Yksinkertainen, mutta ehkä juuri siksi niin ihana mutakakku valmistuu varsin nopeasti eikä vaadi kummempia raaka-aineita tai työvälineitä.

Perinteinen mutakakku kätkee sisäänsä reippaasti suklaata ja kaakaojauhetta, mutta reseptejä löytyy mitä herkullisempiin mutakakkuvariaatioihin. Kokeile vaikkapa gluteenitonta mutakakkua, raikasta sitruunamutakakkua, vhh- eli ketomutakakkua tai valmista helppo mutakakkutäytekakku.

Perinteisen mutakakun ohje

Tämä kolmessa vartissa valmis mutakakku sammuttaa pahimmankin makeanhimon. Kakkua paistetaan vain sen verran, että reunat hyytyvät. Sisältä mutakakku sää jäädä ihanan kosteaksi. Perinteisen mutakakun kaveriksi sopivat tuoreet marjat sekä kermavaahto tai vaniljajäätelö.

Valkosuklaamutakakku ja muut herkulliset mutakakkureseptit

Tiesitkö, että mutakakkuun voi upottaa myös valkosuklaata, mustikoita, omenaa tai lakritsia? Joulun aikaan mutakakut maustetaan pipareilla ja kanelilla. Leivo vaikka koko sarja!

Katso kaikki mutakakkureseptit

Laiskan leipurin pelastus: helppo mutakakkutäytekakku

Tämän helpommaksi ei täytekakun valmistus muutu: sulata mutakakkupohjat, vatkaa valmiiksi maustettu Valio suklaakerma vaahdoksi ja koristele. Valmista!

Leivonta
Vaivattomat peltikakut
Leivonta
Unelmien kääretortut ja vinkit onnistumiseen
Leivonta
Pehmoiset pullat