Siirry sisältöön
Banaanileipä

Raaka-aine

Banaani on paras

Banaani ennen treenejä ja pala banaanileipää kahvin kaverina? Et ole ainut, sillä banaanit kuuluvat kiistatta suomalaisten suosikkihedelmiin.


Banaani aamiaisissa ja välipaloissa

Helpot, banaanista, kananmunasta ja leivinjauheesta syntyvät banaaniletut kuuluvat monen suosikkiaamiaisiin. Jos kaipaat lettuihin vaihtelua, kokeile astetta herkumpia banaanipannukakkuja tai banaaniviipaleilla täytettyjä kookoslettuja. Sitruunakreemillä ja granolalla aateloitu jogurtti-bananasplit on täydellinen aamiaisherkku. Maistuvia ideoita aamiaiselle ja välipalalle ovat myös jälkiruokamaisen makea banaani-saksanpähkinäpuuro sekä baked oats eli paistettu aamupuuro.

Tip icon

Banaani – säilytys ja muut vinkit

  • Sanalla ”banaani” tarkoitetaan tavallisesti hedelmäbanaania. Banaanilajikkeita on kuitenkin myös muita ja esimerkiksi keittobanaanina ja ruokabanaanina tunnettu jauhobanaani on tärkkelyspitoista perusruokaa Etelä-Amerikassa ja Afrikassa.
  • Banaanit kannattaa aina säilyttää huoneenlämmössä, sillä jääkaappi tekee banaaneista mauttomia ja harmaita.
  • Jos banaanit uhkaavat tummua liikaa, voi kypsän banaanin pilkkoa ja pakastaa. Pakastetut banaanit voi käyttää esimerkiksi smoothieen.
  • Banaanista on myös suolaisten ruokien mausteeksi. Kokeile vaikkapa broilerinkoipia curry-banaanikastikkeessa.

Search