Monipuolinen banaani ihastuttaa

Haukkaatko banaanin ennen treenejä tai palan banaanileipää kahvin kanssa? Et ole ainut, sillä banaanit kuuluvat kiistatta suomalaisten suosikkihedelmiin.

Banaani on herkullista ihan sellaisenaan, mutta siitä syntyy myös useita maistuvia ruokia ja leivonnaisia. Kokosimme yhteen makean kattauksen parhaita banaanireseptejä: banaanileipää, smoothieta, banoffeeta, banaanilettuja, uunibanaaneja sekä pizzaa. Näihin herkullisiin banaaniresepteihin upotat myös jo hieman ylikypsät banaanit!

Makeita leivonnaisia banaanista

Makea banaani sopii loistavasti erilaisiin leivonnaisiin ja makeisiin pizzoihin. Jos keittiöstäsi löytyy jo hieman tummuneita banaaneja, kokeile banaanileipää eli leipävuokaan valmistettua mehevää banaanikakkua. Klassikkoherkku on myös banoffee pie, joka yhdistää banaanit ja toffeen vastustamattoman makeaksi makupalaksi. Pizzaillan kruunaa makea viikuna-banaanipizza.

Katso kaikki banaanireseptit

Ideoita aamiaiselle ja välipalaksi

Helpot, banaanista, kananmunasta ja leivinjauheesta syntyvät banaaniletut kuuluvat monen suosikkiaamiaisiin. Jos kaipaat lettuihin vaihtelua, kokeile kookoslettuja tai helposti uunissa syntyvää banaanipannukakkua. Maistuvia ideoita aamiaiselle tai välipalalle ovat myös jälkiruokamaisen makea banaani-saksanpähkinäpuuro sekä baked oats eli paistettu aamupuuro.

Katso kaikki banaanireseptit

Banaanin säilytys ja muita banaanifaktoja

  • Banaani sopii hyvin myös suolaisiin ruokiin. Kokeile esimerkiksi broilerinkoipia curry-banaanikastikkeessa.
  • Sanalla ”banaani” tarkoitetaan tavallisesti hedelmäbanaania. Banaanilajikkeita on kuitenkin myös muita ja esimerkiksi keittobanaanina ja ruokabanaanina tunnettu jauhobanaani on tärkkelyspitoista perusruokaa Etelä-Amerikassa ja Afrikassa.
  • Banaanit kannattaa aina säilyttää huoneenlämmössä, sillä jääkaappi tekee banaaneista mauttomia ja harmaita. Jos banaanit uhkaavat tummua liikaa, voi kypsän banaanin pilkkoa ja pakastaa. Pakastetut banaanit voi käyttää esimerkiksi smoothieen.

Banaanin makua helposti

Jos rakastat banaania yhtä paljon kuin me, suosittelemme testaamaan myös banaaniset tuotteemme.