Siirry sisältöön
Monipuolinen banaani ihastuttaa
Raaka-aine

Monipuolinen banaani ihastuttaa

Haukkaatko banaanin ennen treenejä tai palan banaanileipää kahvin kanssa? Et ole ainut, sillä banaanit kuuluvat kiistatta suomalaisten suosikkihedelmiin.

Makeita leivonnaisia banaanista

Makea banaani sopii loistavasti erilaisiin leivonnaisiin ja makeisiin pizzoihin. Jos keittiöstäsi löytyy jo hieman tummuneita banaaneja, kokeile banaanileipää eli leipävuokaan valmistettua mehevää banaanikakkua. Klassikkoherkku on myös banoffee pie, joka yhdistää banaanit ja toffeen vastustamattoman makeaksi makupalaksi. Pizzaillan kruunaa makea viikuna-banaanipizza.


Tip icon

Banaanin säilytys ja muita banaanifaktoja

  • Banaani sopii hyvin myös suolaisiin ruokiin. Kokeile esimerkiksi broilerinkoipia curry-banaanikastikkeessa.
  • Sanalla ”banaani” tarkoitetaan tavallisesti hedelmäbanaania. Banaanilajikkeita on kuitenkin myös muita ja esimerkiksi keittobanaanina ja ruokabanaanina tunnettu jauhobanaani on tärkkelyspitoista perusruokaa Etelä-Amerikassa ja Afrikassa.
  • Banaanit kannattaa aina säilyttää huoneenlämmössä, sillä jääkaappi tekee banaaneista mauttomia ja harmaita. Jos banaanit uhkaavat tummua liikaa, voi kypsän banaanin pilkkoa ja pakastaa. Pakastetut banaanit voi käyttää esimerkiksi smoothieen.

Banaanin makua helposti

Jos rakastat banaania yhtä paljon kuin me, suosittelemme testaamaan myös banaaniset tuotteemme.

Search