Herkulliset herneet

Herneet ovat ihana kesäherkku, mutta myös loistava raaka-aine ruokiin, hernekeitosta hernesalaatteihin. Kurkkaa tästä herkulliset hernereseptit!

Tuoreet herneet kuuluvat kesään. Etenkin kesän ensimmäiset herneet maistuvat parhaalta sellaisenaan – joko torilta, kaupasta tai kasvimaalta poimittuna. Lisäksi herneet sopivat moniin ruokiin, kuten salaatteihin, risottoihin, keittoihin ja kasvipihveihin.

Tavallisesti herneistä syödään palon sisällä olevat siemenet, mutta taitto- ja sokeriherneissä myös herneenpalko sopii syötäväksi. Herneenversot voi syödä esimerkiksi salaatissa tai leivän päällä.

Herkulliset hernereseptit

Herneresepteistä ehkä tunnetuin on hernekeitto, joka maistuu tietenkin pannukakun kera. Muita hyviä herneherkkuja ovat erilaiset kesäkeitot, hernesosekeitot, hernesalaatit ja risotot. Kokeilun arvoinen lisäke esimerkiksi grilliruoalle on myös raikas kesärosolli, joka viimeistellään etikkaisella kermakastikkeella. Hernekasveihin kuuluvat kikherneet taas sopivat hummukseen, pitaleipiin ja uunissa paahdettaviksi.

Tiesitkö tätä herneistä?

  • Herneet kuuluvat palkokasveihin.
  • Tuoreet ja pakastetut herneet sopivat syötäviksi sellaisenaan, mutta kuivattuja herneitä tulee liottaa ennen käyttöä.
  • Tuoreet herneet säilyvät parhaiten muovipussilla suojattuna jääkaappilämpötilassa.
  • Hernelajikkeita ovat muun muassa silpoherne, silpoydinherne, taittoherne, taittoydinherne sekä sokeriherne.
Raaka-aine
Kesä maistuu mansikalta
Raaka-aine
Monipuolinen mustikka
Raaka-aine
Pirteät porkkanat