Ruokaa perusaineksista

Kokata pitäisi, mutta kauppaan ei jaksaisi lähteä – keittiön perusaineksista saa valmistettua monenlaisia ruokia, kunhan uskaltaa tarvittaessa vähän soveltaa. Keräsimme tukun reseptejä, joiden raaka-aineet löytyvät monen keittiöstä.

Löytyykö kaapistasi perusaineksia, kuten pastaa, riisiä, kasviksia, munia ja juustoa, mutta et keksi, mitä niistä valmistaisit? Ei hätää! Kokosimme alle helposti muokattavia reseptejä, jotka syntyvät simppeleistä raaka-aineista.

Jos kuivakaapista löytyy pastaa tai riisiä ja jääkaapista kasviksia sekä jotain proteiinia, sinulla on takuuvarmasti aineksia maukkaaseen ateriaan. Kaikkia reseptejä nimittäin voi soveltaa, jolloin voit käyttää juuri niitä aineksia, joita keittiöstä sattuu löytymään. Ehkä pakastimessa on paketillinen lihaa tai pakastevihannespussi, jonka voit nyt hyödyntää? Mausteiksi riittää tarvittaessa suola ja pippuri.

Munakas valmistuu yksinkertaisista aineksista

Äkkinälkään pystyy usein valmistamaan munakkaan, joka syntyy yksinkertaisimmillaan munista ja lorauksesta maitoa. Mausta munakas oman maun mukaan suolalla ja pippurilla. Jos kaapissa on ruokakermaa, kokeile korvata maito kermalla ja paista munakas uunissa paksuksi ja täyteläiseksi uunimunakkaaksi.

Lisukkeilla munakkaasta saa helposti myös ruokaisamman version. Lisää sekaan esimerkiksi kirsikkatomaatteja, paprikaa, parsakaalia tai rahkaa. Jos jääkaapista löytyy simppelin salaatin ainekset, kokoa salaatti suoraan valmiin munakkaan päälle.

Helpot ja maistuvat keitot

Nopeat sosekeitot valmistuvat vähällä vaivalla. Keitä haluamasi ainekset, kuten porkkanat, perunat ja sipulit, lisää kerma ja soseuta. Kokeile myös esimerkiksi tomaattista papukeittoa tai broileri-pastakeittoa. Broilerin voi hyvin korvata myös jauhelihalla, possusuikaleilla tai vaikka Valio MiFu® jauhiksella.

Pastat ja risotot taipuvat moneen

Pastaa, ruokakermaa, jauhelihaa ja mausteita – siinäpä jo ruoka, jonka raaka-aineet löytyvät monesta keittiöstä. Pastan kanssa toimii lähes mikä tahansa raaka-aine: käytä jauhelihaa, broileria, lohta, MiFUa tai vaikkapa soijarouhetta. Herkullinen pastakastike syntyy jo tomaattimurskasta ja ruokakermasta, ja klassinen sitruunapasta kaipaa sitruunan lisäksi ainoastaan kermaa ja parmesaania.

Myös risottoja on helppo soveltaa sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Poimi riisin joukkoon mieluisat ainekset, kypsennä ja lisää ripaus suolaa. Riisin lisukkeineen voi valmistaa myös yhdessä padassa uunissa: kokeile esimerkiksi riisi-papu-jauhelihavuokaa tai sovella samankaltainen ruoka oman kaapin aineksista.

Sesonki
Helppo ja nopea arkiruoka
Sesonki
Etätyöpäivän helpot ja nopeat lounaat
Sesonki
Muutaman raaka-aineen helpot arkireseptit