Siirry sisältöön
One pot tacopasta

Sesonki

Edullista arkiruokaa

Edullinen ruoka valmistuu mausta tinkimättä. Kauppareissun lasku pysyy kurissa, kun valitset ruokalistalle edullisista raaka-aineista valmistuvia puuroja, pastoja, kiusauksia ja keittoja.

Suosittuja pannu- ja laatikkoruokia

Maistuisiko edullinen uuniruoka? Jauheliha, broilerinkoivet, peruna, kaali ja riisi muodostavat perustan monelle suomalaiselle arkiruoalle. Kokkaa kaalilaatikkoa, kinkkukiusausta, nikkarin vuokaa tai laita uuniin vaikka broilerinkoipipataa. Kasvisruokailijan edulliseksi ruoaksi sopivat Mifu jauhis-kaalilaatikko ja vegaaninen melanzane.


Huokeita pastoja

Pastat ovat mitä parhainta ruokaa myös silloin, kun kukkaron nyörejä haluaa kiristellä. Eikä kokkausaikakaan päätä huimaa, sillä kahdessakymmenessä minuutissa valmistuvat niin currylla maustettu Palermon pasta, simppeli makaronimössö kuin Italian pata. One pot tacopasta, nopea pasta bolognese ja uunissa valmistuva tonnikalapasta ovat koko perheen uusia suosikkeja.Tip icon

Vinkkejä edullisempaan arkeen

  • Valmisruoat ovat nopeita, mutta usein myös kalliita. Siksi ruokaa kannattaakin tehdä mahdollisimman paljon itse. Jos kaipaat nopeita aterioita, valmista ruokaa kerralla isompi annos ja laita osa suoraan pakastimeen.
  • Suosi sesongin kasviksia. Sesongin aikaan kasvikset ovat paitsi erityisen maukkaita, myös edullisia.
  • Suunnittele tulevien päivien ruokalista etukäteen, ja pyri menemään kauppaan kylläisenä. Näin vältät turhat, ja monesti myös kalliit, heräteostokset.
  • Hävikkiruoka kunniaan! Käytä jääkaappiin jäänyt juusto pizzaan, jo hieman nahistuneet juurekset sosekeittoon ja ylijäänyt perunamuusi vaikkapa perunarieskoihin.

Search