Hyppää sisältöön
Nikkarin vuoka

Sesonki

Edullista arkiruokaa

Vaatiiko ruokabudjetti tiukennusta? Kauppareissun lasku pysyy kurissa, kun otat ruokalistalle edullisista raaka-aineista valmistuvia puuroja, pastoja, kiusauksia ja keittoja.


Huokeita pastoja

Pastat ovat mitä parhainta ruokaa myös silloin, kun kukkaron nyörejä haluaa kiristellä. Eikä kokkausaikakaan päätä huimaa, sillä kahdessakymmenessä minuutissa valmistuvat niin currylla maustettu Palermon pasta, simppeli makaronimössö, kuin täyteläinen pekonipastakin. Nopea pasta bolognese ja uunissa valmistuva tonnikalapasta ovat koko perheen uusia suosikkeja.Tip icon

Vinkkejä edullisempaan arkeen

  • Valmisruoat ovat nopeita, mutta usein myös kalliita. Siksi ruokaa kannattaakin tehdä mahdollisimman paljon itse. Jos kaipaat nopeita aterioita, valmista ruokaa kerralla isompi annos ja laita osa suoraan pakastimeen.
  • Suosi sesongin kasviksia. Sesongin aikaan kasvikset ovat paitsi erityisen maukkaita, myös edullisia.
  • Suunnittele tulevien päivien ruokalista etukäteen, ja pyri menemään kauppaan kylläisenä. Näin vältät turhat, ja monesti myös kalliit, heräteostokset.
  • Hävikkiruoka kunniaan! Käytä jääkaappiin jäänyt juusto pizzaan, jo hieman nahistuneet juurekset sosekeittoon ja ylijäänyt perunamuusi vaikkapa perunarieskoihin.

Etsi