Joululeivän tuoksu virittää joulun tunnelmaan

Mehevä joululeipä kuuluu aattoillan aterialle. Lisäksi itse tehty leipä on mainio lahja läheiselle, jolla tuntuu olevan jo kaikkea. Tässä ideat erilaisiin joululeipiin aina piimälimpusta gluteenittomaan joululeipään – saaristolaisleivän ohjetta unohtamatta.

Makeat ja mausteiset joululeivät – lahja, joka lämmittää

Mehevät ja juuri sopivan makeat joululeivät ovat monen suosikkeja. Eikä ihme, sillä ne maistuvat sekä sellaisenaan että joulupöydässä kinkun ja kalojen kaverina. Virittäydy joulutunnelmaan leipomalla vaaleaa joululimppua, puolukkaista mallasleipää tai täydellisesti kalapöydän kylkeen sopivaa saaristolaisleipää. Vai kokeilisitko sittenkin joulun väriä punajuuresta nappaavaa punajuuri-saaristolaisleipää?

Jos gluteenia sisältävät viljat eivät sovi ruokavalioosi, testaa gluteenitonta joululeipää, johon makua tuovat muun muassa kuivatut marjat, rouhitut pähkinät ja fenkolinsiemenet. Joulupöydän vegaaniseksi leipävaihtoehdoksi sopii vegaaninen pähkinäleipä.

Jouluvinkki! Leipää on kätevä leipoa kerralla hieman suurempi satsi, jolloin osan leivistä voi pakastaa tai kääriä kauniiseen paperiin ja antaa lahjaksi.

Katso kaikki leipäreseptimme

Viimeinen silaus aidolla voilla

Pieni sipaisu voita viimeistelee makunautinnon. Valitse Valio Luomu™, Valio Eila®, normaalisuolainen tai voimakkaammin suolattu Valio voi makusi ja käyttötarkoituksen mukaan.

Sesonki
Joulun makein lahja: itse tehdyt joulukarkit
Sesonki
Glögi ja muut joulujuomat
Sesonki
Joulukakku kruunaa juhlan