Herkulliset herukat
Sopivan mehukkaat, kirpeät ja happamat viinimarjat sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Katso vinkit eri herukkalajikkeiden käyttöön ja inspiroidu maukkaista herukkaresepteistä.
Kirpeän makeat herukkaleivonnaiset
Herukat tuovat leivonnaisiin kaivattua kirpeyttä ja happamuutta. Täytä herukoilla piirakka, koriste kakku tai yhdistä herukat lempeän herkulliseen vaniljaan. Viinimarjoja löytyy kaupan pakastealtaasta ympäri vuoden, joten satokautta ei tarvitse odotella, kun leipomisinto yllättää.
Jälkiruokia ja välipaloja herukoista
Leivonnaisten lisäksi herukat sopivat hyvin välipaloihin. Testaa vispipuurossa puolukoiden sijaan punaherukoita, niin saat klassikkoon uutta raikkautta. Kesähelteillä maistuu raikkas smoothie tai rahkajäätelö, joihin mustaherukka tuo kaivattua happamuutta. Ihanan kesäinen jäädyke syntyy puolestaan yhdistämällä punaherukkaa ja mansikkaa.
Mustaherukka ruokalautasella
Herukat maistuvat myös suolaisissa ruoissa vaikkapa kastikkeen muodossa. Mustaherukkakastike on täydellinen makupari riistalle ja broilerille. Myös pikkelöidyt herukat maistuvat suolaisten ruokien lisukkeena. Viimeistele annos muutamalla kirpakalla herukalla, ja makuelämys on taattu!
Tiesitkö tätä herukoista?
- Rakkaalla marjalla on monta nimeä. Yksille marja on herukka, toisille viinimarja.
- Herukat ovat erittäin monikäyttöisiä marjoja. Ne sopivat hyvin paitsi leivontaan, myös hilloksi, hyytelöksi, mehuihin ja kiisseleihin.
- Myös herukoiden lehtiä voi hyödyntää. Hauduta punaherukan lehdistä teetä ja lisää mustaherukan lehtiä mukaan antamaan lisämakua, kun säilöt kurkkuja.
Herukoiden makua vaivatta
Herukoiden herkullisesta mausta pääsee nauttimaan myös kaupan antimien avulla. Kun herukoiden kaipuu iskee, poimi ostoskoriin Valio sokeroimatonta mustaherukkakeittoa.