Kesäjuhlat joka makuun

Kesään mahtuu monenlaisia perhejuhlia, jolloin tärkeintä on yhdessäolo sekä maistuvat tarjoilut. Tarjoamme reseptit onnistuneeseen juhlaan!

Kesäkauteen mahtuu monta hyvää syytä perhejuhlille ja ystävien kutsumiseksi yhteen. Pitkin kesää voidaan järjestää häitä, rippijuhlat, syntymäpäivät ja merkkipäivät, tai kokoontua sukujuhlille. Välillä suku kokoontuu yhteen hautajaisiin hyvästelemään läheistä ihmistä. Loppukesän kuulaat illat ovat hyvä syy kokoontua rapujuhliin tai mökkikauden päätösjuhlille.

Olivat juhlasi pienet tai suuret, löydät meiltä reseptit joilla varmastit onnistut juhlatarjoiluissa!

Innoistuitko jo?

Olemme koonneet juhlien suunnittelijoille ja inspiraatiota etsiville monta lukupakettia ja suosikkiehdotuksia resepteiksi.

Ylioppilasjuhlat, valmistujaiset, rippijuhlat, syntymäpäivät, kastejuhla tai sukujuhlat, rapujuhlat. Tarjoamme reseptit onnistuneeseen juhlaan!

Nostetaan malja päivänsankarille

Muutamia vinkkejä juhlien suunnittelijalle

Vanha sanonta on, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Jos juhlastressi uhkaa iskeä, laadi lista suunnitellen tehtävät. Näin saat itsellesi levon nauttia varsinaisista juhlista vieraiden kanssa seurustellen.

Juhlien tarjottavien ja menun suunnittelun voit aloittaa ajoissa. Valitse tarjottavia niin, että varsinaiselle juhlapäivälle jäisi mahdollisimman vähän ruoanlaittoa, lähinnä ruokien asettamista tarjolle sekä koristelua. Ota suunnitelmissasi huomioon myös käytössäsi olevat kylmäsäilytystilat. Voileipäkakku tai täytekakku ei voi olla huoneenlämmössä koko päivää, jolloin parempi ratkaisu on tehdä monta pienempää kakkua kuin yksi suuri.

Suunnittelemalla ostoslistan voit hankkia tarvittavia raaka-aineita sekä tarjottavia hyvissä ajoin. Osan tarjottavista voi valmistaa etukäteen ja esimerkiksi pakastaa.

Joskus tuntuu että oikean ruoka- tai juomamäärän arvioiminen on haastavaa. Tässä avuksesi muutamia nyrkkisääntöjä:

  • yhdestä kuohuviinipullosta riittää 5-6 onnittelumaljaan
  • buffetpöytään voi varata ruokaa noin 400g per vieras
  • karjalanpiirakoita tai suolaisia pasteijoita voit varata 1-2 per henkilö. Karjalanpiirakat ovat usein erityisesti lapsivieraiden mieleen.
  • varaa kahvia kaksi kuppia per henkilö. Suunnittele etukäteen, tarjoatteko myös teetä.

Huomioi juhlatarjoiluissa vieraiden ruokavaliot. Esimerkiksi valmistamalla kaikki tarjoilut laktoosittomana huomioit tyylikkästi laktoosi-intolerantikot. Varaudu tarjoiluissa myös gluteenittomiin tai vegaanisiin tarjottaviin ja kysele kutsuvieraiden ruokavalioita jo etukäteen. Tarjoamme paljon reseptejä gluteenittomiin tarjottaviin ja usean perinteisen kakkureseptin voit valmistaa itse vaihtamalla jauhot gluteenittomiin jauhoihin.

Vihdoin suunnitelmat toteutuvat ja on enää pöydän kattamisen hetki. Kata kahvipöytä niin, että ensin voidaan ottaa lautaselle suolaisia tarjottavia ja sen jälkeen pullaa, kahvikakkua, pikkuleipiä, täytekakkua tai kääretorttua. Noutopöydän päähän tai viereiselle pöydälle voit laittaa esille kahvi- ja teekupit sekä mehu- tai juomalasit juomineen.

Juhlapöydän lämmin ruoka

Perinteisesti juhlapöytä notkuu kylmiä ja lämpimiä herkkuruokia, joiden valmistaminen saatetaan aloittaa hyvissä ajoin ennen juhlia.

Juhlien noutopöydän tarjottavat vaihtelevat juhlien luonteen ja perheen omien makumieltymysten mukaan. Häissä, hautajaisissa tai suuremmissa juhlissa on tyypillistä tarjota koko ruokakattaus, mutta pienemmissä juhlissa monipuolinen kahvipöytä on herkullinen ratkaisu.

Juhlien monipuolinen kahvipöytä

Onnistuneessa kahvipöydässä ei tarvitse olla kymmeniä sortteja, vaan hyvin valitut suolaiset ja makeat leivonnaiset tarjoavat onnistuneen kokonaisuuden. Monipuolisen kahvipöytätarjoilun klassikoita ovat voileipäkakut ja suolaiset piirakat, osalle karjalanpiirakat sekä munavoi. Kahvipöydän huomion kiinnittää ansaitusti juhlakakku. Onko oma suosikkisi kermakakku, juustokakku, suositun brita-kakun jokin muunnos, suklaakakku vai perinteinen toscapiirakka?

Mitä jos leipoisit makeita pikkuleipiä tai värikkäitä macaron-leivoksia? Perheen nuoret voisivat valmistaa kuppikakkuja. Perinteiset kahvi- ja kuivakakut ovat herkullisia ja ne voidaan leipoa jo ajoissa ennen juhlia helpottamaan viimehetkien kiireitä.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›