Suklaa sulattaa sydämet

Suklaakakkua, suklaamuffineja, suklaapiirakkaa. Suklaa kuuluu monen leipojan suosikkiraaka-aineisiin. Eikä ihme, sillä suklaa on vastustamattoman hyvää paitsi sellaisenaan, myös erilaisissa suklaaleivonnaisissa.

Pala tummaa suklaata kahvin kanssa, maitosuklaata viikonloppuherkkuna ja leivontasuklaata suklaakakkuun. Ehkä vielä valkosuklaata jälkiruokaa ja raakasuklaan valmistusta yhdessä kavereiden kanssa. Suklaa on uskomattoman monipuolinen raaka-aine, joka sopii moneen: leivontaan, juomiin, jäätelöön ja jopa juustojen kaveriksi. Tässä ihanan suklaisia reseptejä, joita on vaikea vastustaa!

Helpot suklaareseptit

Monille suklaaleivonta tuo ensimmäisenä mieleen rakastetut mokkapalat sekä mehevän, keskeltä vielä hieman valuvan mutakakun. Helppoja suklaareseptejä ovat myös uunipellillä paistuvat donitsit. Jos haluat päästä oikein helpolla, kokoa näyttävä mutakakkutäytekakku. Tässä reseptissä riittää valmiiden mutakakkupohjien sulatus, kerman vaahdottaminen ja rento koristelu.

Hurmaavat suklaakakut

Suklaakakku on tuhti, mutta vallattoman herkullinen jälkiruoka- ja kahvipöytien klassikko. Maistuisiko suklainen jäätelökakku, kolmen suklaan juustokakku tai keveä suklaamoussekakku? Gluteenittomaan ruokavalioon sopii gluteeniton suklaakakku.

Lisää suklaakakkuja

Suklaapiirakat ja muut suklaaleivonnaiset

Suklaa sopia mainiosti myös kakkuja pienempiin leivonnaisiin: piirakoihin, kääretorttuihin, muffineihin, peltileivonnaisiin ja suklaisiin tuulihattuihin. Todelliselle suklaan ystävälle maistuvat myös suklaapopparit ja vadelmalla ja suolakinuskilla viimeistellyt rocky roadit.

Lisää suklaareseptejä

Suklaajälkiruokia

Suklaamousse, suklaafondant ja suklaapirtelö ovat rakastettuja jälkiruokia. Jälkkäriksi sopii myös suklaakastikkeella viimeistelty jäätelö tai suklaadippi, jonne voi upottaa mieleisiään makupaloja. Itse tehdyt suklaamakeiset toimivat jälkiruokana, kahvin kanssa ja herkullisena lahjaideana.

kaikki suklaiset reseptit

Suklaajuomat

Suklaata voi tietenkin myös juoda! Kokeile herkullista suklaakahvia tai suklaashotteja. Chilillä terästetty kaakao lämmittää koleana päivänä.

Taloussuklaa, ruby-suklaa, valkosuklaa - kertaa suklaalajien erot

Suklaan tärkein raaka-aine on paahdetuista kaakaopuun pavuista jauhamalla valmistettu kaakaomassa. Lisäksi valmistukseen käytetään kaakaomassasta puristettua kaakaovoita, sokeria ja toisinaan mausteita. Suklaan väri vaihtelee kaakaopitoisuuden mukaan tummasta vaaleaan.

  • Tummassa suklaassa on eri suklaalajeista eniten kaakaomassaa eli vähintään 35 %  suklaan painosta. Parhaat laadut sisältävät jopa 80-90 % kaakaota. Tumma suklaa sopii parhaiten ruoanlaittoon, sillä se kestää kuumennusta suklaista parhaiten. Tummaksi suklaaksi luokitellaan myös leivontaan tarkoitettu taloussuklaa.
  • Maitosuklaassa tuore maito tai maitojauhe korvaa osittain kaakaon, mikä tekee maitosuklaasta makeampaa ja koostumukseltaan tummaa suklaata pehmeämpää.
  • Valkoinen suklaa on valmistettu kaakaovoista, mutta tarkalleen ottaen se ei ole suklaata, sillä se ei sisällä lainkaan kaakaomassaa. Valkoisen suklaan erittäin makea maku sopii hyvin hienostuneisiin jälkiruokiin.
  • Ruby-suklaa on suklaamaailman uusin tulokas. Sen kaunis vaalenapunainen väri perustuu erityisiin ruby-kaakaopapuihin ja muista suklaalaaduista poikkeavaan valmistusmenetelmään. Ruby-suklaa sopii sekä leivontaan että syötäväksi sellaisenaan.

Näin sulatat ja temperoit suklaan

Suklaan sulatus ja temperointi vaativat tarkkuutta, mutta oikeilla tekniikoilla ne onnistuvat näppärästi. Katso tästä ohjeet, joilla onnistut!

Lue vinkit