Siirry sisältöön
Suklaa sulattaa sydämet

Leivonta

Suussa sulavat suklaaleivonnaiset

Suklaakakkua, suklaamuffineja, suklaapiirakkaa. Suklaa kuuluu monen leipojan suosikkiraaka-aineisiin. Eikä ihme, sillä se on vastustamattoman hyvää paitsi sellaisenaan, myös erilaisissa leivonnaisissa.
Tip icon

Taloussuklaa, ruby-suklaa, valkosuklaa – kertaa suklaalajien erot

Suklaan tärkein raaka-aine on paahdetuista kaakaopuun pavuista jauhamalla valmistettu kaakaomassa. Lisäksi valmistukseen käytetään kaakaomassasta puristettua kaakaovoita, sokeria ja toisinaan mausteita. Suklaan väri vaihtelee kaakaopitoisuuden mukaan tummasta vaaleaan.

  • Tummassa suklaassa on eri suklaalajeista eniten kaakaomassaa eli vähintään 35 %  suklaan painosta. Parhaat laadut sisältävät jopa 80-90 % kaakaota. Tumma suklaa sopii parhaiten ruoanlaittoon, sillä se kestää kuumennusta suklaista parhaiten. Tummaksi suklaaksi luokitellaan myös leivontaan tarkoitettu taloussuklaa.
  • Maitosuklaassa tuore maito tai maitojauhe korvaa osittain kaakaon, mikä tekee maitosuklaasta makeampaa ja koostumukseltaan tummaa suklaata pehmeämpää.
  • Valkoinen suklaa on valmistettu kaakaovoista, mutta tarkalleen ottaen se ei ole suklaata, sillä se ei sisällä lainkaan kaakaomassaa. Valkoisen suklaan erittäin makea maku sopii hyvin hienostuneisiin jälkiruokiin.
  • Ruby-suklaa on suklaamaailman uusin tulokas. Sen kaunis vaalenapunainen väri perustuu erityisiin ruby-kaakaopapuihin ja muista suklaalaaduista poikkeavaan valmistusmenetelmään. Ruby-suklaa sopii sekä leivontaan että syötäväksi sellaisenaan.
Näin sulatat ja temperoit suklaan

Näin sulatat ja temperoit suklaan

Suklaan sulatus ja temperointi vaativat tarkkuutta, mutta oikeilla tekniikoilla ne onnistuvat näppärästi. Katso tästä ohjeet, joilla onnistut!

Search