Suklaakakkua, suklaamuffineja, suklaapiirakkaa. Suklaa kuuluu monen leipojan suosikkiraaka-aineisiin. Eikä ihme, sillä suklaa on vastustamattoman hyvää paitsi sellaisenaan, myös erilaisissa suklaaleivonnaisissa.
Pala tummaa suklaata kahvin kanssa, maitosuklaata viikonloppuherkkuna ja leivontasuklaata suklaakakkuun. Ehkä vielä valkosuklaata jälkiruokaa ja raakasuklaan valmistusta yhdessä kavereiden kanssa. Suklaa on uskomattoman monipuolinen raaka-aine, joka sopii moneen: leivontaan, juomiin, jäätelöön ja jopa juustojen kaveriksi. Tässä ihanan suklaisia reseptejä, joita on vaikea vastustaa!
Monille suklaaleivonta tuo ensimmäisenä mieleen rakastetut mokkapalat sekä mehevän, keskeltä vielä hieman valuvan mutakakun. Helppoja suklaareseptejä ovat myös uunipellillä paistuvat donitsit. Jos haluat päästä oikein helpolla, kokoa näyttävä mutakakkutäytekakku. Tässä reseptissä riittää valmiiden mutakakkupohjien sulatus, kerman vaahdottaminen ja rento koristelu.
Suklaakakku on tuhti, mutta vallattoman herkullinen jälkiruoka- ja kahvipöytien klassikko. Maistuisiko suklainen jäätelökakku, kolmen suklaan juustokakku tai keveä suklaamoussekakku? Gluteenittomaan ruokavalioon sopii gluteeniton suklaakakku.
Suklaa sopia mainiosti myös kakkuja pienempiin leivonnaisiin: piirakoihin, kääretorttuihin, muffineihin, peltileivonnaisiin ja suklaisiin tuulihattuihin. Todelliselle suklaan ystävälle maistuvat myös suklaapopparit ja vadelmalla ja suolakinuskilla viimeistellyt rocky roadit.
Suklaamousse, suklaafondant ja suklaapirtelö ovat rakastettuja jälkiruokia. Jälkkäriksi sopii myös suklaakastikkeella viimeistelty jäätelö tai suklaadippi, jonne voi upottaa mieleisiään makupaloja. Itse tehdyt suklaamakeiset toimivat jälkiruokana, kahvin kanssa ja herkullisena lahjaideana.
Suklaata voi tietenkin myös juoda! Kokeile herkullista suklaakahvia tai suklaashotteja. Chilillä terästetty kaakao lämmittää koleana päivänä.
Suklaan tärkein raaka-aine on paahdetuista kaakaopuun pavuista jauhamalla valmistettu kaakaomassa. Lisäksi valmistukseen käytetään kaakaomassasta puristettua kaakaovoita, sokeria ja toisinaan mausteita. Suklaan väri vaihtelee kaakaopitoisuuden mukaan tummasta vaaleaan.
Suklaan sulatus ja temperointi vaativat tarkkuutta, mutta oikeilla tekniikoilla ne onnistuvat näppärästi. Katso tästä ohjeet, joilla onnistut!
Lue vinkit