Juhlitaan valmistuneita

Ylioppilastutkinto ja ammattiin valmistuminen ovat tärkeitä etappeja, joita on syytä juhlistaa. Katso tästä herkulliset valmistujaisjuhlareseptit, ja vietä lämminhenkinen hetki ylioppilasta tai valmistunutta juhlien.

Ylioppilas- eli yo-juhlat ja valmistujaiset ovat tärkeitä merkkipaaluja. Juhlat kruunaavat vuosien opiskelun ja kääntävät katseen tulevaan. Näillä resepteillä valmistat takuulla herkulliset tarjoilut.

Ihania valmistujaiskakkuja

Kakku kruunaa juhlapöydän – niin pienissä kuin suuremmissakin juhlissa. Olisiko valmistuneen mieleen kesäinen mansikkakakku, tuhti suklaakakku vai monen suosikki, juustokakku? Vai haluaako päivänsankari sittenkin jotain modernia? Siinä tapauksessa täydellinen valinta on valkosuklainen passionkakku tai kaksi herkkua yhdistävä brita-juustokakku.

Näyttävät kääretorttut ja pienemmät makeat

Helppo, mutta herkullinen kääretorttu on mainio vaihtoehto perinteiselle valmistujaiskakulle. Vai mitä sanot kauniin raidallisesta tiikerikääretortusta, suklaisesta tiramisukääretortusta tai gluteenittomasta ja raikkaasta nektariini-marenkirullasta?

Kakun sekä kääretortun kaveriksi sopivat helpot viinerit, herkulliset pullat ja maistuvat pikkuleivät. Myös tuulihatut ovat juhlapöytien vakiovieraita.

Valmistujaisten suolaiset tarjottavat

Suolaiset piirakat, salaatit ja voileipäkakut ovat perinteisiä valmistujaistarjottavia, jotka maistuvat myös pienemmissä valmistujaisissa. Modernimpaa otetta valmistujaistarjoiluihin puolestaan tuovat pehmeän herkullinen suolainen kääretorttu sekä vegaaninen parsafocaccia. Jos perinteinen voileipäkakku tuntuu liian suuritöiseltä, samoja makuja löytyy myös helposta suoraan vuokaan koottavasta mökkikakusta. Valmista 20 minuutissa!

Katso lisää voileipäkakkuja

Onnittelumalja valmistuneelle

Valmistujaisten onnittelumaljan voi nostaa paitsi kuohuvalla, myös raikkaalla mocktaililla. Näitä juomia voi huoletta nauttia vaikka useammankin, sillä klassikkodrinkeistä lainatusta makumaailmasta huolimatta juomat ovat alkoholittomia.

Näin huomioit erityisruokavaliot juhlatarjoiluissa

Juhlatarjoiluissa on kohteliasta huomioida vieraiden erityisruokavaliot ja ruoka-aineallergiat. Katso tästä reseptit ja vinkit, joilla pistät pöytään jokaiselle juhlijalle sopivaa tarjottavaa.

Katso lisää
Onnea valmistuneille!

Herkkua jos jonkinlaista

Kun valmistujaisten vierasmäärä kasvaa ja paikalle saapuu juhlijoita myös kauempaa, kannattaa kahvipöytään kattaa kakun ja pienen suolaisen tarjottavan lisäksi myös hiukan ruokaisampia vaihtoehtoja. Näin myös pidempään matkanneet vieraat jaksavat juhlia. Tässä vinkkejä erilaisiin juhlatarjottaviin suolaisesta makeaan!

Leivonta
Täytekakku kruunaa juhlan
Leivonta
Juustokakku joka makuun
Leivonta
Hurmaavat marenkikakut ja vinkit marengin valmistamiseen
Leivonta
Kahvipöytien klassikot: kuiva- ja kahvikakut
Leivonta
Pehmoiset pullat
Leivonta
Pientä makeaa: keksit ja pikkuleivät
Leivonta
Voileipäkakku on juhlapöydän klassikko
Leivonta
Suolainen piirakka sopii moneen
Leivonta
Parhaat pikkusuolaiset