Valmistujaisjuhlien parhaat tarjoilut

Valmistujaiset ja ylioppilastutkinto – näissä on monta syytä juhlaan. Lakkiaisia ja valmistujaisia skoolataan suuremmalla porukalla. Juhlien suunnittelu voi alkaa. Poimi itsellesi toimivat ideat ja vinkit.

Mitä suurempi juhla, sitä monipuolisempi tarjoilu

Pienelle ja tutulle juhlaväelle on helpompaa rakentaa toimiva tarjoilu kuin suuremmalle vierasmäärälle, jonka toiveisiin ja erityisruokavalioihin on haastavampaa varautua. Silloin on kannattavaa suunnitella juhlatarjoilu, josta juhlijat voivat valita mieleisensä kokonaisuuden.

Kauempaa saapuva juhlaväki kaipaa usein muutakin, kuin makeaa tarjoilua, joten buffet-tarjoiluun on tällöin hyvä sisällyttää suolaista ja hiukan ruokaisampaakin syötävää. Kylmä keitto tai suolainen kakku toimii tässä tilanteessa mainiosti ilman, että ruokaa tarvitsisi pitää lämpimänä.

Kakku kruunaa juhlapöydän

Ei ole perinteisempää, mutta yhtä aikaa herkullisempaa ja näyttävämpää juhlapöydän aatelia kuin kakku. Makean kakun variaatioista kannattaa valita kaksi erilaista vaihtoehtoa: tarjoa marjaisa vaihtoehto Mansikkakakun muodossa, ja anna suklaan hemmotella Sacherkakun tai Suklaakakun avulla. Upea yhdistelmä juhlapöytiin syntyy Valio maustetulla appelsiinirahkalla: näyttävä suklainen appelsiinimoussekakku kruunaa juhlapöydän. Lisää kakkuvinkkejä löydät reseptihaun avulla, tai lukemalla aiheesta täältä.

Kakun rinnalle pikkuherkkuja

Juhlapöydän joukossa on hyvä olla myös pientä ja herkullista tarjottavaa kahvileiväntarpeeseen. Ihania pikkuleipä- tai leivosreseptejä on tarjolla varmasti kaikkiin makuihin, mutta Napoleonleivoksilla ei voi olla ihastuttamatta juhlaväkeä. Kun näitä leivoksia tarjoaa kakkujen rinnalla buffetpöydässä, kannattaa ne valmistaa ohjeessa annetun vinkin mukaisesti pienempinä leivonnaisina. Kiistattomiin juhlapöytien vakiovieraisiin kuuluvat Lusikkaleivät. Niiden hienostuneen maun salaisuus piilee voissa, joka ensin sulatetaan ja jonka annetaan sitten hiljaa poreillen kiehua aromikkaaksi ja väriltään aavistuksen punertavaksi. Myös kauniisti koristellut Valkosuklaapikkuleivät ovat oiva pikkuleipävalinta juhlapöytään.

Suolainen tarjottava on monelle mieluisa vaihtoehto

Perinteinen voileipäkakku toimii juhlapöydässä aina, mutta sen tai sen sijaan voi loihtia hyydytettävän suolaisen kakun. Lohi-mätipiirakka on myös varmasti vieraita ihastuttava merellinen herkku. Hienostuneen makuinen piirakka täydentyy raikkaalla Kurkku-omenashotilla eli kylmällä kurkkukeitolla.

Anna siis mielikuvituksesi lentää, kun rakennat juhlia valmistujaisten kunniaksi. Huomioi kutsuttujen määrä ja ainakin yleisimmät erityisruokavaliot sekä kasvissyöjät. Näin onnistuminen on helpompaa! Lisää erityisruokavalioista juhlatarjoiluissa voit lukea täältä.

Valio Eila® tuotteet ovat oiva apu laktoosittomiin herkkuihin, joten tutustu tarvittaessa valikoimaan ja resepteihin.

Katso lisää ideoita juhliin:

Juhlat joka makuun
Leivotaan
Erityisruokavaliot juhlatarjoiluissa
Janita Bergström
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›