Juustokakku joka makuun

Ihanat, täyteläiset juustokakut kuuluvat suomalaisten suosikkileivonnaisiin. Mainion tarjottavan niistä tekee monipuolisuus: makumaailmaa voi muunnella lähes rajattomasti ja kakku on myös helppo tehdä erilaisiin erityisruokavalioihin sopivaksi.

Juustokakkuja on olemassa kahdenlaisia: hyydytettyjä ja paistettuja. Opastamme sinulle molempien valmistamisen salat ja tarjoamme parhaat vinkkimme herkullisimpien reseptien ja uusien ideoiden kera.

Hyydytetty juustokakku on juhlapöydän hurmuri

Hyydytetyn juustokakun täyte syntyy yleensä tuorejuuston ja kermavaahdon tai rahkan seoksesta, jonka moussemainen rakenne hyydytetään liivatteen avulla. Pohja tehdään useimmiten keksimuru-voiseoksesta, joka jähmettyy jääkaapissa tiiviiksi ja helposti leikattavaksi.

Hyydytetyn juustokakun makumaailma voi olla marjainen tai hedelmäinen, kuten kesäisessä mansikkajuustokakussa tai pirteässä mangojuustokakussa. Samettisen täytteen päälle tehdään usein raikas ja värikäs kerros hedelmä- tai marjasoseesta.

Hyydytetty juustokakku taipuu yhtä hyvin myös täyteläiseen suklaiseen tai kinuskiseen nautintoon, kuten kinuskijuustokakussa tai kolmen suklaan juustokakussa. Viime vuonna suosituiksi ovat nousseet karkeilta, leivonnaisilta ja jopa juomilta makumaailmansa lainaavat kakut, kuten Pätkis-juustokakku, popcorn-juustokakku ja Irish cream -kakku.

Onnistu liivatteen käytössä

Älä turhaan pelkää liivatteen käyttöä leivonnassa! Valio Koekeittiön vinkeillä valmistat samettiset juustokakut ja muut hyydykeherkut.

Katso vinkit

Paistettu juustokakku on tuhti ja täyteläinen nautinto

Monelle paistettu juustokakku on yhtä kuin New York cheese cake, jonka maussa on vivahdus sitruunaa. Paistettujen juustokakkujen täyte syntyy suunnilleen samoista aineksista kuin hyydytettyjenkin, mutta liivatteen sijaan mukana on kananmunaa ja rakenne on hyydytettyjä kakkuja tiiviimpi. Pohjana toimii keksimuru-voiseos tai murotaikina.

Paistettu juustokakku taipuu moneen makuun. Valmista herkullinen suklaata ja appelsiinia yhdistävä kakku, amerikkalainen red velvet -juustokakku tai kanelinen omenajuustokakku. Tai kokeile kinuskista paistettua juustokakkua, jonka pohja tehdään suklaapatukoista. Täyttä herkkua!

Kiille kruunaa juustokakun

Hyydytetyn juustokakun koristeeksi levitetään usein liivatteen avulla tehty kiille. Lue vinkit kauniin kiilteen onnistumiseen!

Näin onnistut: kaunis kiille kakkuun
Anna Koro

Juustokakun irrottaminen vuoasta

Jokainen juustokakun leipoja haluaa kakkuunsa kauniit, sileät reunat. Kun kakkua irrottaa irtopohjavuoasta, riskinä on, että reunaa jää vuokaan kiinni. Monelle kakun irrottaminen onkin leipomisen stressaavin vaihe. Hyviä niksejä irrottamiseen on kaksi: kuuman palettiveitsen tai reunakalvon käyttäminen. Katso videolta vinkit kumpaankin keinoon.

Uusia ideoita juustokakun pohjaksi

Juustokakun muunneltavuus ei rajoitu vain täytteen makumaailmaan. Pohjaan saa helposti uutta makua erilaisia keksejä käyttämällä. Kokeile pipareita, suklaatäytekeksejä tai rapeita Bastogne-kanelikeksejä. Vai vielä jotain villimpää? Herkullinen ja erilainen pohja syntyy myös popcornista, myslipatukoista tai jopa mantelimassasta, kuten ihanan vaaleanpunaisessa vadelmajuustokakussa. Taikinapohjaan voi puolestaan tuoda uutta makua marmeladilla, kuten Irish cream -appelsiinikakussa.

Juustokakkupohja popcorneista

Katso, kuinka popcorneista syntyy ihana pohja juustokakulle. Karamellikastikkeella kuorrutetut popcornit ja vadelmainen juustokakkumassa ovat taivaallinen pari!

Lue vinkit

Hurmaava korvapuusti-juustokakku

Viipaloiduista pakastekorvapuusteista syntyy juustokakkupohja, joka on samaan aikaan herkullinen, helppotekoinen ja näyttävä. Sisäänsä se kätkee maukkaan rahkatäytteen.

Kokeile ja ihastu
Juustokakut kuuluvat suomalaisten suosikkileivonnaisiin.

Sitruunajuustokakku mantelimassapohjalla

Ihanan keltainen sitruunajuustokakku tuo takuuvarmasti raikkaan ja herkullisen tuulahduksen kahvipöytään. Perinteinen ja ikisuosittu sitruunajuustokakku kaipasi kuitenkin jotain uutta, joten uudistimme sen hurmaavalla marsipaanipohjalla.

Rakastatko sitruunajuustokakkua, mutta kaipaat siihen jotain uutta twistiä – kuitenkaan koskematta kakun herkullisen täyteläiseen täytteeseen? Ratkaisu on uudenlainen marsipaanimassasta tehty pohja. Marsipaanin ei tarvitse olla leivonnassa vain laskiaispullien tai kakunpäällisen raaka-aine, vaan se käy monipuolisesti muuhunkin, kuten vaikka juustokakun pohjaksi. Toki marsipaanin voi korvata perinteisellä keksimurupohjalla.

Kakusta saa helposti myös gluteenittoman käyttämällä pohjassa gluteenittomia korppujauhoja – testattu on! Käyttämällä keltaista marsipaania kakusta tulee kuin aurinko, jolla ilostutat juhlavieraiden päivää.

Valmiilla sitruunanmakuisilla tuotteillamme, kuten Valio maustettu rahka sitruuna ja Valio Viola sitruuna tuorejuusto, saa sitruunan maun leivontaan helposti. Yhdessä kuohukerman ja lemon curdin kanssa lopputulos on täyteläinen ja raikas. Söpöt marsipaanikoristeet sopivat koristuksiksi kuin piste i:n päälle.

Katso resepti

Juustokakku ilman gluteenia, laktoosia, liivatetta tai kananmunaa?

  1. Gluteeniton juustokakku valmistuu gluteenittomia keksejä tai jauhoja käyttämällä. Huomaa kuitenkin, että monet gluteenittomat keksit ovat sen verran kovia, että niiden hienoksi jauhamiseen tarvitaan monitoimikone. Gluteenittoman pohjan voi tehdä myös mantelimassasta tai popcorneista.
  2. Laktoositon juustokakku syntyy helposti laktoosittomia tuotteita käyttämällä. Valitse kaupassa Valio Eila® logolla varustettu tuote ja varmista, ettei koristeiden tai pohjan raaka-aineissa ole laktoosia.
  3. Kananmunaton juustokakku on helppo toteuttaa, sillä useimmissa hyydytettyjen kakkujen täytteissä ei ole kananmunaa. Muista kuitenkin varmistaa myös pohjan raaka-aineiden munattomuus. Herkullinen vaihtoehto on esimerkiksi Irish coffee -juustokakku.
  4. Liivatteen voi korvata hyydytetyissä juustokakuissa kasviperäisellä agar-agarilla tai Vegegelillä. Huomaa kuitenkin, etteivät ne ole ominaisuuksiltaan aivan liivatteen kaltaisia. Juustokakku ilman liivatetta on resepti, jossa täyte ei tarvitse hyydytysainetta lainkaan.

Kinuskinen maapähkinäjuustokakku syntyy neljästä raaka-aineesta

Kinuski-maapähkinäjuustokakussa maapähkinävoi ja kinuskituorejuusto kohtaavat trendikkäästi.

Joskus yksinkertaisista aineksista syntyvät parhaat makuelämykset. Tämä juustokakku syntyy vain neljästä raaka-aineesta. Liivatetta ei tarvita, sillä maapähkinävoi jähmettää kakun jääkaapissa leikattavaksi. Tuhti kakku nautitaan pienissä paloissa, joista jokainen hivelee makunystyröitä. Kakun koristeilla, esimerkiksi marjoilla, pähkinöillä , suklaalla ja kekseillä voi muuttaa kakun makumaailmaa. Kuvankaunis ja täyteläinen kakku sopii rentojen juhlien kakkupöytään.

Katso resepti

Parhaat juustokakut

Juhlien kestosuosikit, uudet ideat, parhaat pohjat ja kauneimmat koristelut. Kaikki herkulliset juustokakkureseptimme löytyvät täältä.

Katso lisää

Suolaiset juustokakut juhlapöytään

Löydät suolaisten juustokakkujen reseptimme ja parhaat vinkit niiden valmistamiseen voileipäkakkujen osiosta.

Siirry suolaisiin

Lisää inspiraatiota ja parhaat vinkit leivontaan:

Täytekakku kruunaa juhlan
Hurmaavat marenkikakut
Makea piirakka maistuu aina
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›