Rippijuhla on katettu

Kun rippikoulu on takanapäin, on aika kutsua ystävät ja sukulaiset kylään, kattaa pöytä ja juhlistaa tärkeää hetkeä makeilla ja suolaisilla rippijuhlatarjottavilla. Tässä reseptit ja vinkit, joilla järjestät mieleenpainuvat rippijuhlat!

Rippijuhlien tarjoilut

Juhlien tarjottavat kannattaa suunnitella yhdessä sankarin kanssa. Vaikka rippujuhlien menu voi olla hyvin vapaamuotoinen, on tärkeää, että se on juhlijan näköinen. Myös rippijuhlien koristelu saa kuvastaa juhlitun persoonaa. Reseptejä ja ideoita rippijuhliin onkin hyvä selailla ja makustella yhdessä sankarin kanssa, jolloin kokonaisuudesta tulee kaikille mieluinen.

Varsinaista juhlaa ja sitä edeltäviä päiviä voi helpottaa tekemällä mahdollisimman paljon järjestelyistä jo etukäteen. Kuiva-aineet, kuten kahvit, servietit ja muut koristeet voi hankkia hyvissä ajoin ja monet rippijuhlien ruokalajeista voi valmistaa etukäteen pakastimeen.

Käytännössä kaiken mitä voi, kannattaa tehdä etukäteen alta pois. Näin juhlapäivänä voi keskittyä rennoimmin mielin juhlimiseen.

Kakku rippijuhliin

Rippijuhlien kakku on hyvä valita juhlien luonteen mukaan. Jos vieraita saapuu pitkin päivää, kannattaa varata tarjottavaksi useampi pieni kakku, jolloin uuden kakun voi nostaa kylmästä kauniina pöytään edellisen huvettua. Näin tarjolle voi myös valita useita erilaisia kakkuja, jos ei halua pitäytyä vain yhdessä vaihtoehdossa. Jos vieraat ovat paikalla tiettyyn aikaan päivästä, on upeaa kruunata hetki nostamalla tarjolle yksi suurempi kakku. Löytyisikö tästä päivänsankarin suosikkikakku?

Kuivakakut, pikkuleivät ja muut pienet makupalat

Täytekakun rinnalle sopivat leivokset tai pikkuleivät. Etenkin jos tarjolla on vain yksi suuri kakku, syntyy runsautta ja valinnanvaraa pienemmillä herkkupaloilla. Lisäksi niiden avulla pystyy huomioimaan erityisruokavaliot, jos varsinaista kakkua ei pysty valmistamaan kaikkiin toiveisiin sopivaksi. Juhlapöytien suosikkeja ovat esimerkiksi perinteiset lusikkaleivät ja trendikkäät macaronleivokset.

Myös kuivakakut täydentävät tarjoilua ja ovat juhlan järjestäjälle käteviä: ne säilyvät hyvin, viileässä jopa yli viikon. Muista kuitenkin säilyttää kakku kelmulla tai foliolla suojattuna, tai ilmatiiviissä rasiassa, ettei se ota jääkaapissa makua muista elintarvikkeista. Myös pikkuleivät voi valmistaa rippijuhliin jo reilusti etukäteen ja pakastaa odottamaan tarjoilua.

Rippijuhlien suolaiset tarjoilut

Myös rippijuhlien suolainen tarjottavaa kannattaa suunnitella vieraiden mukaan: jos paikalle on saapumassa paljon vieraita pidemmän matkan päästä, voi ruokaisammilla vaihtoehdoilla olla kysyntää. Lämmin ruoka ei kuitenkaan ole välttämättömyys, jos rippijuhlien menuun kuuluu voileipäkakku, ruokaisa salaatti tai suolainen piiras.

Voileipäkakku on monen mielestä juhlan kuin juhlan paras suolainen herkku. Uudenlaisia makumaailmoja ja muotoja perinteisen voileipäkakun rinnalle voi luoda esimerkiksi meksikolaisella voileipäkakulla tai trendikkäällä hummusvoileipäkakulla. Jos olet järjestämässä pieniä juhlia tai aika on kortilla, voileipäkakun voi korvata helposti syntyvällä mökkikakulla tai suolaisella kääretortulla.

Suolaiset piirakat voi myös valmistaa hyvissä ajoin pakastimeen. Lisäksi suurimman osan salaattiaineksista voi pilkkoa erillisiin rasioihin, joissa ne säilyvät hyvin suojattuna seuraavaan päivään, ja sekoittaa sekä viimeistellä salaatit juhlapäivänä.

Prometheus-juhla eli aikuistumisjuhla

Perheen, sukulaisten ja ystävien kanssa voi juhlia aikuistumista hyvin myös Prometheus- eli protuleirin jälkeen. Tässäkin tapauksessa juhlan järjestämiseen pätevät samat vinkit kuin konfirmaation jälkeisiin rippijuhliin: juttele juhlista nuoren kanssa ja sopikaa yhdessä, minkälaiset juhlat ovat eniten päivänsankarin mieleen.

Sesonki
Erityisruokavaliot kesäjuhlien tarjoiluissa
Leivonta
Täytekakku kruunaa juhlan
Leivonta
Juustokakku joka makuun