Rippijuhlat

Kun rippikoulu on takanapäin, on aika kutsua ystävät ja sukulaiset kylään, kattaa pöytään rippijuhlamenu ja juhlistaa tärkeää hetkeä yhdessä. Mutta mitä rippijuhlakakun lisäksi voisi tarjota? Katso vinkit rippijuhlien järjestämiseen!

Vaikka rippujuhlien menu voi olla hyvin vapaamuotoinen, on tärkeää, että se on juhlijansa näköinen. Siksi vähintään tarjottavat kannattaa suunnitella yhdessä päivänsankarin kanssa. Ja jos halua riittää, voi samaa teemaa jatkaa myös koristelussa.

Kakku rippijuhliin

Rippijuhlien kakku on hyvä valita juhlien luonteen mukaan. Jos vieraita saapuu pitkin päivää, kannattaa varata tarjottavaksi useampi pieni kakku, jolloin uuden kakun voi nostaa kylmästä kauniina pöytään edellisen huvettua. Näin tarjolle voi halutessaan valita myös useita erilaisia kakkuja. Jos vieraat ovat paikalla tiettyyn aikaan päivästä, voi kahvihetken kruunata yhdellä näyttävällä kakulla.

Kuivakakut, pikkuleivät ja muut pienet makupalat

Täytekakun rinnalle sopivat leivokset tai pikkuleivät. Etenkin, jos tarjolla on vain yksi suuri kakku, syntyy runsautta ja valinnanvaraa pienemmillä herkkupaloilla. Lisäksi niiden avulla pystyy huomioimaan erityisruokavaliot, jos varsinaista kakkua ei pysty valmistamaan kaikkiin toiveisiin sopivaksi. Juhlapöytien suosikkeja ovat esimerkiksi perinteiset lusikkaleivät ja trendikkäät macaronleivokset.

Rippijuhlien suolaiset tarjoilut

Myös rippijuhlien suolainen tarjottavaa kannattaa suunnitella vieraiden mukaan: jos paikalle on saapumassa paljon vieraita pidemmän matkan päästä, voi ruokaisammilla vaihtoehdoilla olla kysyntää. Lämmin ruoka ei kuitenkaan ole välttämättömyys, jos rippijuhlien menuun kuuluu voileipäkakku, ruokaisa salaatti tai suolainen piiras.

Voileipäkakku on monen mielestä juhlan kuin juhlan paras suolainen herkku. Uudenlaisia makumaailmoja ja muotoja perinteisen voileipäkakun rinnalle voi luoda esimerkiksi meksikolaisella voileipäkakulla tai trendikkäällä hummusvoileipäkakulla. Jos olet järjestämässä pieniä juhlia tai aika on kortilla, voileipäkakun voi korvata helposti syntyvällä mökkikakulla tai suolaisella kääretortulla.

Suolaiset piirakat voi myös valmistaa hyvissä ajoin pakastimeen. Lisäksi suurimman osan salaattiaineksista voi pilkkoa erillisiin rasioihin, joissa ne säilyvät hyvin suojattuna seuraavaan päivään, ja sekoittaa sekä viimeistellä salaatit juhlapäivänä.

Prometheus-juhla eli aikuistumisjuhla

Perheen, sukulaisten ja ystävien kanssa voi juhlia aikuistumista hyvin myös Prometheus- eli protuleirin jälkeen. Tässäkin tapauksessa juhlan järjestämiseen pätevät samat vinkit kuin konfirmaation jälkeisiin rippijuhliin: juttele juhlista nuoren kanssa ja sopikaa yhdessä, minkälaiset juhlat ovat eniten päivänsankarin mieleen.

Sesonki
Erityisruokavaliot kesäjuhlien tarjoiluissa
Leivonta
Täytekakku kruunaa juhlan
Leivonta
Juustokakku joka makuun