Rippijuhla on katettu!

Kun on rippijuhlan aika, pöydän saa kattaa kauniiksi makeilla ja suolaisilla herkuilla. Päivänsankarin juhlan parhaat muistot syntyvät itse valituista tarjoiluista ja rakkaista ihmisistä yhdessä pöydässä.

Rippijuhlien tarjoilut

Rippijuhlat ovat nuorelle tärkeä etappi, joka kerää perheen ja lähisukulaiset yhteiseen pöytään. Juhlien tarjottavat kannattaa suunnitella yhdessä sankarin kanssa. Vaikka rippujuhlien menu voi olla hyvin vapaamuotoinen, on tärkeää, että se on juhlijan näköinen. Myös rippijuhlien koristelu saa kuvastaa juhlitun persoonaa. Reseptejä ja ideoita rippijuhliin onkin hyvä selailla ja makustella yhdessä sankarin kanssa, jolloin kokonaisuudesta tulee kaikille mieluinen.

Varsinaista juhlaa ja sitä edeltäviä päiviä voi helpottaa tekemällä mahdollisimman paljon järjestelyistä jo etukäteen. Kuiva-ainekset, kuten kahvit, servietit ja muut koristeet voi hankkia hyvissä ajoin ja monet rippijuhlien ruokalajeista voi valmistaa etukäteen pakkaseen. Käytännössä kaiken mitä voi, kannattaa tehdä etukäteen alta pois – esimerkiksi juhlapaikan koristelun. Näin itse juhlapäivästä tulee helpompi toteuttaa.

Rippijuhlien kahvipöytä

Makeat herkut saavat usein näyttävimmän roolin juhlapöydässä. Valitse täytekakku rippijuhlan luonteen mukaan. Jos vieraita saapuu pitkin päivää, kannattaa varata tarjottavaksi useampi pieni täytekakku, jolloin uuden kakun voi nostaa kylmästä kauniina pöytään edellisen huvettua. Täytekakku kärsii, jos se on tarjolla huoneenlämmössä pitkään. Näin tarjolle voi myös valita useita erilaisia kakkuja, jos ei halua pitäytyä vain yhdessä vaihtoehdossa. Jos vieraat ovat paikalla tiettyyn aikaan päivästä, on upeaa kruunata hetki nostamalla tarjolle yksi näyttävä suurempi täytekakku. Kevään uusista resepteistä löytyy esimerkiksi upea Irish cream suklaakakku tai raikas raparperitäytekakku.

Täytekakun rinnalle sopivat juustokakut, leivokset tai pikkuleivät. Etenkin jos tarjolla on vain yksi suuri täytekakku, syntyy runsautta ja valinnanvaraa pienemmillä herkkupaloilla. Lisäksi niiden avulla voi huomioida juhlatarjoilujen erityisruokavalioita, jos juhlakakusta ei pysty valmistamaan kaikkiin toiveisiin sopivaa versiota.

Kuivakakut täydentävät tarjoilua ja ovat juhlan järjestäjälle käteviä: ne säilyvät hyvin, viileässä jopa yli viikon. Muista kuitenkin säilyttää kakku kelmulla tai foliolla suojattuna, tai ilmatiiviissä rasiassa, ettei se ota jääkaapissa makua muista elintarvikkeista. Myös pikkuleivät voi valmistaa rippijuhliin jo reilusti etukäteen ja vaikkapa pakastaa odottamaan tarjoiluja. Juhlapöydän suosikkeja ovat esimerkiksi perinteiset lusikkaleivät ja trendikkäät macaron-leivokset.

Rippijuhlien suolaiset tarjoilut

Myös suolaista tarjottavaa rippijuhliin kannattaa suunnitella vieraiden mukaan: jos paikalle on saapumassa paljon vieraita pidemmän matkan päästä, voi ruokaisammilla vaihtoehdoilla olla kysyntää. Lämmin ruoka ei ole välttämättömyys, jos rippijuhlien menuun kuuluu ruokaisa salaatti tai suolainen piiras.

Voileipäkakku on monen mielestä juhlan kuin juhlan paras suolainen herkku, ja se muuntautuu helposti moniin makuihin liha-, kala- ja kasvisversioina. Uudenlaisia makumaailmoja ja muotoja perinteisen voileipäkakun rinnalle voi luoda esimerkiksi tzatziki-voileipäkakulla  tai trendikkäällä lohi-salaattikakulla. Voileipäkakun voi tehdä koristeita vaille valmiiksi jo edellisenä iltana.

Suolaiset piirakat voi myös valmistaa hyvissä ajoin pakastimeen. Lisäksi suurimman osan salaattiaineksista voi pilkkoa erillisiin rasioihin, joissa ne säilyvät hyvin suojattuna seuraavaan päivään, ja sekoittaa sekä viimeistellä salaatit juhlapäivänä. Keitot ja pataruoat ovat hyvä lämmin ruoka rippijuhliin, jos sellainen halutaan tarjota.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›