Perinteinen pääsiäismenu

Mitä kuuluu perinteiseen pääsiäismenuun? Tietenkin hyväksi todettuja klassikoita, kuten lammasta tai karitsaa, kananmunia, lohta sekä rahkajälkiruokia, pashaa tai mämmiä.

Pääsiäinen on perinteinen juhla, jolloin herkutellaan tutuilla klassikoilla. Jos omia suosikkeja ei ole päässyt vielä syntymään, ei hätää, sillä kokosimme yhteen perinteisen pääsiäispöydän parhaat palat. Ei siis muuta kuin valitsemaan!

Perinteisen pääsiäismenun alkupalat

Perinteisen pääsiäismenun alkuruoaksi sopivat mainiosti parsa, täytetyt kananmunat, juustot tai raikas salaatti. Myös sillistä tai lohesta syntyy perinteiseen pääsiäismenuun sopivia, ruokahalua herätteleviä alkupaloja.

Pääsiäisen perinteiset pääruoat

Perinteisen pääsiäispöydän päätähti on tietenkin mehevä lammasruoka. Lammas maistuu monissa muodoissa: patana, paistina, viuluna tai pyöryköinä. Jos valmistat paistia, laita liha marinadiin hyvissä ajoin, päivän tai kaksi ennen valmistusta, jotta se ehtii maustua hyvin. Vaihtoehtoisesti voit valita pääruoaksi karitsaa ja antaa sille seuraksi maistuvan kastikkeen. Karitsan ja lampaan lisukkeeksi sopivat hasselbackan juurekset.

Perinteisen pääsiäismenun jälkiruoat

Pääsiäismenun jälkiruoaksi sopii tietenkin pasha – joko perinteisellä reseptillä tai raikkaan sitruunaisena. Vai haluatko kruunata pääsiäisaterian mämmillä? Nosta silloin pöytään mämmijäädyke tai mämmiä Valio kuohukermanmaidon ja sokerin tai vaniljakastikkeen kanssa tarjoiltuna. Jos mielesi tekee kakkua, sopii jälkiruoaksi mainiosti mangojuustokakku.

Vaihtoehtoja pääsiäiseen

Jäitkö kaipaamaan tuttuja pääsiäismakuja modernilla otteella maustettuna? Katso moderni pääsiäismenu, johon on koottu pääsiäisen parhaat palat raikkaasti tuunattuna. Kasvissyöjän pääsiäismenu puolestaan tarjoaa kasvisruokavalioon sopivia vaihtoehtoja. Helppo ja herkullinen pääsiäismenu valmistuu näppärästi myös mökkiolosuhteissa – tai helppoutta arvostavan kaupunkilaiskokin keittiössä. Valitse omasi ja vietä herkullinen pääsiäinen!

Helppo pääsiäismenu
Kasvissyöjän pääsiäismenu
Moderni pääsiäismenu
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›