Perinteinen pääsiäismenu

Mitä kuuluu perinteiseen pääsiäismenuun? Tietenkin hyväksi todettuja klassikoita, kuten pääsiäislammasta tai -karitsaa, kananmunia, lohta sekä rahkajälkiruokia, pashaa tai mämmiä.

Pääsiäinen on perinteinen juhla, jolloin herkutellaan tutuilla klassikoilla. Jos omia suosikkeja ei ole päässyt vielä syntymään, löytyy tästä sivun täydeltä vaihtoehtoja pääsiäismenun parhaiksi paloiksi. Ei siis muuta kuin valitsemaan!

Perinteisen pääsiäismenun alkupalat

Perinteisen pääsiäismenun alkuruoaksi sopivat mainiosti parsa, sitruunarisotto, täytetyt kananmunat, juustot tai raikas pääsiäissalaatti. Myös sillistä tai lohesta syntyy perinteiseen pääsiäismenuun sopivia, ruokahalua herätteleviä alkupaloja.

Pääsiäisen perinteiset pääruoat

Perinteisen pääsiäispöydän päätähti on tietenkin mehevä lammasruoka. Lammas maistuu monissa muodoissa: patana, paistina, viuluna tai pyöryköinä. Jos valmistat lammaspaistia tai lampaankaretta, laita liha marinadiin hyvissä ajoin, päivän tai kaksi ennen valmistusta, jotta se ehtii maustua hyvin. Vaihtoehtoisesti voit valita pääruoaksi karitsaa ja antaa sille seuraksi maistuvan kastikkeen. Karitsan ja lampaan lisukkeeksi sopivat hasselbackan juurekset tai valkosipulikermaperunat.

Perinteisen pääsiäismenun jälkiruoat

Pääsiäismenun jälkiruoaksi sopii tietenkin pasha – joko perinteisellä reseptillä tai raikkaan sitruunaisena. Vai haluatko kruunata pääsiäisaterian mämmillä? Nosta silloin pöytään mämmijäädyke tai mämmiä Valio kuohukermanmaidon ja sokerin tai vaniljakastikkeen kanssa tarjoiltuna. Jos mielesi tekee kakkua, sopii jälkiruoaksi mainiosti mangojuustokakku.

Viimeistele makuelämys viinillä

Tuleeko lampaan kanssa tarjoilla punaviiniä? Entä mikä olisi sopiva viini parsalle? Kurkkaa tästä viinisuositukset pääsiäisen suosikkiruoille, ja viimeistele ateria viinillä, joka saa makunystyrät laulamaan.

Lue lisää
Sesonki
Helppo pääsiäismenu
Sesonki
Kasvissyöjän pääsiäismenu
Sesonki
Moderni pääsiäismenu