Karitsanpaisti konjakki-kermakastikkeella

Perinteinen pääsiäismenu

Mitä kuuluu perinteiseen pääsiäismenuun? Perinteinen pääsiäismenu syntyy klassikoista. Pöytään katetaan alkuruoaksi täytettyjä kananmunia, lohiherkkuja tai parsaa. Pääruokana tarjotaan mureaksi kypsynyttä lammasta tai karitsaa kasvisten ja kastikkeen kera. Lopuksi herkutellaan mämmillä tai pashalla.

Valio Koekeittiön perinteinen pääsiäismenu

Karitsaa ja keväisiä makuja – Valio Koekeittiön pääsiäismenussa maistuvat perinteet.

  • Alkuun sopii hedelmäinen salaatti, johon tuo makua Valio AURA® sinihomejuusto.
  • Pääruokana on karitsaa, joka tarjoillaan täyteläisen konjakki-kermakastikkeen ja paahdettujen uuniskasvisten tai -juuresten kanssa.
  • Jälkiruokana maistuu kauniin keltainen mangojuustokakku, joka on raikas päätös juhla-aterialle.

Perinteisen pääsiäismenun alkupalat

Perinteisen pääsiäismenun alkuruoaksi sopivat esimerkiksi appelsiini-voikastikkeella valeltu parsa, anjoviksella täytetyt kananmunat tai raikas salaatti. Myös sillistä, lohesta ja katkaravuista syntyy perinteiseen pääsiäismenuun sopivia, ruokahalua herätteleviä alkupaloja.

Perinteisen pääsiäismenun pääruoat

Perinteisen pääsiäispöydän päätähti on mehevä lammasruoka. Lammas maistuu monissa muodoissa: patana, paistina, viuluna tai pyöryköinä. Jos valmistat paistia, laita liha marinadiin hyvissä ajoin, päivän tai kaksi ennen valmistusta, jotta se ehtii maustua hyvin. Vaihtoehtoisesti voit valita pääruoaksi karitsaa ja antaa sille seuraksi maistuvan kastikkeen.

Perinteisen pääsiäismenun jälkiruoat

Valmista perinteisen pääsiäismenun jälkiruoaksi pashaa perinteisellä reseptillä tai oikaisten. Toinen vaihtoehto perinteisen pääsiäismenun jälkiruoaksi on mämmi Valio kuohukerman, maidon ja sokerin kanssa tarjoiltuna.

Vaihtoehtoja pääsiäisen menuihin

Pääsiäisen menun voit rakentaa oman maun mukaan. Perinteisen pääsiäismenun päätähti on lammas ja aterian päättää mämmi tai pasha. Modernissa pääsiäismenussa pääruokana voi olla karitsaa, kalaa tai kanaa. Kasvissyöjän pääsiäismenussa nautitaan sesongin herkuista ilman lihaa. Millainen on sinun pääsiäismenusi?

Energiatarpeesi