Perinteinen pääsiäismenu

Mitä kuuluu perinteiseen pääsiäismenuun? Perinteinen pääsiäismenu syntyy hyväksi maistetuista klassikoista.

Pöytään katetaan alkuruoaksi täytettyjä kananmunia, lohiherkkuja tai parsaa. Pääruokana tarjotaan mureaksi kypsynyttä lammasta tai karitsaa kasvisten ja kastikkeen kera. Lopuksi herkutellaan mämmillä tai pashalla. Valitse suosikkisi tai kokkaa Valio Koekeittiön valitsema menu.

Valio Koekeittiön perinteinen pääsiäismenu

Karitsaa ja keväisiä makuja – Valio Koekeittiön pääsiäismenussa maistuvat perinteet.

  • Alkuun sopii hedelmäinen salaatti, johon tuo makua Valio AURA® sinihomejuusto.
  • Pääruokana on karitsaa, joka tarjoillaan täyteläisen konjakki-kermakastikkeen ja paahdettujen uunikasvisten tai -juuresten kanssa.
  • Jälkiruokana maistuu kauniin keltainen mangojuustokakku, joka on raikas päätös juhla-aterialle.

Perinteisen pääsiäismenun alkupalat

Perinteisen pääsiäismenun alkuruoaksi sopivat esimerkiksi parsa, täytetyt kananmunat tai raikas salaatti. Myös sillistä tai lohesta syntyy perinteiseen pääsiäismenuun sopivia, ruokahalua herätteleviä alkupaloja.

Perinteisen pääsiäismenun pääruoat

Perinteisen pääsiäispöydän päätähti on mehevä lammasruoka. Lammas maistuu monissa muodoissa: patana, paistina, viuluna tai pyöryköinä. Jos valmistat paistia, laita liha marinadiin hyvissä ajoin, päivän tai kaksi ennen valmistusta, jotta se ehtii maustua hyvin. Vaihtoehtoisesti voit valita pääruoaksi karitsaa ja antaa sille seuraksi maistuvan kastikkeen.

Perinteisen pääsiäismenun jälkiruoat

Valmista perinteisen pääsiäismenun jälkiruoaksi pashaa perinteisellä reseptillä, raikkaan sitruunaisena tai helpolla reseptillä oikaisten. Toinen vaihtoehto perinteisen pääsiäismenun jälkiruoaksi on mämmi Valio kuohukerman, maidon ja sokerin tai vaniljakastikkeen kanssa tarjoiltuna.

Vaihtoehtoja pääsiäisen menuihin

Jäitkö kaipaamaan pientä twistiä pääsiäisen ruokiin? Moderni pääsiäismenu lainaa makuja maailmalta. Kasvissyöjän pääsiäismenu on rakennettu Satokausikalenterin suosittelemana. Helppo pääsiäismenu syntyy vaikka mökkiolosuhteissa ja makuyhdistelmät ilahduttavat myös kaupunkilaiskokkia. Millainen on sinun pääsiäismenusi?

Helppo pääsiäismenu
Kasvissyöjän pääsiäismenu
Moderni pääsiäismenu
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›