Perinteinen pääsiäismenu

Mitä kuuluu perinteiseen pääsiäismenuun? Tietenkin hyväksi todettuja klassikoita: pääsiäislammasta tai -karitsaa, kananmunia, lohta sekä rahkajälkiruoka, pashaa tai mämmiä.

Pääsiäinen on perinteinen juhla, jolloin herkutellaan tutuilla klassikoilla. Jos omia suosikkeja ei ole päässyt vielä syntymään, löytyy tästä sivun täydeltä vaihtoehtoja pääsiäismenun parhaiksi paloiksi. Ei siis muuta kuin valitsemaan!

Perinteisen pääsiäismenun alkupalat

Perinteisen pääsiäismenun alkuruoaksi sopivat mainiosti parsa, sitruunarisotto, täytetyt kananmunat, juustot tai raikas pääsiäissalaatti. Myös sillistä tai lohesta syntyy perinteiseen pääsiäismenuun sopivia, ruokahalua herätteleviä alkupaloja.

Pääsiäisen perinteiset pääruoat

Perinteisen pääsiäispöydän päätähti on tietenkin mehevä lammas, joko patana, paistina tai viuluna. Jos valmistat lammaspaistia tai lampaankaretta, laita liha marinadiin päivän tai kaksi ennen valmistusta, jotta se ehtii maustua hyvin. Vaihtoehtoisesti voit valita pääruoaksi karitsaa ja antaa sille seuraksi maistuvan kastikkeen.

Karitsan ja lampaan kaveriksi sopivat hasselbackan juurekset tai valkosipulikermaperunat. Lammaspelti puolestaan ei lisukkeita kaipaa – reseptiin on koottu koko ateria lampaasta lisukkeisiin.

Perinteisen pääsiäismenun jälkiruoat

Pääsiäismenun jälkiruoaksi sopii tietenkin pasha – joko perinteisesti tai raikkaana passionversiona. Vai haluatko kruunata pääsiäisaterian mämmillä? Nosta silloin pöytään mämmirahka tai mämmiä Valio kuohukerman, maidon tai vaniljakastikkeen kanssa tarjoiltuna. Jos mielesi tekee kakkua, sopii jälkiruoaksi mangojuustokakku tai herkullinen pääsiäisbrita.

Viimeistele makuelämys viinillä

Tuleeko lampaan kanssa tarjoilla punaviiniä? Entä mikä olisi sopiva viini parsalle? Kurkkaa tästä viinisuositukset pääsiäisen suosikkiruoille, ja viimeistele ateria viinillä, joka saa makunystyrät laulamaan.

Lue lisää
Sesonki
Helppo pääsiäismenu
Keittiössä nyt
Kaipaatko superhelppoja pääsiäisreseptejä? Nämä kahdeksan herkkua valmistat pienellä vaivalla
Ruokavinkit
Risottoa vai piirakkaa? Listasimme sesongin parhaat parsareseptit