Raaka-aine
Haukkaa rouskuvaa retiisiä
Makeankirpakka ja iloisen värikäs retiisi on lupaus oven takana odottavasta kesästä. Katso retiisireseptimme ja kokkaa kesä lautaselle!
Ruokaa retiisistä
Tavallisin tapa käyttää retiisejä on syödä ne tuoreina esimerkiksi sellaisenaan tai salaatissa. Mutta sopivat retiisit moneen muuhunkin. Kokeile raikasta retiisikeittoa, lohen kaveriksi sopivaa retiisikastiketta tai paahda retiisejä uunissa tai grillissä. Ja sopivatpa retiisit myös kesäiseen kalakeittoon.
Ideoita retiisin käyttöön
Raikkaan punainen retiisi sopii mainiosti salaattien, voileipien, erilaisten alkupalojen ja voieipäkakkujen koristeeksi. Myös hyväkuntoiset retiisin naatit sopivat huuhtelun jälkeen ruokien viimeistelyyn.
Tiesitkö tätä retiisistä?
- Retiisit säilyvät parhaiten jääkaappilämpötilassa eli +2 – +5 asteessa.
- Retiisit nahistuvat helposti, joten ne kannattaa käyttää mahdollisimman tuoreina. Nahistumaan päässeitä retiisejä voi yrittää elvyttää jäävesikylvyllä.
- Retiisi on yksi vanhimmista viljelykasveista. Eurooppaan retiisit saapuivat Kiinasta 1500-luvulla.
- Retikka on retiisisukuinen juures, jonka maku on retiisiä voimakkaampi. Retikka sopii syötäväksi esimerkiksi viipaleina tai raasteena.