Siirry sisältöön
Haukkaa rouskuvaa retiisiä
Raaka-aine

Haukkaa rouskuvaa retiisiä

Makeankirpakka ja iloisen värikäs retiisi on lupaus oven takana odottavasta kesästä. Katso retiisireseptimme ja kokkaa kesä lautaselle!

Ruokaa retiisistä

Tavallisin tapa käyttää retiisejä on syödä ne tuoreina esimerkiksi sellaisenaan tai salaatissa. Mutta sopivat retiisit moneen muuhunkin. Kokeile raikasta retiisikeittoa, lohen kaveriksi sopivaa retiisikastiketta tai paahda retiisejä uunissa tai grillissä. Ja sopivatpa retiisit myös kesäiseen kalakeittoon.

Tip icon

Tiesitkö tätä retiisistä?

  • Retiisit säilyvät parhaiten jääkaappilämpötilassa eli +2 – +5 asteessa.
  • Retiisit nahistuvat helposti, joten ne kannattaa käyttää mahdollisimman tuoreina. Nahistumaan päässeitä retiisejä voi yrittää elvyttää jäävesikylvyllä.
  • Retiisi on yksi vanhimmista viljelykasveista. Eurooppaan retiisit saapuivat Kiinasta 1500-luvulla.
  • Retikka on retiisisukuinen juures, jonka maku on retiisiä voimakkaampi. Retikka sopii syötäväksi esimerkiksi viipaleina tai raasteena.

Search