Makeankirpakka ja iloisen värikäs retiisi on lupaus oven takana odottavasta kesästä. Katso retiisireseptimme ja kokkaa kesä lautaselle!
Retiisi on kasvimaan ja vihannesosaston kaunotar, joka ihastuttaa paitsi ulkonäöllään, myös raikkaalla maullaan. Kurkkaa reseptit, nappaa seuraavalla kauppareissulla retiisiä ostoskoriin ja nauti kesäisestä mausta!
Retiisilajikkeiden muodot ja värit vaihtelevat. Tavallisesti retiisi on väriltään punainen, punertava tai valkea ja muodoltaan pyöreä tai pitkulainen. Kirpsakan makunsa retiisi saa sinappiöljystä.
Parhaimmillaan retiisit ovat keväällä ja syksyllä. Retiisit eivät tykkää keskikesän paahtavasta auringosta, joten satoa kannattaa tankata heti toukokuusta alkaen ja loppukesästä ilmojen hieman viilentyessä. Retiisi sopii hyvin myös kotipuutarhassa tai vaikka parvekkeella kasvatettavaksi. Kylvä uudet siemenet parin viikon välein, ja saat uutta satoa koko kesän.
Tavallisin tapa käyttää retiisejä on syödä ne tuoreina esimerkiksi sellaisenaan tai salaatissa. Mutta sopivat retiisit moneen muuhunkin. Kokeile raikasta retiisikeittoa, lohen kaveriksi sopivaa retiisikastiketta tai paahda retiisejä uunissa tai grillissä. Ja sopivatpa retiisit myös kesäiseen kalakeittoon.
Raikkaan punainen retiisi sopii mainiosti salaattien, voileipien, erilaisten alkupalojen ja voieipäkakkujen koristeeksi. Myös hyväkuntoiset retiisin naatit sopivat huuhtelun jälkeen ruokien viimeistelyyn.