Siirry sisältöön
Sitruunaiset uunikaalit

Raaka-aine

Parsakaali ja varsiparsakaali

Klassinen parsakaali ja trendikäs varsiparsakaali kuuluvat kotikeittiöiden luottokasviksiin. Nauti rapeista parsakaaleista sellaisenaan tai sovella pastasta piirakkaan!

Parsakaali eli broccoli

Parsakaali on monipuolinen vihannes, joka tunnetaan parhaiten kermaisista ja juustoisista gratiineista. Tuo perinteinen kaaligratiini tähän päivään tuunaamalla se gnoccheilla ja Koskenlaskija® Ruoka & Dippi -juustokastikkeella. Gratiinin lisäksi parsakaalista on myös pastoihin: kokeile raikasta pasta primaveraa, mehevää curry-broileri uunipastaa tai simppeliä parsakaali-parmankinkkupastaa. Parmankinkun ohella myös pekoni maistuu parsakaalin kaverina – vaikkapa AURA parsakaali-pekonipiiraassa.

Varsiparsakaali eli broccolini

Trendikäs varsiparsakaali eli broccolini on varsiparsakaalin ja kiinalaisen parsakaalin risteytys. Varsiparsakaali eroaa perinteisestä parsakaalista maussa ja muodossa: maultaan se on makeampi, muodoltaan kapeavartisempi ja pienempi nuppuinen. Kapeamman olemuksensa vuoksi myös kypsymisaika on tavan parsakaalia lyhyempi.

Useimmiten varsiparsakaalit nautitaan lisukkeena. Tahinijogurtti sopii täydellisesti paahdetun varsiparsakaalin makupariksi. Myös AURA®-juusto on oivallinen kaveri varsiparsakaalille: kokeile AURA broccolinifrittataa tai nauti varsiparsakaalit AURA-juustolla täytetyn broilerinfileen kera. Varsiparsakaali maistuu myös dippailtuna.

Paahdettuna, paistettuna ja grillattuna varsiparsakaalista saa herkullisen lisukkeen erilaisille pihveille. Kypsennä varsiparsakaalia 3-5 minuuttia varren paksuudesta riippuen.


Search