Ainutlaatuinen sinihomejuusto – voimakkaan makunsa vuoksi suomalaisten iki-inhokki ja ikoninen kestosuosikki.
valio aura® x Mert otsamo
Mausta tyyli
Inspiraatio voi syntyä mistä vain. Nyt maku saa muodon, kun Valio AURA® inspiroi suunnittelija Mert Otsamoa. Valio AURA®-juuston maku, muodot ja rakenne muuntuivat kolmeksi uniikiksi asuksi. Voita yksi asuista omaksesi!
Valio AURA®ja Mert Otsamo muuttavat maun muodoksi
Parhaimmillaan innovatiivisuus, osaaminen ja kunnianhimo yhdistävät juustonvalmistusta sekä muotisuunnittelua. Hienostuneesta, omaperäisestä tyylistään tunnettu Mert Otsamo loi kolme asua, jotka heijastavat AURA®-juuston täyteläistä ja tunteita herättävää makua. Jokaisessa kokonaisuudessa korostuvat voimakkaat siluetit, linjakkuus sekä rikas tekstuuri.
Lopputulos on rohkea mutta rakastettava – aivan kuten Valio AURA®.
Arvonta
Voita uniikki Mert Otsamon suunnittelema asu itsenäisyyspäiväksi!
Sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus voittaa Mert Otsamon suunnittelema ja voittajalle räätälöity uniikki asu.
Osallistu arvontaan Instagramissa @valiofi-tilillä(aukeaa uuteen välilehteen) seuramaalla tiliä ja kommentoimalla Valio AURA® x Mert Otsamo -arvontajulkaisuun ja kertomalla, minkä asun haluaisit omaksesi.
Arvonta on käynnissä 16.11.2025 klo 23.59 asti ja voittajalle ilmoitetaan yksityisviestillä 17.11.2025. Arvonnan päättymisen jälkeen asu räätälöidään voittajalle sopivaksi ja toimitetaan sovitusti.
Valio AURA® on suomalaisen juusto-osaamisen taidonnäyte. Se valmistetaan perinteisen, yli 90 vuotta vanhan reseptin mukaan lähes alkuperäisen käsityövaltaisesti. Valmistus vaatii vahvaa osaamista, innovatiivisuutta ja perinteitä. Tätä kaikkea on Valion Äänekosken juustolassa, jossa AURA® kypsyy hitaasti juustomestarien tarkassa valvonnassa.
Valio AURA® on ainutlaatuinen, suomalaiseen makuun suunniteltu sinihomejuusto, joka sopii erinomaisesti herkutteluun ja ruoanlaittoon. Sen maussa kohtaavat kirpeä happamuus ja kermaisuus vastustamattomalla tavalla.
Tanskalainen meijeristi Rasmussen matkusti 1920-luvulla Suomeen
Yritteliäs ja ammattitaitoinen juustomestari herätti kiinnostusta Valiolla ja hänelle tarjottiin työtä Turun meijerissä. Näin alkoi Valion ja Rasmussenin välinen pitkäkestoinen, hedelmällinen yhteistyö.
Suomessa tehtiin 1920-luvulla ensimmäisiä yrityksiä valmistaa roquefort-tyyppistä sinihomejuustoa
Vuonna 1935 juusto nimettiin uudelleen Turun läpi virtaavan Aurajoen mukaan. Suomalainen sinihomejuusto Valio AURA® oli syntynyt.
Ennen sota-aikaa sinihomejuusto oli vain harvojen herkkua
Sota-aikana maidosta oli pulaa ja lähes kaikki juusto varattiin Puolustusvoimien käyttöön. 1940-luvulla palvelutiskien vähenemisen myötä juustosta lanseerattiin myös kolmiopala.
valio AURA® juuston valmistus alkaa Äänekosken ympäristöstä, pohjoisen Keski-Suomen maitotiloilta
Pisin maidonhakumatka on 106 kilometriä Äänekosken tehtaalle.
Valio AURA® sinihomejuuston valmistus tehtaalla
Katso kuinka AURA® sinihomejuusto tehdään Äänekoskella, juuston keitosta, kypsytykseen ja pakkaukseen.
Suomalaiseen makuun
Valio AURA® sinihomejuusto on kehitetty suomalaiseen makuprofiiliin.
Valio AURA® saa ruoan maistumaan
Valio AURA® sinihomejuusto on erinomaisen herkullinen keino tuoda makumaailmaan happamuutta, suolaisuutta ja kermaista täyteläisyyttä. Kokeile ja poimi reseptit arkeen ja juhlaan!
Makeiden lisukkeiden kanssa Valio AURA® sinihomejuusto sopii jälkiruoaksi sellaisenaankin, mutta kokeilepa joskus sinihomeista säväystä jälkiruokaan! Kun yhdistät Valio AURA® sinihomejuustoa esimerkiksi mutakakkuun, suolaisen ja makean liitto saattaa viedä jalat alta.
To pick up a draggable item, press the space bar.
While dragging, use the arrow keys to move the item.
Press space again to drop the item in its new position, or press escape to cancel.