Siirry sisältöön

Brändi

Ainutlaatuinen sinihomejuusto – voimakkaan makunsa vuoksi suomalaisten iki-inhokki ja ikoninen kestosuosikki.

valio aura® x Mert otsamo

Mausta tyyli
Valio AURA®ja Mert Otsamo muuttavat maun muodoksi

Parhaimmillaan innovatiivisuus, osaaminen ja kunnianhimo yhdistävät juustonvalmistusta sekä muotisuunnittelua. Hienostuneesta, omaperäisestä tyylistään tunnettu Mert Otsamo loi kolme asua, jotka heijastavat AURA®-juuston täyteläistä ja tunteita herättävää makua. Jokaisessa kokonaisuudessa korostuvat voimakkaat siluetit, linjakkuus sekä rikas tekstuuri.

Lopputulos on rohkea mutta rakastettava – aivan kuten Valio AURA®.

Arvonta

Voita uniikki Mert Otsamon suunnittelema asu itsenäisyyspäiväksi!

Sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus voittaa Mert Otsamon suunnittelema ja voittajalle räätälöity uniikki asu.

Osallistu arvontaan Instagramissa @valiofi-tilillä(aukeaa uuteen välilehteen) seuramaalla tiliä ja kommentoimalla Valio AURA® x Mert Otsamo -arvontajulkaisuun ja kertomalla, minkä asun haluaisit omaksesi.

Arvonta on käynnissä 16.11.2025 klo 23.59 asti ja voittajalle ilmoitetaan yksityisviestillä 17.11.2025. Arvonnan päättymisen jälkeen asu räätälöidään voittajalle sopivaksi ja toimitetaan sovitusti.

Tutustu arvonnan sääntöihin(aukeaa uuteen välilehteen).  


valio aura®


Tutustu Valio AURA® sinihomejuuston historiaan

Tanskalainen meijeristi Rasmussen matkusti 1920-luvulla Suomeen

Yritteliäs ja ammattitaitoinen juustomestari herätti kiinnostusta Valiolla ja hänelle tarjottiin työtä Turun meijerissä. Näin alkoi Valion ja Rasmussenin välinen pitkäkestoinen, hedelmällinen yhteistyö.

Suomessa tehtiin 1920-luvulla ensimmäisiä yrityksiä valmistaa roquefort-tyyppistä sinihomejuustoa

Vuonna 1935 juusto nimettiin uudelleen Turun läpi virtaavan Aurajoen mukaan. Suomalainen sinihomejuusto Valio AURA® oli syntynyt.

Ennen sota-aikaa sinihomejuusto oli vain harvojen herkkua

Sota-aikana maidosta oli pulaa ja lähes kaikki juusto varattiin Puolustusvoimien käyttöön. 1940-luvulla palvelutiskien vähenemisen myötä juustosta lanseerattiin myös kolmiopala.

valio AURA® juuston valmistus alkaa Äänekosken ympäristöstä, pohjoisen Keski-Suomen maitotiloilta

Pisin maidonhakumatka on 106 kilometriä Äänekosken tehtaalle.

Valio AURA® sinihomejuuston valmistus tehtaalla

Katso kuinka AURA® sinihomejuusto tehdään Äänekoskella, juuston keitosta, kypsytykseen ja pakkaukseen.

Suomalaiseen makuun

Valio AURA® sinihomejuusto on kehitetty suomalaiseen makuprofiiliin.