Siirry sisältöön
Raparperi-kinuskiviinerit

Raaka-aine

Raparperi – kesäsadon ensimmäisiä paloja

Loppukevääseen ja kesään kuuluva raparperi avaa keittiön kesäkauden. Katso, mitä kaikkea hapokkaasta ja kirpsakasta raparperista syntyykään!

Muista myös muut herkulliset raparperireseptit

Ihanien kakkujen ja piirakoiden lisäksi raparperista valmistuvat ihanat kesäiset naposteltavat, jälkiruoat ja juomat. Kesän trendikkäin aamiainen syntyy rapean leivän päälle raparperihillokkeesta ja mascarponesta. Kokeile lisäksi ainakin helppoja raparperigrillinyyttejä ja kesän klassikkojälkiruokaa, raparperikiisseliä. Kesäpäivänä maistuu myös raparperijäätelö, joka vaatii hieman aikaa, mutta herkullinen lopputulos palkitsee odotuksen.

Tip icon

Tiesitkö tämän raparperista?

  • Raparperin kirpeyden takana on oksaalihappo, joka sitoo kalsiumia. Tämän vuoksi raparperin kera suositellaan nautittavaksi kalsiumpitoisia ruokia, kuten maitotuotteita.
  • Poimitut raparperinvarret säilyvät parhaiten jääkaapissa +2–+5 asteessa.
  • Raparperi on parhaimmillaan tuoreena, mutta sen voi myös pakastaa.
  • Raparperia voi käyttää myös pääruoissa makujen tehostajana tai yllättäjänä, esim. kompotin tai hillokkeen tapaan. Kokeile kotona vaikka raparperihilloa smetanalla pehmennettynä ja tarjoa sitä pieni nokare paistetun kesäkalan kanssa.

Search