Valio AURA® sinihomejuusto
Suomalaiselle on olemassa vain yksi sinihomejuusto, Valio AURA®. Sen kolmionmallinen ulkonäkö ja tinkimätön maku ovat juurtuneet meihin eikä meille muu kelpaa. AURA® on meidän oma kansallisaarteemme.
Alkuperäinen, muru vai erityisen pitkään kypsytetty Gold?
AURA® herkut joulun tunnelmointiin
Mitä olisikaan joulu ilman AURA® juustoa? Niinpä. Näillä resepteillä virittäydyt joulutunnelmaan aina pikkujouluista välipäiviin saakka. Saisiko olla suolaisia vai makeita AURA® herkkuja?
Kanelicrostinit
AURA karkit filotaikinasta
Piparkakkumousse AURA murulla
Paahdetut AURA rosmariiniperunat
Vaniljainen AURA täytekakku
Jouluhummus
AURA-persimonpasta
Joulupelti
Makupari Valio AURA ja punajuurihillo
AURA lohijoulukuusi
AURA-punajuuri ohrapuuro
Joulukinkku AURA kuorrutuksella
AURA taateliruudut
AURA valkoviinikastike kalkkunalle
AURA lohipiiras
Helppo AURA joulusalaatti
Kinkkurieskarullat
Makupari Valio AURA ja lakritsi
AURA punajuuririsotto
Kaipaatko lisää juustoja jouluun?
AURA® rakastaa pastaa
Helppo, mutta hienostunut pasta syntyy vähistä aineksista. AURA® tekee pasta-aterioista helpolla hyvää ja toimii arkesi herkullisena pelastajana.
Valio AURA® saa ruoan maistumaan
Kun ruokaan haluaa lisää makua, eräs takuuvarma keino on rapistella hopeinen kääre auki. Valio AURA® sinihomejuusto on hyvä keino tuoda makumaailmaan happamuutta, suolaisuutta ja kermaista täyteläisyyttä. Suolaiset piiraat, pastat, munakkaat ja kastikkeet muuttuvat vastustamattomiksi ripauksella Valio AURA® sinihomejuustoa. Kokeile ja poimi reseptit arkeen ja juhlaan!
AURA kinkkupiirakka filopohjalla
AURA silakkapihvit
AURA pekoni-viikunagalette
AURA lihapulla-sienipannu
AURA lohi ja yrttimuusi
Suolainen punajuurikakku
Moskovan pata
Uunilohi AURA yrttikuorrutuksella
AURA risotto
Grillipihvit ja AURA maustevoi
AURA broccoliinifrittata
AURA täytetty broilerinfilee
Makeita herkkuja ja Valio AURA® sinihomejuustoa
Makeiden lisukkeiden kanssa Valio AURA® sinihomejuusto sopii jälkiruoaksi sellaisenaankin, mutta kokeilepa joskus sinihomeista säväystä jälkiruokaan! Kun yhdistät Valio AURA® sinihomejuustoa esimerkiksi mutakakkuun, suolaisen ja makean liitto saattaa viedä jalat alta. Tämä voi olla myös suorin tie Valio AURA® fanin sydämeen.
Tutustu Valio AURA® sinihomejuuston historiaan videoiden kautta
Tanskalainen meijeristi Rasmussen matkusti 1920-luvulla Suomeen
Yritteliäs ja ammattitaitoinen juustomestari herätti kiinnostusta Valiolla ja hänelle tarjottiin työtä Turun meijerissä. Näin alkoi Valion ja Rasmussenin välinen pitkäkestoinen, hedelmällinen yhteistyö.
Suomessa tehtiin 1920-luvulla ensimmäisiä yrityksiä valmistaa roquefort-tyyppistä sinihomejuustoa
Vuonna 1935 juusto nimettiin uudelleen Turun läpi virtaavan Aurajoen mukaan. Suomalainen sinihomejuusto Valio AURA oli syntynyt.
Ennen sota-aikaa sinihomejuusto oli vain harvojen herkkua
Sota-aikana maidosta oli pulaa ja lähes kaikki juusto varattiin Puolustusvoimien käyttöön. 1940-luvulla palvelutiskien vähenemisen myötä juustosta lanseerattiin myös kolmiopala.
AURA® juuston valmistus alkaa Äänekosken ympäristöstä, pohjoisen Keski-Suomen maitotiloilta
Pisin maidonhakumatka on 106 kilometriä Äänekosken tehtaalle.
Valio AURA® sinihomejuuston valmistus tehtaalla
Katso kuinka AURA® sinihomejuusto tehdään Äänekoskella, juuston keitosta, kypsytykseen ja pakkaukseen.
Suomalaiseen makuun
Valio AURA® sinihomejuusto on kehitetty suomalaiseen makuprofiiliin.