Stressitön joulu – helppoa ja hyvää

Herkullisen jouluaterian ei tarvitse tarkoittaa tuntikausien uurastusta keittiössä. Stressitön jouluruoka maistuu juhlavalta mutta syntyy vähemmällä vaivalla.

Vältä joulustressi ja valmista helppo joulumenu. Kokonaisen kinkun sijaan pääruoaksi pöytään katetaan lihatiskiltä ostettuja kinkkuviipaleita, kermaista kardemummakastiketta ja tuunattuja valmislaatikoita. Aterian päätteeksi valitaan jälkiruoka, joka valmistuu helposti ja nopeasti.

Helpot jouluruoat syntyvät hetkessä

Hyvä jouluruoka voi olla jo puoliksi tehtyä. Joululaatikot voi ostaa kaupasta ja mehevöittää lorauksella kuohukermaa. Kun ripottelet vielä pinnalle korppujauhoja tai mantelirouhetta, tulee valmislaatikosta hetkessä edustuskelpoinen tuunattu joululaatikko. Laatikot voi myös korvata maukkailla uunijuureksilla.

Joulukinkun paistaminen vie aikaa ja jos syöjiä on vain muutama, tulee kinkkua helposti liikaa. Pienemmälle pöytäseurueelle sopii pääruoaksi esimerkiksi porsaanfileet.

Mitä olisikaan joulu ilman riisipuuroa ja sekahedelmäkeittoa?

Jos joulupuuro meinaa jäädä keittämättä pohjaanpalamisen pelossa, kokeilepa tätä reseptiä. Kun keität puuron Valio Kiehu® maitojuomaan, riittää sekoitus silloin tällöin ja aikaa vapautuu muuhunkin kuin puurokauhan hämmentämiseen.

Näillä onnistut

Keiton valmistuksessa voit oikaista käyttämällä valmista luumu-rusinakeittoa tai keittämällä sen kiisseliksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Joulun helpot ja nopeat jälkiruoat

Joulun helppoon jälkiruokaan on kaksi tietä: valitse hetkessä valmistuva, helppo jälkiruoka tai varaudu etukäteen ja tee jälkiruoka valmiiksi pakkaseen.
Jäädykkeet vaativat hieman aikaa pakkasessa, mutta ovat muuten helppoja valmistaa.
Aattona ei tarvitse tehdä enää muuta kuin ottaa herkku hyvissä ajoin sulamaan.

Vaihtoehtoja jouluaaton menuihin

Jouluaaton menun voit rakentaa oman maun mukaan. Perinteinen joulumenu sisältää kaikki klassikot rosollista joulukinkkuun. Modernissa joulumenussa joulun tutut maut tarjoillaan uudella tavalla. Joulu maistuu herkulliselta myös kasvissyöjän ja gluteenitonta ruokavaliota noudattavan joulupöydässä. Millainen on sinun joulumenusi?

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›