Stressitön joulu

Herkullisen jouluaterian ei tarvitse tarkoittaa tuntikausien uurastusta keittiössä. Helppo joulumenu maistuu juhlavalta, mutta syntyy nopeasti ja vähällä vaivalla. Vietä tänä vuonna stressitön joulu: katso valmis menuehdotus tai poimi suosikkisi helpoista jouluruoista.

Helppo joulumenu

Vältä joulustressi ja nappaa tästä valmis aattoillan menu. Kokonaisen kinkun sijaan pääruoaksi pöytään katetaan lihatiskiltä ostettuja kinkkuviipaleita, kermaista kardemummakastiketta ja tuunattuja valmislaatikoita. Valitse aterian päätteeksi helppoja ja nopeasti valmistuvia jälkiruokia.

Helpot jouluruoat

Helpot jouluruoat syntyvät nopeasti ja vähällä vaivalla. Alkupaloina maistuvat kymmenessä minuutissa valmistuvat lohimousse tai mätimousse tarjottuna saaristolaisleivän tai joululimpun kanssa. Alkupalapöytään sopivat myös sienisalaatti ja sillisalaatti. Raikas punakaalisalaatti ja itse tehty, helppo italiansalaatti täydentävät joulupöytää.

Porkkana- ja lanttulaatikon voi valmistaa soseesta tai ostaa kaupasta ja mehevöittää lorauksella kuohukermaa. Kun ripottelet vielä pinnalle korppujauhoja tai mantelirouhetta, tulee valmislaatikosta hetkessä edustuskelpoinen tuunattu joululaatikko. Laatikot voi myös korvata maukkailla uunijuureksilla.

Joulukinkun paistaminen vie aikaa ja jos syöjiä on vain muutama, tulee kinkkua helposti liikaa. Pienemmälle pöytäseurueelle sopii pääruoaksi glaseerattu porsaan sisäfilee.

Ja mitä olisikaan joulu ilman riisipuuroa ja sekahedelmäkeittoa? Puuron pohjaan palamista ei tarvitse pelätä, kun teet sen Valio Kiehu® maitojuomaan. Keiton valmistuksessa voit puolestaan oikaista käyttämällä valmista luumu-rusinakeittoa. Kuumenna ensin keittoa ja paloiteltuja pehmeitä kuivattuja hedelmiä kattilassa. Lisää sitten perunajauhoista ja vesitilkkasesta sekoitettu suurus joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja tarjoile puuron kanssa.

Joulun helpot ja nopeat jälkiruoat

Joulun helppoon jälkiruokaan on kaksi tietä: valitse hetkessä valmistuva, helppo jälkiruoka tai varaudu etukäteen ja tee jälkiruoka valmiiksi pakkaseen. Aattona ei tarvitse tehdä enää muuta kuin ottaa herkku hyvissä ajoin sulamaan.

Nopeasti valmistuvia jälkiruokia ovat esimerkiksi piparitiramisu, kymmenen minuutin luumurahka ja glögissä keitetyt luumut rahkavaahdon kera. Jälkiruokien valmistus helpottuu, kun otat avuksi Valion maustetut rahkat. Etenkin kausimaku luumu-kaneli on omiaan joulupöydän herkkuihin. Se maistuu myös jouluisissa jälkiruokamaljoissa, jotka kootaan rahkasta, luumu-rusinakiisselistä ja piparkakuista.

Jäädykkeet vaativat hieman aikaa pakkasessa, mutta ovat muuten helppoja valmistaa. Joulupöytään sopii erityisen hyvin puolukkakastikkeella kruunattu piparkakkujäädyke. Myös lakkajäädyke ja puolukkajäädyke ovat herkullisia ja helppoja vaihtoehtoja.

Vaihtoehtoja jouluaaton menuihin

Jouluaaton menun voit rakentaa oman maun mukaan. Perinteinen joulumenu sisältää kaikki klassikot rosollista joulukinkkuun. Modernissa joulumenussa joulun tutut maut tarjoillaan uudella tavalla. Joulu maistuu herkulliselta myös kasvissyöjän ja gluteenitonta ruokavaliota noudattavan joulupöydässä. Millainen on sinun joulumenusi?

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›