Stressitön joulu – helppoa ja hyvää

Herkullisen jouluaterian ei tarvitse tarkoittaa tuntikausien uurastusta keittiössä. Stressitön jouluruoka maistuu juhlavalta, mutta syntyy vähemmällä vaivalla.

Vältä joulustressi ja valmista joulumenu, jossa mutkia pistetään suoriksi mausta tinkimättä. Nämä reseptit saavat pohtimaan, voikohan näin helppoa edes olla?

Helppoja alku- ja pääruokia jouluun

Helpon joulumenun valmistuksessa ei turhia stressata. Jos kaipaat joulupöytääsi jotain superhelppoa, kokkaa pöytäseurueen kesken jaettavaksi tarkoitettu joulupelti, jonka valmistelut vievät vain vartin. Jos taas rosolli kuuluu suosikkeihisi, mutta juuresten pilkkominen tuntuu vaivalloiselta, valmista rosolli tällä kertaa uunissa. Uuniversiossa juurekset voi jättää ronskeiksi paloiksi eikä pilkkomiseen meni varttia kauempaa. Kätevää, eikö totta?

Joululaatikot voi ostaa kaupasta ja mehevöittää lorauksella kuohukermaa. Kun ripottelet vielä pinnalle korppujauhoja tai mantelirouhetta, tulee valmislaatikosta hetkessä edustuskelpoinen tuunattu joululaatikko. Kinkun korvaajaksi sopii ruusukaali-karpalopedillä kypsyvä kalkkuna, joka on valmis herkuteltavaksi alle tunnissa.

Joulun helpot ja nopeat jälkiruoat

Joulun helppoon jälkiruokaan on kaksi tietä: valitse hetkessä valmistuva, helppo jälkiruoka tai varaudu etukäteen ja tee jälkiruoka valmiiksi pakastimeen tai jääkaappiin odottamaan. Jos valitset jälkimmäisen, aterian päätteeksi riittää, että herkun kantaa vain pöytään.

Mitä olisikaan joulu ilman riisipuuroa ja sekahedelmäkeittoa?

Jos joulupuuro meinaa jäädä keittämättä pohjaanpalamisen pelossa, kokeilepa tätä reseptiä. Kun keität puuron Valio Kiehu® maitojuomaan, riittää sekoitus silloin tällöin ja aikaa vapautuu muuhunkin kuin puurokauhan hämmentämiseen.

Näillä onnistut

Keiton valmistuksessa voit oikaista käyttämällä valmista luumu-rusinakeittoa tai keittämällä sen kiisseliksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Sesonki
Perinteinen joulumenu
Sesonki
Herkullista kasvisruokaa joulupöytään
Sesonki
Jouluvalmistelut tuovat joulumielen