Siirry sisältöön
Nyhtökana enchiladat

Sesonki

Arkiruokaa TexMex-mausteilla

Mausteinen ja värikäs meksikolainen ruoka on yksi suomalaisten suosikeista. Kotikeittiössä meksikolaiset maut taipuvat rennon ja helpon TexMexin muotoon.

”TexMex ei ole puhtaasti meksikolaista ruokaa, vaan nimitys on peräisin Yhdysvaltain Texasista.”

Kaiken pohjana tortilla

Meksikolaisessa keittiössä monen ruoan perustana on maissi- tai vehnäjauhosta valmistettu tortilla. Arkena kaupan valmistortillat helpottavat, mutta viitseliäämpi valmistaa tortillatkin itse. Perinteisten makujen suosija valitsee tortilloihin jauhelihatäytteen. Kokeilevalle luonteelle maistuu vegenugettitortillat. Kasvistortillapaistoksesta riittää isommallekin joukolle.

Täyttävät burritot

Monipuoliset tortillat toimivat myös burritoissa: täytä, kääri ja nauti! Mutta valitsetko täytteeksi kanaa, kasviksia vai jauhelihaa? Jos valinta on vaikeaa, valmista vaikka pari erilaista täytettä!

Herkulliset fajitat

Fajitat ovat pehmeitä maissitortilloja, jotka tarjoillaan tavallisesti grillatun lihan, kanan tai kalan sekä kasvisten kera. Halutessasi voit tarjota fajitat myös ilman lihaa, sillä täyttävä ja maistuva annos syntyy myös nopealla kasvistäytteellä. Kun valmistat paria erilaista täytettä, jokainen ruokailija voi täyttää tortillansa haluamallaan tavalla. Täydellistä usean ruokavalion perheisiin.

Juustoiset enchiladat

Enchilada-annoksissa tortillat kääräistään rullalle, peitellään tomaattikastikkeella sekä juustolla ja paistetaan uunissa. Nämä herkullisen lämmittävät herkut sopivat hyvin talvisen illan lämmittäjäksi, mutta toimivat myös täyttävänä lohturuokana.

Suositut nachot

Nachot ovat kolmion malliin leikattuja ja friteerattuja tortilloja. Nachot maistuvat mainioilta simppelistä salsan ja guacamolen kera, mutta niistä syntyy myös täyttävä ateria.

Tuhti nachos supreme syntyy nachot, jauhelihakastike, kasvikset ja Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi cheddar yhdistämällä. Nachopelti on supersuosittu ja hauska tarjottava illanistujaisiin ja leffaillan naposteltavaksi, mutta nopeutensa ansiosta se toimii myös arkisena herkkuna.

Raikkaat tacot

Monipuoliset tacot ovat vallanneet niin ravintolat, ruokarekat kuin kotikeittiötkin. Täytä tacot kanalla tai kalalla ja kasviksilla sekä guacamolella. Tai kokeile tällä kertaa jotain uutta, kuten kukkakaalitacoja.

Juustoiset ja rapeat quesadillat

Juustoinen quesadilla syntyy, kun kahden tortillaletun väliin laitetaan juustoa ja muita täytteitä, esimerkiksi kanaa tai kasviksia. Rapean pinnan quesadillat saavat pannulla.Search