Ystävänpäivä

14. helmikuuta juhlitaan ystävyyttä ja ystäviä. Suomessa ystävänpäivä ei ole vain romanttinen rakastavaisten juhla vaan silloin muistetaan myös ystäviä. Ystävänpäivään kuuluu perinteisesti herkuttelu, joten yllätä ystäväsi ihanalla herkulla tai valmista rakkaallesi romanttinen illallinen.

Ystävyyden ja rakkauden juhla

Maailmalla Valentine´s day eli Valentinen päivä on rakkauden ja rakastavaisten juhlapäivä, mutta Suomessa silloin muistetaan myös ystäviä. Ystävänpäivällä on pitkä perinne ja sanotaan, että jo muinaiset roomalaiset viettivät Valentinen päivää. Suomessa päivää on juhlittu 1980-luvulta lähtien ja myöhemmin päivästä on tullut virallinen juhlapäivä.

Ystävänpäivän tunnus on sydän, joka on suosittu teema ystävänpäiväkorteissa ja leivonnaisissa. Juhlan perinteen mukaan ystäviä ja rakkaita muistetaan korteilla, runoilla ja pienillä lahjoilla.

Ystävänpäivään kuuluu pieni herkuttelu, joten itse tehdyt leivonnaiset, makeiset ja yhteinen illallinen on ihana tapa muistaa ystävää tai rakasta. Katso alta ihanat suolaiset ja makeat ystävänpäiväherkut.

Ystävänpäiväkakut

Yllätä ystäväsi herkullisella ystävänpäiväkakulla, joka vie sydämen ja kielen mennessään. Valmista kahvipöytään mehevä kakku, josta riittää isommallekin porukalle.

KATSO LISÄÄ KAKKURESEPTEJÄ

Ystävänpäivän hittiherkku — pinkki kookos-browniekakku

Oletko sinä ja ystäväsi yhtä hulluna suklaan ja kookoksen makuyhdistelmään kuin minä? Jaa tämän vuoden ystävänpäivän hetki läheisiesi kanssa ja sulata sydämet kookoksen ja valkosuklaan liittoutuessa suklaabrowniekakkuun.

Pinkki browniekakku on mitä ihanin ystävänpäivän herkku. Se on helppotekoinen ja valkosuklaisen kuorrutuksen voi höystää vadelmilla ja pähkinöillä tai oman maun mukaan.

Leivo tämä täksi ystävänpäiväksi ja sen jälkeen huomaat, että tällaisen kakun voi leipoa oikeastaan ihan milloin vain!

Katso resepti

Ihanat ystävänpäivän makeat leivonnaiset ja muut herkut

Ystävänpäivää vietetään usein pienen herkuttelun merkeissä; mennään kahvilaan tai leivotaan ystäville makoisia leivonnaisia. Yllätä ystäväsi valmistamalla herkullisia ystävänpäiväleivoksia, ihania muffineja tai suussasulavia mokkapaloja. Ystävänpäivällä ei ole virallista leivonnaista, mutta kahvipöydän leivonnaisissa käytetään usein teemana sydämiä, värejä ja muita teemaan sopivia koristeluja.

Ystävänpäivää voi juhlistaa muillakin herkuilla, kuten ihanalla juustotarjottimella ja kuplivalla mansikka-ruusucocktaililla.

Lisää makeita leivonnaisia

Makea ystävänpäivälahja itse tehdyistä makeisista

Valmista ystävänpäivälahjaksi herkullisia makeisia ja ilahduta ystävää herkkulahjalla. Itse tehtyjen makeisten valmistaminen on yllättävän helppoa. Täyteläinen toffee, hienostunut suklaatryffeli tai hauska rocky road ovat kauniissa paketissa loistava ystävänpäivälahja.

Herkullista ystävänpäivää!
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›