Ystävänpäivä ♥

Ystävänpäivää vietetään vuonna 2022 maanantaina 14. helmikuuta. Päivä on oiva tilaisuus muistaa läheisiä ja herkutella – yllätä ystävä vaikkapa itse leivotuilla mokkapaloilla, suklaakakulla, browniella tai muilla ihanilla ystävänpäivän leivonnaisilla.

Ystävänpäivä on sydämien ja hempeiden pastellisävyjen, erityisesti vaaleanpunaisen, juhlaa. Perinteiden mukaisesti ystäviä ja rakasta muistetaan ystävänpäiväkorteilla, pienillä ystävänpäivälahjoilla, runoilla sekä tietysti herkuilla. Maailmalla Valentine´s day eli Valentinen päivä on rakkauden ja rakastavaisten juhlapäivä, mutta Suomessa ystävänpäivänä muistetaan myös ystäviä.

Ystävänpäivällä on pitkät perinteet, sillä jo muinaisten roomalaisten kerrotaan viettäneen Valentinen päivää. Suomeen ystävänpäivä rantautui 1980-luvulla ja myöhemmin päivästä tuli myös virallinen juhlapäivä.

Helpot ystävänpäiväherkut

Ystävänpäivänä osoitetaan rakkautta ja välittämistä sanojen lisäksi myös teoin. Vie laatikollinen itse leivottuja herkkuja ystävän oven taakse tai yllätä perheenjäsenet kutsulla kahvipöytään. Nämä ystävänpäiväleivonnaiset syntyvät helposti ilman tuntien uurastusta keittiössä.

Lisää makeita leivonnaisia

Ystävänpäivän makea lahjavinkki

Kuka ei rakastaisi itse tehtyjä makeisia? Täyteläinen toffee, hienostunut suklaatryffeli tai hauska rocky road ovat ystävänpäivälahjoja, jotka ilahduttavat lahjan saajaa varmasti. Näyttävän lahjan saat pakkaamalla itse tehdyt makeiset kauniiseen, teemaan sopivaan lahjapakkaukseen.

Katso lisää makeisia

Ihanat ystävänpäiväkakut

Ystävänpäivänä kakkuun kannattaa valita ystävän suosikkimakuja. Suklaanystävä ilahtuu tuhdista Daim-juustokakusta tai helposta mutakakkutäytekakusta ja raikkaiden makujen kannattaja pirteästä sitruunajuustokakusta. Leikkimieliselle kaverille maistuu raidallinen ampparikakku tai sateenkaaren sisälleen kätkevä sateenkaaritiikerikakku. Vai ehkä sittenkin punainen red velvet kakku?

KATSO LISÄÄ KAKKURESEPTEJÄ

Kinuskikissan bebet

Bebe-leivokset sopivat moneen tilanteeseen, mutta tämä versio on suunniteltu erityisesti ystävänpäivää ajatellen. Klassikon leipominen ei ole vaikeaa, mutta vaatii tekijältään hieman viitseliäisyyttä. Bebet säilyvät pari kolme päivää säilyvät hyvinkin, ellei joku ehdi niitä bebe-himoonsa syödä ennen sitä. Leivokset kestävät myös pakastamisen.

Sesonki
Ystävänpäivän menu x 3
Leivonta
”Huippuhyvä jälkiruokakakku” – listasimme seitsemän suklaakakkujen suosikkia
Leivonta
Vaivattomat peltikakut