Siirry sisältöön
Mansikka

Raaka-aine

Kesä maistuu mansikalta

Makeat ja mehukkaat mansikat ovat ihania sellaisenaan, mutta myös leivonnaisissa, jälkiruoissa ja suolaisissa herkuissa. Tässä mansikkareseptit aina mansikkakakuista mansikkajälkiruokiin.

Hurmaavat mansikkajäl­kiruoat

Mansikkaisen jälkiruoat ja leivonnaiset saavat hymyn huulille. Trenditietoinen valmistaa vuoallisen mansikkaista tiramisua. Mansikka-mascarponemaljat ja mansikoilla aateloitu basilika-vaniljajäädyke ovat juhlavia, mutta helppoja jälkiruokia kesäjuhliin. Koivuhalon muotoon veistelty juhannushalko on kerrassaan hurmaava vaihtoehto. Perinteisen kaavan mukaan mansikat maistuvat tietysti myös lettujen, vohveleiden ja kääretortun kaverina.

Tip icon

Tiesitkö tämän mansikasta?

  • Mansikat kannattaa nauttia mahdollisimman pian poimimisen jälkeen. Jos kuitenkin joudut säilyttämään mansikoita pidempään, säilytä ne jääkaapissa suljetussa rasiassa.
  • Mansikka ei virallisesti ole marja, vaan ruusukasvien joukkoon kuuluva epähedelmä.
  • Mansikka on nykyisin yksi maailman viljellyimmistä kasveista, mutta sitä kasvaa myös luonnonvaraisena. Ahomansikka eli toiselta nimeltään metsämansikka viihtyy parhaiten kuivilla ja aurinkoisilla paikoilla, kuten tienpientareilla.
  • Mansikat sisältävät kuitua, c-vitamiinia sekä flavonoideja.

Search