Helpot leivonnaiset keittiön perusraaka-aineista

Tekisikö mieli leipoa, mutta ei huvita lähteä kauppaan? Keittiökaappien perusaineksista, kuten vehnäjauhoista, voista ja sokerista saa aikaan vaikka mitä herkullisia leivonnaisia. Käy läpi kaappien sisältö ja nappaa alta sopiva resepti.

Mitä leipoa silloin, kun herkkuhimo yllättää äkillisesti? Keittiön kaapeista löytyvien perusraaka-aineiden avulla syntyvät onneksi niin helpot keksit, muffinit kuin piirakatkin. Keittiön perusainesten hyödyntäminen haastaa mukavasti myös luovuutta, ja on hyvä tapa käyttää loppuun esimerkiksi pakastemarjapussien jämät.

Mitkä ovat keittiökaapin perusraaka-aineita?

Jokaisen keittiöstä löytyy hieman eri asioita oman maun ja harrastuneisuuden mukaan. Perusraaka-aineilla tarkoitetaan tässä kohtaa vehnäjauhoja, kaurahiutaleita, sokeria, voita ja maitoa. Lisäksi monilta löytyy keittiöstä joko marjoja tai hedelmiä, joita voi hyödyntää myös leivonnassa. Jääkaapista usein löytyvä jogurtti, kermaviili tai rahka mehevöittävät nopeita leivonnaisia helposti.

Aktiivisen leipojan perusaineksiin kuuluvat lisäksi esimerkiksi leivinjauhe, kuivahiiva, kaakaojauhe, fariinisokeri, perunajauhot, kaneli ja erilaiset koristeet, kuten strösselit ja suklaa.

Lettuja ja pannukakkuja perusaineksista

Letut ja pannukakut ovat oiva valinta, kun haluat leipoa perusraaka-aineista jotain makeaa. Vaihtelua lettutaikinaan saa esimerkiksi raastamalla taikinan joukkoon omenan. Maukkaasta pannukakusta riittää vaivatta isommallekin porukalle. Sekä lettujen että pannukakkujen kanssa maistuvat jääkaapin perältä löytyvät hillot tai pakkasesta poimitut marjat.

Tuoretta leipää perusaineista

Perusraaka-aineista syntyvät myös helpot ja rapeat kaurarieskat. Jos sinulla on aikaa ja kaapista löytyy kuivahiivaa, kokeile kuohkeiden voisämpylöiden tai herkullisten voisarvien ohjetta.

Mustikkaiset muffinit ja mustikkapiiras

Helppo marjapiirakka valmistuu perusraaka-aineista ja pakastemarjoista. Tarvittaessa mustikkapiirakkareseptin mustikat voi hyvin korvata millä tahansa muilla pakastemarjoilla. Arkisten mustikkamuffinien taikinaan voi sujauttaa piimän sijaan vaikka luonnonjogurttia. Jos kuiva-ainekaapista löytyy ruis- ja perunajauhoja, voi mustikoista pyöräyttää perinteisen mustikkakukon.

Helpot keksit

Kukapa ei tykkäisi kekseistä? Jos kaapista löytyy hieman laajempi kattaus perusraaka-aineita, kuten fariinisokeria, ruokasoodaa ja suklaata, kannattaa kokeilla värikkäitä kauracookieita tai suklaahippukeksejä. Molemmat maistuvat hyvin sekä lapsille että aikuisille. Kaura-vaniljaviipaleet syntyvät vain kahdesta raaka-aineesta: valmiista kauramurotaikinasta ja Valio vaniljakreemistä.

Leivonta
Edulliset leivonnaiset
Leivonta
Helppoja reseptejä leivonnan ensikertalaisille
Sesonki
Arjen helpot leivonnaiset