Edullista arkiruokaa

Vaatiiko ruokabudjetti tiukennusta? Kauppareissun lasku pysyy kurissa, kun otat ruokalistalle edullisista raaka-aineista valmistuvia puuroja, pastoja, kiusauksia ja keittoja.

Kun arjen ruokalistan suunnittelee hyvin ja kauppaan lähtee ostoslistan kanssa, ruokakuluissa on yllättävänkin helppo säästää. Katso edulliset reseptit sekä vinkit, joilla ruokalasku pysyy kurissa!

Suosittuja pannu- ja laatikkoruokia

Jauheliha, broilerinkoivet, peruna, kaali ja riisi muodostavat perustan monelle suomalaiselle arkiruoalle. Kokkaa kaalilaatikkoa, kinkkukiusausta, nikkarin vuokaa tai laita uuniin vaikka broilerinkoipipataa. Kasvisruokailijan edulliseksi ruoaksi sopivat Mifu jauhis kaalilaatikko ja vegaaninen melanzane.

Huokeita pastoja

Pastat ovat mitä parhainta ruokaa myös silloin, kun kukkaron nyörejä haluaa kiristellä. Eikä kokkausaikakaan päätä huimaa, sillä kahdessakymmenessä minuutissa valmistuvat niin currylla maustettu Palermon pasta, simppeli makaronimössö, juustoinen jauheliha-juustopasta kuin täyteläinen pekonipastakin.

Edullisia keittoja

Keitot ovat helppoja, halpoja ja herkullisia. Bataatti-porkkanakeitto, kukkakaalikeitto ja vihreä kasvissosekeitto, sopivat kevyemmäksi lounaaksi tai illalliseksi. Täyttävämmän aterian keitosta saa lisäämällä joukkoon linssejä, papuja tai edullista kalaa, broileria tai makkaraa.

Maistuvia puuroja

Edulliset puurot, kuten kaurapuuro, mannapuuro ja helmipuuro, ovat mainioita aamu- ja iltapaloja. Lisäksi puurot sopivat myös kevyeksi lounaaksi. Jos aikaa on hieman enemmän, anna uunin kypsyttää tattariuunipuuroa tai uuniohrapuuroa.

Vinkkejä edullisempaan arkeen

  • Valmisruoat ovat nopeita, mutta usein myös kalliita. Siksi ruokaa kannattaakin tehdä mahdollisimman paljon itse. Jos kaipaat nopeita aterioita, valmista ruokaa kerralla isompi annos ja laita osa suoraan pakastimeen.
  • Suosi sesongin kasviksia. Sesongin aikaan kasvikset ovat paitsi erityisen maukkaita, myös edullisia.
  • Suunnittele tulevien päivien ruokalista etukäteen, ja pyri menemään kauppaan kylläisenä. Näin vältät turhat, ja monesti myös kalliit, heräteostokset.
  • Hävikkiruoka kunniaan! Käytä jääkaappiin jäänyt juusto pizzaan, jo hieman nahistuneet juurekset sosekeittoon ja ylijäänyt perunamuusi vaikkapa perunarieskoihin.
Keittiössä nyt
Kahdeksan edullista arkiruokaa
Keittiössä nyt
Yhdeksän edullista arkiruokaa kalasta
Keittiössä nyt
Haluatko säästää sähkölaskussa? Nämä 9 + 1 ruokaa valmistat helposti mikrossa