

Ainutlaatuinen sinihomejuusto – voimakkaan makunsa vuoksi suomalaisten iki-inhokki ja ikoninen kestosuosikki.
valio aura® x Mert otsamo
Mausta tyyli

Valio AURA® ja Mert Otsamo muuttavat maun muodoksi
Parhaimmillaan innovatiivisuus, osaaminen ja kunnianhimo yhdistävät juustonvalmistusta sekä muotisuunnittelua. Hienostuneesta, omaperäisestä tyylistään tunnettu Mert Otsamo loi kolme asua, jotka heijastavat AURA®-juuston täyteläistä ja tunteita herättävää makua. Jokaisessa kokonaisuudessa korostuvat voimakkaat siluetit, linjakkuus sekä rikas tekstuuri.
Lopputulos on rohkea mutta rakastettava – aivan kuten Valio AURA®.



valio aura®
Alkuperäinen, muru vai gold?
Tutustu Valio AURA® sinihomejuuston historiaan
Tanskalainen meijeristi Rasmussen matkusti 1920-luvulla Suomeen
Yritteliäs ja ammattitaitoinen juustomestari herätti kiinnostusta Valiolla ja hänelle tarjottiin työtä Turun meijerissä. Näin alkoi Valion ja Rasmussenin välinen pitkäkestoinen, hedelmällinen yhteistyö.
Suomessa tehtiin 1920-luvulla ensimmäisiä yrityksiä valmistaa roquefort-tyyppistä sinihomejuustoa
Vuonna 1935 juusto nimettiin uudelleen Turun läpi virtaavan Aurajoen mukaan. Suomalainen sinihomejuusto Valio AURA® oli syntynyt.
Ennen sota-aikaa sinihomejuusto oli vain harvojen herkkua
Sota-aikana maidosta oli pulaa ja lähes kaikki juusto varattiin Puolustusvoimien käyttöön. 1940-luvulla palvelutiskien vähenemisen myötä juustosta lanseerattiin myös kolmiopala.
valio AURA® juuston valmistus alkaa Äänekosken ympäristöstä, pohjoisen Keski-Suomen maitotiloilta
Pisin maidonhakumatka on 106 kilometriä Äänekosken tehtaalle.
Valio AURA® sinihomejuuston valmistus tehtaalla
Katso kuinka AURA® sinihomejuusto tehdään Äänekoskella, juuston keitosta, kypsytykseen ja pakkaukseen.
Suomalaiseen makuun
Valio AURA® sinihomejuusto on kehitetty suomalaiseen makuprofiiliin.
Valio AURA® saa ruoan maistumaan
Valio AURA® sinihomejuusto on erinomaisen herkullinen keino tuoda makumaailmaan happamuutta, suolaisuutta ja kermaista täyteläisyyttä. Kokeile ja poimi reseptit arkeen ja juhlaan!
valio AURA® rakastaa pastaa
Helppo, mutta hienostunut pasta syntyy vähistä aineksista. AURA® tekee pasta-aterioista helpolla hyvää ja toimii arkesi herkullisena pelastajana.
Makeita herkkuja ja Valio AURA® sinihomejuustoa
Makeiden lisukkeiden kanssa Valio AURA® sinihomejuusto sopii jälkiruoaksi sellaisenaankin, mutta kokeilepa joskus sinihomeista säväystä jälkiruokaan! Kun yhdistät Valio AURA® sinihomejuustoa esimerkiksi mutakakkuun, suolaisen ja makean liitto saattaa viedä jalat alta.

























