Itsenäisyyspäivänä juhlitaan kotimaan makuja

Suomen itsenäisyyspäivää vietetään 6.12. Linnan juhlat on instituutio, joka vetää puolet Suomesta vastaanottimien ääreen vuosi toisensa jälkeen. Nyt kotikatsomoissa nautitaan illasta vähintään yhtä juhlavasti!

Itsenäisyyspäivän pikkusuolaiset

Moni ajattelee cocktailpalojen vaativan loputonta piperrystä, mutta todellisuudessa ne ovat mainettaan helpompia. Monet pikkusuolaiset syntyvät alusta loppuun varsin nopeasti, pienellä esivalmisteluilla vieläkin sukkelammin. Kokoa juhlavastaanotolle tai kotoisampaan kisastudioon näyttävä tarjottimellinen cocktailpaloja tai juhlista itsenäisyyttä vaikkapa kotimaisen kalan voileipäkakulla!

Juustoja juhlapöytään

Juustot ovat vaivatonta ja juhlavaa tarjottavaa. Nappaa vinkit herkulliseen juustotarjottimeen ja makupareihin. Itsenäisyyspäivän juustotarjottimella loistaa tietenkin sinivalkoinen AURA® juusto.

Jälkiruoat kotimaan antimista

Jotakin on tietysti oltava myös tarjolla myös makeannälkään, ja itsenäisyyspäivän kakku kruunaa juhlapäivän. Itsenäisyyspäivän jälkiruoka saa innoituksensa pohjoisen luonnon antimista, ja tähän kattaukseen olemmekin koonneet ihania marjaisia kakkuja ja jälkiruokia.

Herkullista itsenäisyyspäivää!

Nauti kahvin kanssa pala herkullista itsenäisyyspäivän kakkua

Leivo itsenäisyyspäivän kunniaksi näyttävä kakku. Näissä kakuissa maistuvat suomalaiset marjat, kuten mustikat, puolukat, karpalot ja hillat. Itsenäisyyspäiväkakussa ja itsenäisyyspäivän juustokakussa teema saa näkyä myös kakun koristelussa.

Itsenäisyyspäivän menu x5

Kata itsenäisyyspäivän kunniaksi perheelle, suvulle tai ystäville juhlava lounas tai illallinen. Kokosimme yhteen viisi valmista itsenäisyyspäivän menuehdotusta. Sopiiko sinun itsenäisyyspäivääsi parhaiten helppo, juhlava vai kenties erityisesti lasten makuun suunniteltu menu?

ehdotuksemme

Itsenäisyyspäivän marjaisat makeat jälkiruoat

Jälkiruoka kruunaa aterian kuin aterian. Makean päätöksen päätähtinä ovat tietysti suomalaiset marjat, jotka pohjoinen kesä kypsyttää täyteen makua.

Cocktailpaloja ja pientä suolaista

Pieni on kaunista. Kun herkulliset suupalat kootaan runsaaksi tarjottimeksi, syntyy näyttävä kokonaisuus.

Juustotarjotin sopii kotikatsomon naposteluun

Juustotarjotin on helppo koota ja toimii aina, kunhan vain muistaa ottaa juustot huoneenlämpöön ajoissa. Nappaa tästä vinkit juustotarjottimelle!

Sinivalkoinen AURA® sinihomejuusto

Kotimainen AURA® sinihomejuusto sopii itsenäisyyspäivään väriensä puolestakin loistavasti. Poimi vinkit juhlaviin tarjoiluihin AURA® juuston ystäville!

Lisää ihania AURA reseptejä

Malja Suomelle

Juhlaan kuuluvat tietysti myös juhlajuomat. Lapsille ja aikuisille omansa. Nostetaan malja Suomen itsenäisyydelle!

Suomalaista ruokaa itsenäisyyspäivään

Kotimaista kannattaa suosia aina, mutta etenkin itsenäisyyspäivän tarjoiluissa. Tiesitkö jo, että Valio on kokonaan suomalaisten maitotilayrittäjien omistama yritys ja että maksamme jokaisen maitolitran tuoman tuoton takaisin tiloille? Kun valitset kaupassa Valion tuotteen, olet mukana luomassa työtä ja toimeentuloa ympäri Suomen, Hangosta aina Utsjoelle asti.

Tutustu valiolaisiin maitotiloihin
Nostetaan malja Suomen itsenäisyydelle!
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›