Itsenäisyyspäivänä juhlitaan kotimaan makuja

Itsenäisyyspäivänä 6.12. juhlistetaan Suomea ja suomalaisia makuja. Olipa mielessäsi itsenäisyyspäivän menu tai itsenäisyyspäivän kakku, olet oikeassa paikassa!

Itsenäisyyspäivää voi viettää lukuisilla eri tavoilla. Leivo juhlan kunniaksi komea kakku, valmista juhlava itsenäisyyspäivän menu, kohota malja itsenäisyydelle, herkuttele kotimaisilla juustoilla tai valmista cocktailpaloja, joita on helppo napsia Linnan juhlien seuraamisen lomassa.

Itsenäisyyspäivän makeita leivonnaisia

Itsenäisyyspäivän kakuissa pääosaan pääsevät kotimaiset maut glögi-, mustikka- tai piimäjuustokakun muodossa. Jos itsenäisyyttä juhlitaan pienemmällä porukalla, kahvin kaveriksi sopivat myös mustikkaiset muffinssit, itsenäisyyspäivän leivokset tai marjapiirakka, vaikkapa lakoista tai puolukoista leivottuna.

Cocktailpaloja ja pientä suolaista

Kokoa tarjottimelle muutama erilainen cocktailpala, leivo mätidipin sekä lohimoussen kaveriksi sopivaa saaristolaisleipää tai valmista isommankin nälän mukanaan vievä voileipäkakku. Kyytipojaksi sopii kotimaisista raaka-aineista valmistettu mocktail eli alkoholiton cocktail. Täydellistä vaikkapa kotisohvan elokuvakatsomoon!

Itsenäisyyspäivän menu x 5

Itsenäisyyspäivä on mainio syy syödä pidemmän kaavan mukaan. Sopiiko sinun itsenäisyyspäivääsi parhaiten helppo, juhlava vai kenties erityisesti lasten makuun suunniteltu menu?

katso menut

Sinivalkoinen AURA® sinihomejuusto sopii juhlahetkiin

AURA® sinihomejuusto sopii itsenäisyyspäivään väriensä ja kotimaisuutensa puolesta loistavasti. Näistä resepteistä ilahtuu jokainen AURA® juuston ystävä!

Lisää ihania AURA reseptejä

Herkuttele kotimaisilla juustoilla

Juustot ovat vaivatonta ja juhlavaa tarjottavaa. Juustotarjotin on helppo koota ja se toimii aina, kunhan vain muistaa ottaa juustot huoneenlämpöön ajoissa. Tässä hyväksi havaitut makuparit, jotka sopivat juhlaan kuin juhlaan.

Itsenäisyyspäivän jälkiruoat kotimaan antimista

Itsenäisyyspäivän jälkiruoka saa innoituksensa pohjoisen luonnon antimista: lakoista, puolukoista, mustikoista ja rukiista. Myös klassikkojälkiruoat, panna cottan ja crème brûléen, voi valmistaa kotimaisista raaka-aineista.

Juhlavia juomia

Myös itsenäisyyspäivän kuohuva maustetaan kotimaisilla raaka-aineilla, tällä kertaa mustikalla tai omenalla ja timjamilla. Vai ehkä sittenkin jotain alkoholitonta? Trendikkäät mocktailit eli alkoholittomat cocktailit sopivat niin aikuisten kuin lasten juhlajuomaksi. Ja jos joulukuinen viima saa mielen kaipaamaan jotain lämmintä, voi itsenäisyyspäivän juomana nauttia hyvin myös lämmittävää glögiä.

Nostetaan malja Suomen itsenäisyydelle!

Suomalaista ruokaa itsenäisyyspäivään

Kotimaista kannattaa suosia aina, mutta etenkin itsenäisyyspäivän tarjoiluissa. Tiesitkö jo, että Valio on kokonaan suomalaisten maitotilayrittäjien omistama yritys ja että maksamme jokaisen maitolitran tuoman tuoton takaisin tiloille? Kun valitset kaupassa Valion tuotteen, olet mukana luomassa työtä ja toimeentuloa ympäri Suomen, Hangosta aina Utsjoelle asti.

Tutustu valiolaisiin maitotiloihin