miehet luontoretkellä

Itsenäisyyspäivän parhaat reseptit

Itsenäisyyspäivänä 6.12. juhlitaan Suomea. Tarjoile itsenäisyyspäivän ruokana kotimaan parhaita makuja, kuten kalaa, riistaa, marjoja ja juureksia. Kata vieraille juhlava itsenäisyyspäivän menu, valmista cocktail-paloja Linnan juhlien kotikatsomoon ja nauti kahvin kanssa pala herkullista itsenäisyyspäivän kakkua.

Itsenäisyyspäivän menu

Kata itsenäisyyspäivän kunniaksi perheelle, suvulle tai ystäville juhlava lounas tai illallinen. Kokosimme yhteen viisi valmista itsenäisyyspäivän menuehdotusta. Sopiiko sinun itsenäisyyspäivääsi parhaiten helppo, juhlava vai kenties erityisesti lasten makuun suunniteltu menu?

Itsenäisyyspäivän kakku

Leivo itsenäisyyspäivän kunniaksi näyttävä kakku. Näissä kakuissa maistuvat suomalaiset marjat, kuten mustikat, puolukat, karpalot ja hillat. Itsenäisyyspäiväkakussa ja itsenäisyyspäivän juustokakussa teema näkyy myös kakun koristelussa.

Itsenäisyyspäivän leivonnaiset ja jälkiruoat

Itsenäisyyspäivän aterian kruunaa makea jälkiruoka. Leivo sinivalkoisia itsenäisyyspäivän leivonnaisia tai valmista raikas jäädyke tai rahka. Yksinkertaisimmillaan jälkiruoka voi olla jäisiä karpaloita kuuman kinuskikastikkeen kanssa.

Suomalaista ruokaa itsenäisyyspäivään

Kotimaista kannattaa suosia aina, mutta etenkin itsenäisyyspäivän tarjoiluissa. Tiesitkö jo, että Valio on kokonaan suomalaisten maitotilayrittäjien omistama yritys ja että maksamme jokaisen maitolitran tuoman tuoton takaisin tiloille? Kun valitset kaupan hyllyltä Valion tuotteen, olet mukana luomassa työtä ja toimeentuloa ympäri Suomen, Hangosta aina Utsjoelle asti.

Tutustu valiolaisiin maitotiloihin »

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Energiatarpeesi