Itsenäisyyspäivänä juhlitaan kotimaan makuja

Itsenäisyyspäivänä 6.12. juhlistetaan Suomea ja suomalaisia makuja. Olipa mielessäsi rento tai juhlava itsenäisyyspäivän menu, Linnan juhlien seuraamisen lomassa nautittavat naposteltavat tai itsenäisyyspäivän kakku, olet oikeassa paikassa!

Itsenäisyyspäivää voi viettää lukuisilla eri tavoilla. Leivo juhlan kunniaksi komea kakku, valmista juhlava itsenäisyyspäivän menu, kohota malja itsenäisyydelle, herkuttele kotimaisilla juustoilla tai valmista cocktailpaloja, joita on helppo napsia Linnan juhlien seuraamisen lomassa.

Itsenäisyyspäivän kakkuja ja leivonnaisia

Itsenäisyyspäivän kakuissa pääosaan pääsevät kotimaiset maut: tyrni, puolukka, mustikka, karpalo ja lakka sekä marjojen kaveriksi sopiva kinuski ja jouluiset piparit. Jos itsenäisyyttä juhlitaan pienemmällä porukalla, kahvin kaveriksi sopii myös mustikkaiset muffinssit, itsenäisyyspäivän leivokset tai marjapiirakka, vaikkapa punaherukoista tai puolukoista leivottuna.

Cocktailpaloja ja pientä suolaista

Helpot ja herkulliset suupalat kuuluvat monen suomalaisen Linnan juhlien kotikatsomon evääksi. Vaikka Linnan juhlat 2020 järjestetään poikkeuksellisella kaavalla, voi tarjoilut hoitaa tuttuun malliin. Kokoa tarjottimelle muutama erilainen cocktailpala tai valmista ruokaisampi voileipäkakku. Kyytipojaksi sopii kotimaisista raaka-aineista valmistettu mocktail eli alkoholiton cocktail.

Itsenäisyyspäivän menu x 5

Itsenäisyyspäivä on mainio syy syödä pidemmän kaavan mukaan. Sopiiko sinun itsenäisyyspäivääsi parhaiten helppo, juhlava vai kenties erityisesti lasten makuun suunniteltu menu?

katso menut

Sinivalkoinen AURA® sinihomejuusto sopii juhlahetkiin

AURA® sinihomejuusto sopii itsenäisyyspäivään väriensä ja kotimaisuutensa puolesta loistavasti. Näistä resepteistä ilahtuu jokainen AURA® juuston ystävä!

Lisää ihania AURA reseptejä

Herkuttele kotimaisilla juustoilla

Juustot ovat vaivatonta ja juhlavaa tarjottavaa. Juustotarjotin on helppo koota ja se toimii aina, kunhan vain muistaa ottaa juustot huoneenlämpöön ajoissa. Tässä hyväksi havaitut makuparit, jotka sopivat juhlaan kuin juhlaan.

Itsenäisyyspäivän jälkiruoat kotimaan antimista

Jälkiruoka kruunaa aterian kuin aterian. Itsenäisyyspäivän jälkiruoka saa innoituksensa pohjoisen luonnon antimista, ja tähän kattaukseen olemmekin koonneet ihania marjaisia jälkiruokia.

Juhlavia juomia

Myös itsenäisyyspäivän kuohuva maustetaan kotimaisilla raaka-aineilla, tällä kertaa mustikalla tai omenalla ja timjamilla. Vai ehkä sittenkin jotain alkoholitonta? Trendikkäät mocktailit eli alkoholittomat cocktailit sopivat niin aikuisten kuin lasten juhlajuomaksi. Ja jos joulukuinen viima saa mielen kaipaamaan jotain lämmintä, voi itsenäisyyspäivän juomana nauttia hyvin myös lämmittävää glögiä.

Nostetaan malja Suomen itsenäisyydelle!

Suomalaista ruokaa itsenäisyyspäivään

Kotimaista kannattaa suosia aina, mutta etenkin itsenäisyyspäivän tarjoiluissa. Tiesitkö jo, että Valio on kokonaan suomalaisten maitotilayrittäjien omistama yritys ja että maksamme jokaisen maitolitran tuoman tuoton takaisin tiloille? Kun valitset kaupassa Valion tuotteen, olet mukana luomassa työtä ja toimeentuloa ympäri Suomen, Hangosta aina Utsjoelle asti.

Tutustu valiolaisiin maitotiloihin