Itsenäisyyspäivänä juhlitaan kotimaan makuja

Suomen itsenäisyyspäivää juhlistetaan ympäri Suomen 6.12. hyvässä seurassa kotimaisten herkkujen äärellä. Itsenäisyyspäivän kakku viimeistelee juhlan!

Jos itsenäisyyspäivän perinteisiisi kuuluu Linnan juhlien seuraaminen, valmista tarjottavaksi pieniä suupaloja ja herkullinen vihersalaatti. Menuehdotuksistamme löytyy vaihtoehtoja niin juhlavampaan kuin rennompaankin menuun sekä koko perheen itsenäisyyspäivään. Juhlasta tekee täydellisen pala itsenäisyyspäivän kakkua täynnä kotimaan makuja.

Nauti kahvin kanssa pala herkullista itsenäisyyspäivän kakkua

Leivo itsenäisyyspäivän kunniaksi näyttävä kakku. Näissä kakuissa maistuvat suomalaiset marjat: mustikat, puolukat, karpalot ja lakat. Juhlapäivän teema saa näkyä myös itsenäisyyspäivän kakun koristelussa.

Itsenäisyyspäivän menu x5

Kata itsenäisyyspäivän kunniaksi perheelle, suvulle tai ystäville juhlava lounas tai illallinen. Kokosimme yhteen viisi valmista itsenäisyyspäivän menuehdotusta. Sopiiko sinun itsenäisyyspäivääsi parhaiten helppo, juhlava vai kenties erityisesti lasten makuun suunniteltu menu?

katso menut
Nostetaan malja Suomen itsenäisyydelle!

Malja Suomelle

Juhlaan kuuluvat tietysti myös juhlajuomat. Lapsille ja aikuisille omansa. Nostetaan malja Suomen itsenäisyydelle!

Cocktailpaloja ja pientä suolaista

Pieni on kaunista. Kun herkulliset suupalat kootaan runsaaksi tarjottimeksi, syntyy näyttävä kokonaisuus vaikka Linnan juhlien kotikatsomoon. Moni ajattelee cocktailpalojen vaativan loputonta piperrystä, mutta todellisuudessa ne ovat mainettaan helpompia. Monet pikkusuolaiset syntyvät alusta loppuun varsin nopeasti, pienellä esivalmisteluilla vieläkin sukkelammin. Kokoa juhlavastaanotolle tai kotoisampaan kisastudioon näyttävä tarjottimellinen cocktailpaloja tai juhlista itsenäisyyttä vaikkapa kotimaisen kalan voileipäkakulla!

Juustotarjotin sopii kotikatsomon naposteluun

Juustot ovat vaivatonta ja juhlavaa tarjottavaa. Juustotarjotin on helppo koota ja se toimii aina, kunhan vain muistaa ottaa juustot huoneenlämpöön ajoissa. Nappaa vinkit herkulliseen juustotarjottimeen ja makupareihin.

Sinivalkoinen AURA® sinihomejuusto

Kotimainen AURA® sinihomejuusto sopii itsenäisyyspäivään väriensä puolestakin loistavasti. Poimi vinkit juhlaviin tarjoiluihin AURA® juuston ystäville!

Lisää ihania AURA reseptejä

Itsenäisyyspäivän jälkiruoat kotimaan antimista

Jälkiruoka kruunaa aterian kuin aterian. Itsenäisyyspäivän jälkiruoka saa innoituksensa pohjoisen luonnon antimista, ja tähän kattaukseen olemmekin koonneet ihania marjaisia jälkiruokia.

Suomalaista ruokaa itsenäisyyspäivään

Kotimaista kannattaa suosia aina, mutta etenkin itsenäisyyspäivän tarjoiluissa. Tiesitkö jo, että Valio on kokonaan suomalaisten maitotilayrittäjien omistama yritys ja että maksamme jokaisen maitolitran tuoman tuoton takaisin tiloille? Kun valitset kaupassa Valion tuotteen, olet mukana luomassa työtä ja toimeentuloa ympäri Suomen, Hangosta aina Utsjoelle asti.

Tutustu valiolaisiin maitotiloihin

Tunnelmaa itsenäisyyspäivään

 • Mitä menneet sukupolvet ovat opettaneet sinulle?

  Katso Robin Falckin ja hänen isoisänsä kaunis tarina oman polun löytämisestä.

 • EU:n pohjoisin maitotila

  Tunturien ympäröivän navetan takana päättyy Suomen raja. Ollaan Utsjoella, missä EU:n pohjoisinta lypsykarjatilaa pitää valiolainen isäntä Urho Guttorm.

 • Juntin veljekset

  "Niin kauan kuin Tornionjoessa vettä riittää, me jatketaan." – veljekset Erkka ja Iikka Juntti

 • Kinahmin emäntä

  Tähän kasvetaan ja maaseutuun juurrutaan. Sitä ei pysty selittämään, se on sydämessä – Eija Huusko

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›