Monipuolinen broileri

Broileri ja kana ovat monen kotikeittiön arjen sekä juhlan sankareita. Helposti valmistuva broileri muuntuu moneksi, joten reseptejä löytyy jokaiseen hetkeen.

Vähärasvainen, vaalea ja miedonmakuinen broilerin liha on monen suomalaisen suosikki, jota myydään sekä kokonaisena, suikaleina, fileinä että jauhelihana. Broileria saa valmiiksi marinoituna, mutta sen maustaminen ja marinointi onnistuvat helposti myös kotona.

Broileri on raaka-aineiden monitaituri

Monipuolinen broileri toimii uunipadoissa, kerman parina kastikkeissa tai vaikka simppelisti öljyssä paistettuna. Valmistatpa sitten lämmintä pataruokaa kynttiläillalliselle tai naposteltavaa illanistujaisiin, broileri on varma valinta.

Kokonainen broileri valmistuu uunissa reilussa tunnissa, fileet paistuvat pannulla vartissa. Miedon makunsa ansiosta broileri on helppo maustaa oman mielen mukaan. Esimerkiksi curry, sitrushedelmät, erilaiset yrtit kuten timjami ja rosmariini tai AURA® juusto ovat maukkaita pareja mehukkaalle broilerille.

Kanaa uunipellillä tai padassa

Täyteläinen kanapata valmistuu uunissa puolessa tunnissa. Kermainen kastike ja sitruunalla sekä timjamilla maustettu pata valmistuu lähes itsekseen. Jos olet mausteisen ruoan ystävä, kokeile lisätä lempeään pataan pippurista sulatejuustoa.

Kokonaisen broilerin valmistukseen ei tarvitse erikoistaitoja. Kasvisten kera mehevöityvä broileri saa makunsa maustevoista, ja annoksen kruunaa AURA® juusto. Muista nostaa broileri huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.

Helpot ja nopeat kanapastat

Broileri on mainio raaka-aine erilaisiin pastoihin. Klassinen Palermon pasta saa makua rakuunasta ja kermaisesta currykastikkeesta. Kiireisenä arki-iltana perinteinen, currylla ja ananaksella täydennetty kanapasta valmistuu jo vartissa. Raikasta kanapastan makumaailmaa sitruunalla, rosmariinilla ja pinaatilla.

Täyteläinen uunipasta on helppo ja maistuva arki-illan ruoka, jossa broileri sekä tuorepasta saavat makua kirsikkatomaateista ja parsakaalista. Kermainen kanakastike valmistuu sitäkin yksinkertaisemmin, ja sen lisukkeeksi sopii yhtä hyvin pasta tai riisi.

Broileri käy myös ruokaisaan pastasalaattiin, joka saa mehevyytensä omenasta ja ananaksesta. Viimeistele salaatti tuoreella korianterilla.

Sormiruoan aatelisto

Kun suunnittelet illanistujaisia tai rentoa leffailtaa, broilerista teet maistuvat naposteltavat. Kokeile valmistaa vaikka rapea broileriherkku, fried chicken, jonka höysteeksi sopii Koskenlaskija Ruoka ja Dippi. Broilerin fileistä on helppo tehdä myös kananugetteja pyörittelemällä ne korppujauhoissa ja paistamalla rapeiksi öljyssä. Nugetit tarjoillaan juuressipsien ja dipin kera.

Nachopelti on illanistujaisten klassikkoruoka. Kokeile jauhelihaversion sijaan broileripeltiä, joka on nopea koota ja vielä nopeampi paistaa. Alle kymmenessä minuutissa valmistuva pelti saa rapeuden nachoista ja maun tomaattisalsasta sekä paprikasta. Viimeistele pelti tuoreella korianterilla ja tarjoile kastikkeiden kera.

Tiesitkö tämän kanasta ja broilerista?

Arkikielessä kana ja broileri tarkoittavat samaa, mutta ne ovat eri kanarotuja. Broileri on lihantuotantoon jalostettu kanarotu, kana on jalostettu tuottamaan kananmunia.

Sekä kanaa että broileria voi syödä, mutta niissä on hieman eroja. Broileri on mureaa ja pehmeää, kana puolestaan vahvemman makuista ja väritykseltään tummempaa.

Keittiössä nyt
Arjen parhaat broilerireseptit
Keittiössä nyt
Nyt äkkiä jotain syötävää – 10 parasta ruokaa jauhelihasta
Sesonki
Helppo ja nopea arkiruoka