Sesonkisipsejä kesäkurpitsasta, nam!
Mari Kokko
Yhteisöasiantuntija
Mari työskenteli Valiolla vuosina 2004 - 2019 eri tehtävissä. Mari antaa elämän maistua ja kokkailee, leipoo, koristelee sekä ottaa kauniita ruokakuvia.
Juhlista kotimaisten kesäkurpitsojen parasta kautta rapeilla juusto-kasvissipseillä. Ne hurmaavat napostelijan aidoilla mauilla ja yksinkertaisilla raaka-aineilla.
Vaihtelua perunalastuille – kesäkurpitsasipsit
Kaupan runsas kesäkurpitsatarjonta kannattaa hyödyntää kauden aikana täysillä, jolloin uudet reseptivinkitkin ovat varmasti tervetulleita. Olisitko keksinyt valmistaa kesäkurpitsasta sipsejä? Juustolla höystetyt kasvissipsit ovat herkullista ja uudenlaista pikkunaposteltavaa tai kehuja keräävää illanistujaisten tarjottavaa. Itsetehdyt kasvissipsit voi tarjoilla sellaisenaan, dipin kera tai vaikka sosekeiton seurana. Kokeile dippinä raikasta lime-korianterikastiketta, harissa-dippiä, täyteläistä avokadodippiä tai valmiita Valio dippi & kastike jogurtteja.
Vinkkejä rapeuden takaamiseksi
Jotta saat sipseistä mahdollisimman rapeita, on tärkeää, että kasviksista irtoaa ylimääräinen neste ennen paistamista. Tätä voi vauhdittaa suolaamalla raasteita kevyesti ja puristamalla nesteet pois esim. lävikössä. Paistoaika kannattaa muokata omaan uuniin sopivaksi +- 2 - 3 min. Itse jäähdytin sipsit uunipellin päällä huoneenlämmössä. Viileässä sipsejä ei kannata jäähdyttää, mutta uuniritilän päällä uunin jälkilämmössä rapeutuminen voi tehostua huoneenlämpöäkin paremmin.
Rapeat kasvis-juustosipsit katoavat parempiin suihin silmän räpäyksessä. Kokeile vaikka!