Hurmaannu kesäkurpitsasta

Kesäkurpitsaspagettia, piirasta vai täytettyjä kesäkurpitsoita? Kesäkurpitsa on monipuolinen vihannes, joka maistuu niin suolaisen kuin makeankin kaverina. Katso herkulliset kesäkurpitsareseptit!

Kesäkurpitsa on maultaan mieto vihannes, jonka malto on kiinteää ja mehevää. Parhaimmillaan kesäkurpitsat ovat pieninä, eli alle puolikiloisina. Tätä suuremmissa kesäkurpitsoissa kuori on paksumpi, mutta ei syytä huoleen. Suuremmatkin kesäkurpitsat pehmenevät kypsennyksellä lempeän pehmeiksi. Katso tästä herkulliset reseptit ja kokkaa ruokaa kesäkurpitsasta!

Kesäkurpitsa ruoanlaitossa ja leivonnassa

Kesäkurpitsaa voi käyttää raakana kurkun tavoin, mutta se kestää hyvin myös kypsennyksen. Kesäkurpitsat sopivat loistavasti erilaisiin salaatteihin, keittoihin, uuniruokiin, wokkeihin, paistoksiin ja pastan korvikkeeksi kesäkurpitsaspagetin muodossa. Lisäksi kesäkurpitsaa voi käyttää leivonnassa. Esimerkiksi makeassa kesäkurpitsapiiraassa kesäkurpitsa antaa ihanaa mehevyyttä.

Myös kesäkurpitsan keltaiset kukat ovat syötäviä, joten niitä voi käyttää ruokien koristeluun. Alkupaloiksi ja naposteltaviksi kesäkurpitsan kukat sopivat friteerattuna tai pannulla paistettuna.

Katso kaikki kesäkurpitsareseptit

Tiesitkö tämän kesäkurpitsasta?

  • Vähäkalorinen kesäkurpitsa sisältää  foolihappoa ja C-vitamiinia
  • Tunnetuin kesäkurpitsalajike Euroopassa on Zucchini
  • Kesäkurpitsakausi kestää heinäkuusta syyskuuhun
  • Kesäkurpitsa säilyy parhaiten viileässä +8 - +12 asteessa

Sesonkisipsejä kesäkurpitsasta, nam!

Juhlista kotimaisten kesäkurpitsojen parasta kautta rapeilla juusto-kasvissipseillä. Ne hurmaavat napostelijan aidoilla mauilla ja yksinkertaisilla raaka-aineilla.

Vaihtelua perunalastuille – kesäkurpitsasipsit

Kaupan runsas kesäkurpitsatarjonta kannattaa hyödyntää kauden aikana täysillä, jolloin uudet reseptivinkitkin ovat varmasti tervetulleita. Olisitko keksinyt valmistaa kesäkurpitsasta sipsejä? Juustolla höystetyt kasvissipsit ovat herkullista ja uudenlaista pikkunaposteltavaa tai kehuja keräävää illanistujaisten tarjottavaa. Itsetehdyt kasvissipsit voi tarjoilla sellaisenaan, dipin kera tai vaikka sosekeiton seurana. Kokeile dippinä raikasta lime-korianterikastiketta, harissa-dippiä, täyteläistä avokadodippiä tai valmiita Valio dippi & kastike jogurtteja.

Vinkkejä rapeuden takaamiseksi

Jotta saat sipseistä mahdollisimman rapeita, on tärkeää, että kasviksista irtoaa ylimääräinen neste ennen paistamista. Tätä voi vauhdittaa suolaamalla raasteita kevyesti ja puristamalla nesteet pois esim. lävikössä. Paistoaika kannattaa muokata omaan uuniin sopivaksi +- 2 - 3 min. Itse jäähdytin sipsit uunipellin päällä huoneenlämmössä. Viileässä sipsejä ei kannata jäähdyttää, mutta uuniritilän päällä uunin jälkilämmössä rapeutuminen voi tehostua huoneenlämpöäkin paremmin.

Rapeat kasvis-juustosipsit katoavat parempiin suihin silmän räpäyksessä. Kokeile vaikka!

Raaka-aine
Pirteät porkkanat
Raaka-aine
Herkulliset herneet
Sesonki
Satoa kasvimaalta