Siirry sisältöön
Monipuoliset sienet
Raaka-aine

Monipuoliset sienet

Syksy tuo luontoon kauniit värit, kirpakat aamut ja metsässä poimijoita odottavan sienisadon. Tässä vinkit sienien käsittelyyn sekä tietenkin herkulliset sienireseptit!

Löytöretkelle sienimetsään

Löytöretkelle sienimetsään

Ennen kuin sienistä voi tehdä ruokaa, tulee ensin suunnata metsään. Näillä ohjeilla tunnistat ruoanlaittoon sopivat perussienet ja saat reseptit ja vinkit niiden käyttöön sekä säilömiseen.

Tip icon

Tiesitkö tämän sienistä?

  • Sienet sisältävät runsaasti kuitua.
  • Sienissä on B- ja D-vitamiineja. Kantarellissa on lisäksi A-vitamiinin esiastetta.
  • Sienet sisältävät kivennäisaineita, kuten rautaa, kaliumia ja seleeniä.
  • Sieni ei ole kasvi vaan itiöemä.
  • Sienet kannattaa käsitellä ripeästi poimimisen jälkeen, koska ne pilaantuvat nopeasti.
  • Riippuen sienestä ne voi säilöä pakastamalla, kuivaamalla tai suolaamalla.
  • Sienet kannattaa kuumentaa ennen pakastamista.

Search