Raaka-aine
Monipuoliset sienet
Syksy tuo luontoon kauniit värit, kirpakat aamut ja metsässä poimijoita odottavan sienisadon. Tässä vinkit sienien käsittelyyn sekä tietenkin herkulliset sienireseptit!
Ruokaa sienistä
20 min
AURA lihapulla-sienipannu
1 h 5 min
Kantarellilasagne
30 min
Kantarellipasta
45 min
Metsäsieniohratto
20 min
Patikoijan sienimuhennos
25 min
Broileri-sienipasta
30 min
Balsamico-valkosipulipaahdettu sienikastike
25 min
Korvasienikeitto
40 min
Juustoinen sienirisotto
10 min
Sienisalaatti
50 min
Jauheliha-sienipihvit
15 min
Lohi-herkkusienipasta
25 min
Metsäsienimuhennos
1 h 7 min
Juustoinen sieni-munakasrulla
15 min
Yrtti-sienipasta
Tiesitkö tämän sienistä?
- Sienet sisältävät runsaasti kuitua.
- Sienissä on B- ja D-vitamiineja. Kantarellissa on lisäksi A-vitamiinin esiastetta.
- Sienet sisältävät kivennäisaineita, kuten rautaa, kaliumia ja seleeniä.
- Sieni ei ole kasvi vaan itiöemä.
- Sienet kannattaa käsitellä ripeästi poimimisen jälkeen, koska ne pilaantuvat nopeasti.
- Riippuen sienestä ne voi säilöä pakastamalla, kuivaamalla tai suolaamalla.
- Sienet kannattaa kuumentaa ennen pakastamista.