Kaikki kinuskista – parhaat makuparit ja ihanimmat reseptit

Kinuskia jälkiruokiin, pullaan, piiraaseen ja kakkuun – kyllä vain, kinuski sopii ihan kaikkeen. Kokosimme ihanimmat kinuskireseptit ja vinkit kinuskin käyttöön.

Kermasta ja sokerista keitetty ihanan makea kinuski on jälkiruokien kuningatar. Sillä kruunataan letut, täytekakut, piiraat ja jälkiruokamaljat, ja se sopii täydellisesti myös pullien täytteeksi ja itse tehtyihin makeisiin.

Kinuskikastikkeen voi keittää helposti itse, mutta nopein ratkaisu kinuskin himoon on paistonkestävä ja herkullinen Valio kinuskikreemi, joka on sellaisenaan käyttövalmista leivontaan. Jos haluat kinuskin makua kermavaahtoon, kokeile Valion kinuskikermaa, jonka voi vispata kuohkeaksi vaahdoksi esimerkiksi kakun päälle. Kinuskikerman voi myös keittää paksuksi kinuskikastikkeeksi.

Kinuskin keittäminen – näin onnistut

Kinuskikastike on yksinkertainen ja mainettaan helpompi lisuke marjoille ja jäätelölle. Yksityiskohtaiset ohjeet kinuskin keittämiseen löydät täältä. Olennaista on keittää kinuski paksupohjaisessa kattilassa, miedolla lämmöllä ja aika-ajoin sekoitellen. Kinuskin makua voi tuunata kokeilemalla valkoisen kidesokerin tilalla esimerkiksi ruoko- tai fariinisokeria.

Kinuskin parhaat makuparit

Kinuski on jälkiruoissa lähes voittamaton, sillä se sopii melkein mihin vain. Kinuskin maukkaimpia makupareja ovat muun muassa omena, karpalo, puolukka ja suola. Kokeile esimerkiksi omenaista kinuskimutakakkua, karpalo-kinuskitäytekakkua tai suolakinuskimuffinsseja. Klassisen banoffeen kotoisamman version, puoloffeen, kirpeys tuo kinuskin parhaat puolet esiin.

Helpot kinuskiherkut

Kinuski-maapähkinämisu ja puolessa tunnissa valmistuva kinuski-mutakakku ovat ihania ja helppoja tarjottavia mihin tahansa kahvipöytään. Illallisen päätteeksi sopii kinuskinen clafoutis, mehevän makea ja helppo versio ranskalaisesta jälkiruokaklassikosta. Helposti ja sukkelasti syntyvät myös kinuski-pähkinäpalat, kinuskikauralastut ja miljonäärin kinuskipalat. Kahvi tippumaan ja kinuskiherkut pöytään siis.

Kinuskikakkuja juhlapöytään

Kinuskinen kakku on varma valinta niin synttäreille, äitienpäiväkahveille kuin valmistujaisiinkin. Sitruuna-kinuskijuustokakun raikkaus ja kirpeys ovat täydellinen pari makealle kinuskille. Reunoista rapea ja sisältä valuvan suklainen kinuski-popcornmutakakku on hauska yhdistelmä suolaista ja makeaa.

Kinuskiset pullat ja munkit

Kinuskipitko ja amerikkalaiset kinuskikierteet osoittavat, että kinuski on ansainnut paikkansa myös pullassa, samoin kuin vaniljaisissa pikkumunkeissa.

Valmista kinuskia jälkiruokiin

Kinuskia ei tarvitse keittää alusta asti itse. Nappaa leivontaan mukaan Valion käyttövalmis ja paistonkestävä Kinuskikreemi tai keitä kinuskikastike helposti yhdestä tuotteesta, Valio kinuskikermasta

Leivonta
Suklaa sulattaa sydämet
Tuotteen takana
Helppoa leivontaa Valion leivontakreemeillä
Oppitunti
Jännittääkö kinuskin valmistaminen? Näillä opeilla onnistut