x
Lammasreseptit

Lammasreseptit

Lampaan- ja karitsanliha sopivat monenlaisiin ruokiin ja niistä syntyy juhlavakin ateria. Lampaanlihaa kannattaa kypsentää kunnolla, jolloin lihasta tulee mureaa. Karitsanliha on maultaan lampaanlihaa miedompaa. Mikäli lampaan voimakas maku ei miellytä, kannattaa pöytään valita miedomman makuinen karitsa.

Lammasruoat sopivat arkeen kuin juhlaankin ja erityisesti pääsiäispöydässä herkutellaan lampaan- tai karitsanpaistilla. Lampaan lavasta sekä potkista syntyy pitkään hauduttamalla vastustamattoman maukas pataruoka. Lammas ja karitsa sopivat myös mainiosta kesällä grillattavaksi.

Lampaanjauhelihasta valmistuu monipuoliset ja helpot arkiruoat, kuten Kibbeh eli mausteiset lammaspyörykät, lammasrulla tai pienet lammasmurekkeet. Lampaan- ja karitsanlihasta valmistuvat myös eksoottisemmat ruoat kuten marokkolainen tagine tai kreikkalainen lammaspata.


Reseptit

Tyhjennä haku

0 kpl

  • lammas x
  • Reseptihaku - Valio

    Valion kätevällä reseptihaulla löydät kaikki Valion testatut reseptit esimerkiksi ruokalajin, raaka-aineen, sesongin tai erityisruokavalion perusteella.

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi